Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 sep 75 reacties

Máxima draagt opnieuw een nieuwe, groene jurk

Jaja, Máxima is écht in haar groene fase. Vanmiddag droeg ze voor de derde keer deze week een groene outfit.

De koning en koningin prikten vanmiddag op Paleis Noordeinde een vorkje met 26 uitblinkers. De groepsfoto werd vrijgegeven en ziet er zo uit:

BSR/Patrick van Katwijk

Close-up van het koningspaar:

Voor zover ik nu kan zien, draagt de koningin een groene jurk met een ruimvallend bovenlijfje en een aansluitende rok met snijgarens, veren of strookvormige pailleten. Modehuis Natan werkt momenteel veel met deze materialen.

Oorbellen van Begum Khan:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
75 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Me gusta mucho ese conjunto, la falda es fantástica, deberia usarla mas seguido. Los pendientes podrian gustarme si fueran de piedras genuinas. El cabello suelto para actos oficiales me resulta demasiado informal. El Rey 10 puntos. Saludos

Ik denk dat t wel een leuke jurk is (of top met rok) maar dat kunnen we zo helaas niet goed zien. Mooie kleur. Alleen dat beige vestje zo omgeslagen vind ik echt niet mooi.

Wat een prachtige foto. Zo’n lieve uitstraling. Jammer dat we de jurk niet beter kunnen zien, maar zal vast nog wel een keer gedragen worden. De oorbellen wil ik ook wel. Mooi. Verder wil ik nog kwijt dat het onze koningin is en geen model. Ze mag toch zitten zoals ze zelf wil?

O ja, hier zit de Koningin… als een gewoon meisje of vrouw … en (met permissie) inderdaad met zó mooie benen ! Een bijzondere foto, hartverwarmend én heel mooi !!

Ik las dit:

While Mathilde was at the wedding in Germany yesterday, King Philippe, Prince Emmanuel & Princess Eléonore were in Venice, on their way to a Giorgio Armani fashion do … in the company of Amalia, the Princess of Oranje!

En hierover. Info zal kloppen.
Mathilde en elisabeth zijn armani prive klanten en gezien mathilde op huwelijk in duitsland was zal filip met de kinderen de honneurs waargenomen hebben . Amalia zal vast ook genoten hebben. Het lido is een van de eilanden in de lagune vandaar de foto op de vaporetto. Ja ja , geen fake news dus ,,,
https://www.reuters.com/lifestyle/armani-stages-star-studded-fashion-spectacle-venice-2023-09-02/

Kan de gezichten niet goed onderscheiden op de foto maar het kan natuurlijk … Er zullen naast armani wel veel activiteiten zijn in venetie vooral dat ook het filmfestival loopt (nog tot 09 09) op het lido met (zonet gegoogeld) nogal wat vlaamse inzendingen…

Alles kan maar het klinkt vreemd !!!! Is het een ernstige site of is het fake news ? Zou eerder maxima en gezin zien afzakken nr venetie … de school van ariane zou in de buurt van venetie zijn ….

Ja, het klopt. Er is een, weliswaar vage, foto te zien op een royalty website.

Ik zag een foto op Twitter / X:
https://twitter.com/CoutureRoyals

Erg jammer dat er slechts één foto is vrijgegeven. Ik ben erg benieuwd naar dit cocktailjurkje in deze mooie tint groen. De jurk is waarschijnlijk aangepast, zodat we niet van het model van de Natan site kunnen uitgaan.
Van dit soort oorbellen ben ik persoonlijk niet zo weg, ze heeft zo veel mooiere.
De houding, het haar, vestje even af voor de foto, ja, het kan zeker beter, maar ik vind het hier niet storend.

Ze is denk ik van de rode fase naar de groene fase overgestapt😉.
Groen staat haar ook mooi.
De jurk kan ik zo niet beoordelen

Oh wat zou ik de jurk graag in zijn geheel zien. Hopelijk gaat dat nog gebeuren want wat ik er nu van zie vind ik heel mooi en feestelijk. Bij het model van Natan is de jurk tot op de knie dus dat zal bij Maxima ook zeker het geval zijn. En het kreukeleffect hoor gewoon bij de stof. De stijl van vestjes en mantels over de schouder dragen past bij Maxima en vind ik best leuk.
Dat zitten is wel een dingetje. Inderdaad vind ik de stijl met twee knieën naar een kant veel charmanter, dus zeker voor op een foto ga ik dat voortaan ook doen. Bij staande foto’s heb ik al vroeg geleerd om met een voet een beetje op de tenen te gaan staan en deze voet met de enkel dwars tegen de andere voet te zetten. Je draait dan ook vanzelf een beetje met je lichaam wat een heel mooi effect geeft. Met die tip ben ik nog steeds heel blij.
Verder ben ik het wel gedeeltelijk eens met het commentaar dat Maxima niet altijd even goed gekleed en gekapt is. Maar vaak is het ook verbluffend mooi. En dat is inderdaad vaker als ook de internationale pers op haar gericht is. Ik begrijp het ook niet, want wat zou ik wat mode-mogelijkheden betreft graag in haar schoenen staan. Met zo’n budget, uiterlijk en professionele hulp die desgewenst altijd klaar staat, kun je elke dag bij welke gelegenheid dan ook schitteren. En dat is helaas niet altijd het geval bij Maxima. Maar dat heb ik hier al vaak genoeg gezegd, dus ik heb inmiddels maar de conclusie getrokken dat smaken echt verschillen.

Wat een geweldige jurk en mooie accessoires, ik hoop stiekem dat ze het bijbehorende tasje ook heeft aangeschaft 😉

Wat is het toch tof dat het koningspaar dit soort lunches organiseert (of laat organiseren)!

Ja de tas is geweldig, hoop met je mee MaartjeV

De foto vind ik verschrikkelijk. De mensen achteraan zijn stippen, vooraan zijn ze enorm, met name links. Dat kan een goeie fotograaf toch wel beter doen?
Wat de outfit betreft: het is geen handige rok om mee te zitten voor een foto. Het vestje doet afbreuk aan de jurk en hangt bovendien helemaal scheef. Als het zo koud is dat je een vest aan moet, steek dan in ieder geval je armen erin. Als het vestje om haar schouders hangt omdat ze anders zo bloot zijn, heb je de verkeerde jurk voor de gelegenheid. En het lijkt een cocktailjurk te zijn voor een lunch, wat een beetje bijzonder is. Maar goed, de dresscode bij de uitblinkerslunches is altijd ’trek aan waar je je fijn in voelt’, en blijkbaar voelt Máxima zich fijn in een cocktailjurk met een vestje.
Het is verder wel prima afgestyled: mooie pumps, goeie oorbellen.

Mooie kleur groen, staat Maxima heel goed. De bovenkant van de jurk wel wat kreukerig, dat is jammer.
Verder vind ik dit een leuke jurk, en hoera, gewoon weer eens een lengte op/net boven de knie. Als je zit trekt het altijd wat op. Ze kan deze lengte met haar benen echt prima hebben! En het staat zoveel vlotter dan die langere jurken.

Ik vind het een erg leuke jurk en de kleur groen staat haar prima. Ik zag de jurk in het geheel op de Natan site. De jurk lijkt erg kort bij het model maar over het algemeen zijn modellen erg lang en hebben ze een kleine maat. Bijpassende schoenen ook heel mooi.

Ik ben gek op groen, ik hou van kort, vind dat dat prima kan qua koninklijkheid, haar haar zit echt niet zo slecht. En toch vind ik t jurkje maar mwah. Helaas, volgende keer beter voor mij:-)

Jammer dat ik nog geen betere foto gezien heb. Ik vind de snijgarens leuk, kleur is leuk, maar doet minder voor haar, schoenen passen er precies bij en de oorbellen zijn prachtig.

Op Instagram is het jurkje terug te zien. Oa bij royalfashionpolice

Hele leuke traditie geworden. En nu zie ik ook de genodigden feestelijk-netjes mooi en kleurig gekleed.
Het lijkt mij een leuk jurkje van Maxima volgens de foto via Carlaz, dank.
Gave schoenen erbij !
Ik denk deze groene de geinigste deze week! Een leuke opgaande lijn!

