Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 jun 0 reacties

Máxima draagt groene outfit in Ivoorkust

Op de tweede dag van haar bezoek aan Ivoorkust draagt koningin Máxima opnieuw een bekende outfit. Een hele chique dit keer. 

Voor wie het gemist heeft eerst wat informatie over de inhoud van het bezoek: Ivoorkust en Senegal hebben de potentie om voorlopers te worden van financiële inclusie in Afrika. In Ivoorkust heeft 41% van de volwassenen een bankrekening. Een stijging ten opzicht van de 34% in 2014. Dit is met name te danken aan meer digitale betalingen en een nationale strategie voor financiële inclusie (NFIS). In Senegal heeft 42% van de volwassenen een bankrekening, een toename van 15% sinds 2014 (Global Findex 2017). In januari dit jaar heeft Senegal een NFIS gelanceerd. Dit was één van de onderwerpen van het online bezoek van Koningin Máxima aan Senegal in 2021.

In Ivoorkust zijn in Abidjan verder gesprekken voorzien met presidentsvrouw, Dominique Ouattara, betrokken bij microfinanciering voor vrouwen, vice-president Tiémoko Meyliet Koné, premier Patrick Achi evenals andere leden van de Ivoriaanse regering. Ook bezoekt Koningin Máxima het Africa CEO Forum waar zij deelneemt aan een panelgesprek over hoe fintech kan bijdragen aan financiële inclusie om iedereen kansen te geven op economische ontwikkeling. Tijdens het forum spreekt zij ook met een aantal CEO’s van financiële en- fintech dienstverleners over hun rol in financiële diensten.

Mode 
Ensemble van groen, gebloemd kant
Label: Natan
Eerder gedragen: Ja, onder andere in Canada en Eindhoven

De afgelopen dagen kwam er wat kritiek op Máxima's nonchalante looks, en dan met name het kapsel. Valt dit beter in de smaak?

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments