Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 dec 33 reacties

Máxima draagt jas van Amalia op laatste werkdag van 2023

Nog drie dagen en dan zit het werkjaar van Máxima er weer op. Vandaag bracht ze haar laatste werkbezoek en dat deed ze in een cozy en comfy (gezellige en comfortabele) outfit. Komt de jas je bekend voor? Dat kan kloppen!

Koningin Máxima bracht een werkbezoek -in het kader van circulair bouwen- aan bedrijven in Heerde en Utrecht. Tijdens het bezoek werd de keten van circulair slopen, via circulair ontwerpen naar circulair bouwen, inzichtelijk gemaakt en werden vraagstukken besproken die daarbij komen kijken.

Koningin Máxima startte haar bezoek in Heerde bij Lagemaat B.V. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in circulaire sloop, waarbij oude gebouwen worden gedemonteerd en de materialen worden hergebruikt voor bijvoorbeeld nieuwe panden. Aan de hand van voormalig kantoorpand Prinsenhof van de provincie Gelderland laat Lagemaat zien hoe zij het gebouw, dat niet was ontworpen voor systematisch afbreken, volledig circulair demonteren en gebruiken voor een eigen nieuwbouwproject; een kenniscentrum voor circulaire bouw en sloop. Door dit proces wordt zuinig omgegaan met schaarse grondstoffen en is er minder CO2-uitstoot. Koningin Máxima sprak met diverse werknemers van Lagemaat, afgevaardigden van provincie en gemeente en een architect over de uitdagingen van circulair slopen, zoals wet- en regelgeving. Daarnaast besprak ze de casus Prinsenhof en kreeg ze een rondleiding over de opslagplaats waar onderdelen van dit gebouw liggen en het kenniscentrum zal worden opgebouwd.

Vervolgens bezocht koningin Máxima HoutWerk I in Utrecht. Op Campus Werkspoor is in negen maanden tijd dit uit hout opgebouwde pand gerealiseerd dat huisvesting biedt aan met name bedrijven uit de circulaire en digitale sector. Het gebouw is ontwikkeld door Lingotto, 3T Vastgoed en Evoke. Woody Building Concepts realiseerde het gebouw. De gehele draagconstructie is van hout. Hierdoor wordt 54% minder CO2 uitgestoten dan bij een gebouw uit beton. Daarnaast zijn andere duurzaamheidsmaatregelen genomen, zoals het gebruik van restproducten als circulaire bouwmaterialen. HoutWerk II wordt momenteel gebouwd, mede op basis van de ervaringen die zijn opgedaan bij de bouw van HoutWerk I. Koningin Máxima kreeg een rondleiding door HoutWerk II, waar zij hoorde hoe circulaire ontwerpen tot stand komen, wat daarbij komt kijken en wat de voordelen en aandachtspunten van circulair bouwen zijn. In HoutWerk I vertelde gebruiker Janssen de Jong Projectontwikkeling vervolgens over de toepassing van circulaire materialen bij de inrichting van het gebouw. In een afsluitend gesprek besprak koningin Máxima met experts in de circulaire economie en bouw de toekomstbestendigheid en de aandachtsgebieden van circulair bouwen.

Mode
Voor haar laatste werkbezoek liet Máxima alle pracht en praal thuis. Op een bouwplaats komt een bouwhelm ook beter van pas dan een diadeem of hoed, niet waar? Waar ze haar pantalon met wijde pijpen en blouse met pofmouwen heeft gekocht, hoop ik later vandaag te kunnen vertellen.

Thijs van der Giessen

De jas die vandaag in beeld kwam, herken je misschien wel van eerdere draagmomenten óf van Amalia’s bezoek aan de Streamers op Koningsdag 2021. De koningin en de Prinses van Oranje delen meerdere jassen en dit beige exemplaar is er een van.

Het gaat overigens om een jas van Massimo Dutti.

Qua oorsieraden is er gekozen voor de diamanten creolen die rond 2012 erg in trek waren bij Máxima.

De tas is een vintage ontwerp van Susan Gail.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
33 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Jas en blouse: beeldschoon. Broek: heel snel poets lappen van knippen.. wat een wangedrocht (mijn mening!)

Jas is prima. De blouse vind ik ook leuk maar die broek vind ik vreselijk. En lelijk model die je twee keer zo dik maakt.

Jas is prima, zalig toch: grabbelen in ma’s inloopmagazijn of zoals nu in dochters inloopkast. Leuk hoor.
De broek en blouse zijn prima, alleen samen is het wel erg wijd op wijd.

Is er al iets meer bekend over merk blouse, sjaal, broek? Of lees ik er over heen. Dat kan ook hoor.

Winterwit, nude, altijd goed. De broek is te wijd maar mijn smaak .Een mooie slanke spijkerbroek had voor dit bezoek goed gekund. Ik twijfel al een tijdje of dit dezelfde jas is. Bij Maxima lijkt hij toch iets donkerder. Maar hoe dan ook vind ik hem fantastisch. Hopelijk komt hij nog eens in de collectie van MD.

Voor zo’n bezoek lijkt het mij dat zij prima gekleed is. Misschien had ik geen lichte jas aangetrokken, ik zou te bang zijn dat er vlekken op zouden komen.

Nonchalante look op de laatste werkdag. Ik ben alleen gecharmeerd van de mantel en het tasje

Ik vind nu juist deze wijde broek wel leuk staan. De wijdte, de kleur, de laarsjes eronder het staat wel stoer. Een leuk plaatje zo. En wat is er mis met elkaars jassen lenen? Dat doen we hier in huis ook als t zo beter uitkomt?