Veel negatieve commentaren. Ik snap die ook voor een groot gedeelte, maar zo vreselijk is dit jurkje toch ook weer niet voor mijn gevoel. Kleur is goed, rokgedeelte lijkt leuk (niet goed te zien) en de kreuk kan bij de stof horen. Het is alleen niet geschikt voor de gelegenheid, want te koud met de blote armen en het regende buiten. Dus werd er in allerijl een niet bijpassend vestje uit de kast getrokken. Dat dan vervolgens best lullig staat op de foto. Zo komt het op mij over. Net als gisteren laat de selectie van de outfit te wensen over.

P.S.. zou Max een soort wurgcontract hebben bij Natan? Koop een x aantal nieuwe jurken per jaar want anders? 😉

Heb ik ook al eens aan gedacht. Want van een couturier mag je wel meer verwachten. Lijkt wel of Natan “misbruik” maakt. En het kan soms lastig zijn om na een jarenlange relatie afscheid van iemand te nemen. Of misschien vind Máxima het wel prima. Maar als ik zelf een hoger budget had voor kleding dan wist ik het wel…1 een goeie kapper en 2 een goeie styliste

Ik klikte op de link van Carlaz, dan zie je de jurk in zijn geheel. Wel een leuk jurkje, feestelijk ook, alleen ben ik niet weg van het model, zo wijd en kort. De schoenen en oorbellen zijn erg mooi. Het vest had ze weg kunnen laten.

Mooie kleur van het kostuum wat de koning draagt.
Hij ziet er verzorgd uit, temidden van zijn gasten die ook netjes voor de dag komen in de diverse outfits.
En onze koningin…. ik denk dat ze heel onderhoudend gesproken heeft met veel uitblinkers om ieder de nodige aandacht te geven en op hun gemak te stellen. Dat is haar wel toevertrouwd.
Maar haar jurk…. ik moest gelijk denken aan die keer toen ik per ongeluk mijn blouse op een veel te hoog toerental had gecentrifugeerd.
En zijde mag niet te warm gestreken worden, dus heb ik spijtig genoeg afstand moeten nemen van dit kledingstuk.
En nu boeit het mij wat er toch met deze top is gebeurd…?
Zou de (te) korte rok ook gekrompen zijn?
Het vestje kan dit alles niet bedekken.
Teleurstellend in mijn beleving om Maxima zo gekleed te zien.
Maar…. de groene tint staat haar prima en de schoenen matchen er perfect bij.
Goed weekend majesteit, en probeer even te relaxen na deze drukke week.

Ik houd ervan: een koningin die inhoudelijk écht wat te brengen heeft, een uitstekende match is met haar koning echtgenoot, er meestal prachtig uitziet en veel uitstraling heeft, maar ook een mens is en geen perfect popje.

En zei ik al: nog een leuke moeder ook?

Een leuke moeder…dat weet je niet… Ken je haar persoonlijk in contact met haar dochters dan?

De kleur is heel mooi en geeft haar een warme uitstraling. Over de jaren heen zijn er veel “blote benen/korte rok uitblinkers lunch foto’s” gemaakt, net geen koninklijke kiekeboe, blijkbaar deert het haar niet. Keek even op de website van Natan naar de materialen, nou de top is super simpel en grotendeels polyamide en katoen, hoe jammer is dat, helemaal voor dit prijskaartje. Het rokgedeelte is vast bewerkelijker en hopelijker langer dan bij het model….. De oorbellen zijn beauties, maar persoonlijk vind ik bij deze groene kleuren een contrastkleur zoals amethyst sprekender.

Ik heb zojuist het programma terug zitten kijken over prinses Diana.
Wat is het toch genieten als je naar haar kleding kijkt, alles klopt, verzorgd tot in de puntjes, van kapsel tot schoenen.
Had Maxima maar de helft van deze perfectie, dan zou het al een verschil maken .

🟩 Wat eigen aanvullingen:

〰️ Wat oogt onze koningin mooi, zacht en vriendelijk.
〰️ Tsja de zithouding, en toch vind ik het ook wat aandoenlijk staan zo heur benen.
〰️ Een ‘groene week’ was leuk geweest tijdens een landelijke themaweek zoals Bomenplantdag, Vegetarische week…
〰️ Uitblinkers van Nederland worden terecht gefêteerd met een koninklijke lunch, fantastisch terugkomend evenement. Máxima mag in haar rol als koningin èn gastvrouw een tandje meer haar best doen wat betreft haar verschijning zonder dat het te afstandelijk en minder huiselijk wordt. Daarmee toont ze m.i. ook respect aan de uitblinkers van Nederland.

🟢 Mooi of treffend geschreven in eerdere reacties, ik leen zonder overleg wat quotes 🤓

〰️ Prachtige benen!
〰️ Een kleur groen die haar zeer flatteert ipv overschaduwt.
〰️ De haren zitten leuk/zo beroerd niet.
〰️ Lijkt me een leuke jurk maar zo moeilijk te beoordelen.
〰️ Het lijkt vrij kort maar ach ze kan het hebben.
〰️ Gave oorbellen.
〰️ We weten dat groen haar lievelingskleur is maar…
〰️ Model jurk met snijgarens onderaan het rokgedeelte lijkt me mooi staan, speels.
〰️ De schoenen kleuren er mooi bij.
〰️ Vestje had voor de foto wel even weggelegd kunnen worden.
〰️ Ohohoh…
〰️ Gewoon haar secretaresse beter laten plannen.
〰️ Iedereen ziet er piekfijn uit want lunchen op het paleis.
〰️ Máxima Máxima hoe verzin je het.

Is inderdaad van Natan, volgens mij.
https://natan.be/nl/products/ss23/touki-j1ni04?p=60506

Dank Carlaz 👍
Ik had ook gezocht, maar zo snel niets kunnen vinden.
Blijkt dus niet een gekreukte stof maar een “jurk in gestructureerde technische stof”. Dan hoort het dus zo en dan is het een kwestie van smaak.
Ziet er leuk uit, dat jurkje. Snijgarens maken het heel speels. Charleston stijl in een modernere look.
Verwacht en hoop dat de lengte wat langer zal zijn voor Maxima. Alhoewel met zulke mooie benen……

Ik zie te weinig van het jurkje/rokje om er iets over te zeggen. Het lijkt vrij kort, maar ach ze kan ’t hebben. Verder zit het haar van Maxima hier zo beroerd niet.
Vestje had voor de foto wel even weggelegd mogen worden.

Op dit soort momenten heb ik een soort schaamte dat Máxima onze koningin is. Ik weet dat ze het druk heeft en zich inzet voor allerlei goede doelen. En als ik dan de betrokkenheid zie op de foto’s, denk ik echt dat doe je goed. Maar zorg dan ook dat je een goede styliste/adviseuse hebt voor kleding en aankleding. Want dit vind ik echt weer zo’n moment dat ik denk Maxima,Maxima hoe verzin je het Mooie kleur groen , maar te kort, te kreukelig en het haar ooh oh. De gasten zien er keurig verzorgt uit.Die hebben echt hun best gedaan.

Da’s frappant, op dit soort momenten voel ik een soort schaamte dat u weer eens zo makkelijk oordeelt over onze koningin.

U roeptoetert maar raak, maar steek eens uw hand in eigen boezem, uw negatieve comments over onze Koningin vind ik een stuk kwalijker.

Voordat u commentaar geeft op een ander (ik leg het maar even uit), kijk eens naar uw eigen reflectie op iemand…….

Dit lijkt me een leuke jurk, maar dat is moeilijk te beoordelen hier. De bovenkant kreukt wel erg en lijkt niet zo te passen bij de onderkant. Het vestje is wel erg duf. Ik vind dat de koningin voor deze gelegenheid wat meer aandacht aan haar en kleding had mogen besteden.

Ja dit ziet er meteen veel beter uit!! Mooie kleur groen, lijkt me leuk jurkje maar wil haar eerst zien staan, lijkt zo een beetje kort maar kan meevallen en ach, dat vestje maakt het wat gekleder😜 gave oorbellen!!

Prachtige benen! Een kleur groen die haar zeer flatteert ipv overschaduwt en een suf vestje.
De jurk lijkt mij geweldig hoewel denk wel wat kort. Hoop dat het over de knie is want dat vind ik veel charmanter staan.
De haren zitten leuk

Ja, had ik maar een zo’n been😜😜

😂😂😂👍

Alleen de oorbellen zijn mooi, de rest is niks. Top veel kreukels ( linnen ? ) en een kapster die ziek was … Jammer van die glanzende panty.