Haha, ja dat snap ik. Mijn.meiden 22 en 16 jaar hebben, net als ik, maat 38. Reuzehandig en, vind ik, ook heel leuk. Morgen kerstgala, dan gaan mijn hakken weer aan.

Heel leuke blouse, maar de broek…..eeehhhhmmm, nee, ze heeft toch wel betere/mooiere, wat betreft elkaars kleding lenen lijkt me daar niks mis mee en wat zou t als ze veel geld uitgeven aan kleding die wij nooit te zien krijgen, wat een gezeur toch altijd, is hun eigen inkomen, zou iemand met hen willen ruilen iedere keer kritiek te krijgen op hun uitgaven uit eigen zak?

Leuk die sjaal en blouse, ook leuk tasje erbij maar die broek alsjeblieft nee zeg! Waarom toch iedere keer die Pipo de clown broeken? Staat echt niet mooi. En waarom constant elkaar kleding «lenen? Worden we wellicht toch een beetje voor de gek gehouden hiermee? ik bedoel, laten ze ons denken dat ze zuinig” zijn maar geven ze veel geld uit aan kleding die wij nooit te zien zullen krijgen? Mogen wij dat misschien niet weten? Omdat het een moeilijke tijd voor velen is? Ik vind het namelijk wel een beetje erg vaak gebeuren op Huis Den Bosch om elkaars kleding dragen. Beetje raar wordt het.

Zo vaak dragen ze elkaars kleding toch niet? En dan nog. En de vraagstelling vind ik wel wat cynisch.

Daar had ik nog niet aan gedacht.. Zou t zo kunnen zijn denk je?

Hé, ik had geen activiteit van haar meer verwacht dit jaar!
Nog even tussendoor, in een tussendoor outfit! Prima zo en lekker met sjaal en jas. Gaat niet de winner van de maand worden, schat ik zo in.
Heerlijk zo n lichte jas met knoopceintuur.
Haha, ik heb dezelfde jas als mn dochter. Ook gezellig.

Dit lijkt mij een heerlijke warme jas, die heel geschikt is voor het bezoek van deze dag.
Gelukkig dat Maxima haar leuke sjaal om hield zodat die de aandacht wat af kon leiden van de kreukelige blouse.
De lange, wijde, vormeloze broek draagt misschien lekker, maar vind ik geen schoonheidsprijs verdienen.
Maar…..het tasje….wat een snoepje!😍

Nonchalant maar toch nog stijlvol. Ik vind dit heel geslaagd.

De blouse en broek vind ik leuk bij elkaar, lekker nonchalant. De sjaal verpest het plaatje voor mij een beetje. Met jas staat het leuk maar zonder jas denk ik, had een dikkere trui aangetrokken, dan had de sjaal achterwege kunnen blijven.

Juffrouw Annie, helemaal mee eens, ik vind een col truitje ook leuker dan deze verfomfaaide blouse met dikke shawl. Het tasje is wel een hebbedingetje…(Vind het trouwens niet nodig dat Amalia en Maxima kleding delen, laat Amalia alsjeblieft haar eigen identiteit en stijl ontwikkelen….)

Last edited 2 maanden geleden by Catherine

Deel uw mening.

Wat er bij mij helemaal niet in kan is dat als je weet dat je een werf opmoet en voor de veiligheid een helm ( want daar dienen helmen toch voor) moet dragen je op komt dagen in losse, ultra wijde kledij alsof je de catwalk op moet….. een gewoon broekpak met coltrui waarvan er ook keuze te over is in de eigen inloopkast – lijkt me meer aangewezen wat veiligheid betreft ….

Leuke outfit vandaag, past wel bij dit bezoek, lekker stoer en toch mooi!

Oh ja, hier houd ik van, de tas maakt de outfit mooi af. En fijn weer creolen, staan Máxima zo goed. 👌🏼

De jas, de sjaal en de blouse helemaal TOP. De broek vind ik echt veel te wijd, daardoor zit er geen model meer in. Ik kan de wijde broeken steeds meer waarderen, heb er zelf inmiddels ook een paar. Maar deze variant vind ik dus niet mooi. Wel weer leuk met de stoere laarsjes. Het kapsel is haar vergeven, met een helm zie je er toch niet veel van

De broek, ik vind het werkelijk geen gezicht. De sjaal en het tasje , heel mooi.

Zelfde gedachte Celeste

Prachtig dit zo bij elkaar.
De blouse zou ik ook wel willen. En de tas.
Ik hou van deze stijl.

Wat een toffe outfit. Echt super zo’n wijde broek en blouse. En wat een leuk bezoek om het jaar mee af te sluiten.

Heel leuk deze jas met de sjaal er zo bij. Hier hou ik van , nonchalant en toch smaakvol .
Broek vind ik wel erg wijd, maar ze kan het hebben , en mooie kleuren combi met de blouse. Benieuwd naar de sjaal, volgens mij van geweven stof, de rafelrand is in de breedte, niet zoals meestal onderaan .

De bouwhelm kleurt er mooi bij 😄.
De blouse is mooi en de broek ook, maar de combi ben ik niet weg van, wijd op wijd.
Prachtige tas! Kapsel zit goed, na de helm zit het vast wat minder, kun je niks aan doen.

Prima om in dit weer een bouwplaats te bezoeken.

Ik bedoel prima kleding om in dit weer een bouwplaats te bezoeken. Ze ziet allen wat sipjes uit naast de twee mannen in blauw pak.