We weten dat groen haar lievelings kleur is, maar om er nu een groene week van te maken gaat wel erg ver.
Geen duidelijk beeld van hoe de jurk is, maar als ik de kreukels zie, ik denk ook een vrij kort en smal rokgedeelte, en met het snel omgeslagen saaie vestje, de piekerige haren, dan vind ik het een teleurstellend welkom
De gasten hebben hier naar uitgekeken, hun best gedaan om er zo mooi mogelijk uit te zien, en dan tref je de koningin zo aan. . ….heel jammer. Dit had anders gekund.

Sluit me hier helemaal bij aan Elisah. Ik schrok me wild toen ik de eerste foto’s op insta zag. Het enige wat mooi aan het jurkje is is de warme kleur groen. Verder had ik echt een ohohoh momentje en niet omdat het zo mooi is…..

Jammer dat de jurk (nog) niet in z’n geheel te zien is, schoenen kleuren er mooi bij.
Model jurk met snijgarens onderaan het rokgedeelte lijkt me heel goed staan; speels.
Deze kleur groen is een moeilijke; maakt gauw vaal en flets. Staat Maxima wel, maar “frist” haar teint niet op. Andere kleuren groen doen dat wel.
Ook het vestje is te grauw van kleur om het geheel nog wat extra op te halen.
Dat de stof kreukt kan de bedoeling zijn, maar ik ben hier niet zo’n fan van.
Mooie oorbellen!

Ja ik zie het ook, gasten zien er prima verzorgd uit ik kan zien dat ze echt hun best hebben gedaan, behalve… Maxima tjonge lijkt wel ze steeds slordiger wordt in kleding en de rest. Wat is dat toch? Ik vind het geen excuus om te zeggen dat ze moe is van de afgelopen week, zondag nog de F1 daarna NY en Gelderland, is voor mij gêén excuus. Want ze weet heus wel wat die bezoeken inhouden na al die jaren dus gewoon haar secretaresse beter laten plannen. Maar wat is het dan dat zij m.i. Zich steeds makkelijker, slordiger en zich, in mijn ogen, onnadenkend kleedt? Weer groen, kan ze de sleutel van de andere kleur kledingkasten/kamers niet vinden?

Ben het met je eens hoor Jacqueline. Soms denk ik dat Máxima wat uitgekeken is op Nederland en de functie van koningin zijn hier en niet meer zo haar best ervoor hoeft of wil doen. Het valt mij wel op dat ze er naar de VN bijvoorbeeld veel verzorgder uitziet. Ze weet dan de ogen van de wereld op haar gericht denk ik.

Erg he Jacqueline. De gasten zien er netter/verzorgder uit als de koningin. Echt hoor, ik snap er niks van dat je je op deze manier als koningin presenteert.

Behalve Estien dan in haar spijkerbroek

S10 ziet er uit als S10, over haar kleding/imago wordt zorgvuldig nagedacht en het zal mij niets verbazen als de spijkerbroek boven mijn budget gaat.

Kan zijn dat er over nagedacht is en die broek zal misschien best duur zijn maar daar gaat het allemaal niet om, het feit blijft dat ze daar een beetje onderuitgezakt zit in een broek die er uitziet alsof ze net van de stijger afkomt met een verfkwast in haar handen 😉 en dat is toch niet iets zoals je bij de koning en koningin op visite gaat.
Ze had ook in haar eigen stijl best wel iets netters kunnen vinden.

….. aha ‘daar gaat het allemaal niet om’, nou dan weten we dat ook weer. Ik wissel geloof ik maar van keukentafel 🙂

nee het gaat niet om iemands imago en om hoe duur een kledingstuk is.
En nogmaals, binnen haar eigen imago had ze best iets in haar kast kunnen vinden wat een beetje netter is

Ja weet u, ik probeer nooit hard te oordelen, maar ik kan ook niet ontkennen dat zij als koningin toch voor het overgrote deel dat als zij in het openbaar verschijnt, zeker de laatste jaren, er meer en meer met “de pet naar gooit” met haar voorkomen in Koninklijke functie. Waarom lukt het bijvoorbeeld andere vrouwelijke royals wél, en lukt het Máxima steeds vaker niet? In feite lukt het haar alleen nog maar op Staatsbezoeken om er verzorgd, en in mooie, passende kleding bij te lopen maar ook dan denk ik weleens oei oei denk maar aan die goudenblaadjes haarband met die vreemde roze gullotte ( schrijf ik dit goed? ) en die beige plastic lakschoenen met die enorme hoge blokhak en grote plastic strik, of die roze super grote brede glimmende broek die op de grond “staat”. En dan nu, vandaag mensen ontvangen, die zelf in een feeststemming zijn en op het paleis mogen komen, doen ze niet dagelijks hè!? Is toch een grote eer voor die mensen, zo zien ze er namelijk wél uit!! namelijk netjes en verzorgd en dan presenteer je je als koningin op deze wijze? Tja… heel erg jammer dat Maxima daar niet bij stil staat.

Vindt ik ook Jacqueline

🙌🏼 Een lunch met een delegatie MKM-lezers initiëren en Máxima uitnodigen, zou dat een idee kunnen zijn? Kunnen we tijdens het vorkje prikken vanuit al onze verschillende persoonlijkheden eens fijn babbelen met onze koningin èn met elkaar en al onze ideeën zo laagdrempelig delen. Is eens wat anders dan aan de digitale MKM- keukentafel en wie weet behoort het gekissebis dan deels ook tot het verleden. 😉
Dan vragen we Petra en Josine ook mee ☺️

Lijkt mij een prima idee. Ik hoop dat ze zegt: ” het zal mij worst zijn wat jullie er van vinden maar dit is mijn smaak en smaken verschillen”.

Nou dan heb ik nieuws voor u; dat zegt ze niet en zal ze nooit hardop zeggen, maar ze handelt er m.i. wel degelijk naar zo zie ik dit gaandeweg al een tijdje Het is ook geen kwestie van smaak, maar het is in haar geval juist om te beginnen juist óók een kwestie van aanvoelen, invulling en letterlijk; aankleding geven aan het hoogste ambt, een functie namens ruim 17 miljoen mensen. Zo te zien aan de andere vrouwelijke royals, willen zij dat op een zo mooi mogelijke wijze doen, niet alleen in uitingen van bijvoorbeeld enthousiast zwaaien en een heel lief warme uitstraling hebben en lief glimlachen…., maar zeker ook in uiting geven hieraan in goed passende kleding en bijv. niet zwaar gekreukelde kleding, hierbij ook ook zeker het kapsel uiteraard. Het is coherent aan haar functie.

Nou dat zou inderdaad heel fijn zijn om eens uit de mond van Máxima-zelf eens te horen hoe dat toch komt (lees mijn vraag in bovenstaand stukje)Waarom zit het haar niet goed, wat is er aan de hand met haar haar? Waarom blijft ze aan Natan vasthouden? Kunnen we haar foto’s voorleggen en laten zien dat haar kleding soms …. … eruit ziet, en of ze dit nu echt zelf niet ziet? Heeft ze eigenlijk een styliste? Zou dat niet een goed idee zijn voor haar?Top idee 👍😃, ik ben voor!

PK020 dat lijkt me een leuk idee, en dan mag Máxima ons commentaar geven op onze kapsels, kleding en schoenen😂😂🫣

Goed idee en dan krijgen we toch even commentaar te horen van onze koningin, en terecht 😉 😂😂

Iedereen ziet er piekfijn uit, want lunchen op het paleis! Alleen de koningin zelf niet, die draagt een kreukelige top en piekhaar. Jammer weer!

Wat een leuke outfit! Super benieuwd om deze nog wat beter te kunnen zien. Groen staat Máxima altijd goed en die oorbellen zijn helemaal leuk.

De oorbellen zijn mooi.voor de rest zie ik alleen een mouwloze fel gekreukte top en voeten waarmee maxima precies geen raad mee weet. Jammer

Zeker jammer, misschien een weekje cursus volgen bij Catherine en Mary want die zien er altijd verzorgt uit. Of het nu op sjiek is of casual…..

En nooit geen inkijk, leerden wij .

Zeker! Absoluut. Maar ook als Maxima staat, bijvoorbeeld in een line-up voor een foto bijvoorbeeld, vind ik haar ook niet echt mooi staan, die voeten staan altijd vreemd wat niet elegant overkomt.

Klopt, ik heb wel eens gedacht , zou het kunnen dat haar enkel, na de breuk destijds, nooit goed is gekomen ?

Zit idd gemakkelijker. werd ons destijds op school bijgebracht.