Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 sep 38 reacties

Máxima draagt gatenjurk Claes Iversen opnieuw

Haar aanwezigheid was niet aangekondigd, maar ze was er wel. Gisteren hield koningin Máxima een toespraak bij het benefietdiner voor het prinses Máxima Centrum.

De avond werd georganiseerd ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het centrum. Op sociale media gaan allerlei kiekjes rond van BN-ers bij het diner. Helaas was de komst van de koningin niet aangekondigd, waardoor persfoto’s ontbreken. Wel heb ik met dank aan Marielle Smit een telefoonkiekje, waarop duidelijk te zien is wat de koningin droeg.

Update: het Prinses Máxima Centrum heeft ook een foto gepubliceerd.

De koningin droeg haar ijsblauwe gatenjurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. De uitsparingen in de jurk zijn omlijst met gouden accenten; een verwijzing naar de gouden ringen die vrouwen van de Ndebele-stam om hun nek dragen. Om een onfatsoenlijke aanblik te voorkomen, is een deel van de rondjes voorzien van een huidkleurige onderlaag.

Máxima met de jurk in Noorwegen, november 2021. De riem is wel beduidend anders.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Feestelijke jurk voor de gelegenheid hoor! Het is misschien niet haar allermooiste, maar dit is toch prima voor deze avond? Ik snap de kritiek niet helemaal…
Op deze foto kun je overigens beter zien van wat voor stof de jurk gemaakt is. Wel een hoog Barbie-gehalte 🙂
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjumn4yuDmlghhGkMzhMv1AcF1cJHMqz6JvWLhiTYVBK_hB4jSoBJiRpoKkPBYRjQteBjt9T2c7X3ceG7YEX0oHjpUHSiMgATzxV84h2Z_4D9bc31DVlsEtLGnFulBxR2RcHttBKE-hVOBXmhJNMVNX5xhpJ7X4yV5HrdxFjFUicFdNCIz8yUBv-p-2iM/s1200/queen-maxima-claes-iversen-2.jpg

Prima, bijzondere, feestelijke jurk!

Zo goed dat Máxima zich hiervoor inzet!
Jurk vind ik mooi, de schoenen en het kapsel minder, dat was bij 1e keer voor mij beter in balans.

Volgens mij had ze de eerste keer exact dezelfde schoenen aan als deze keer.

Deze jurk is een museumstuk en dat bedoel ik positief, echt iets voor een imposante Iversen tentoonstelling. Deze koele zachte kleur staat haar ook mooi.
Het is wel een jurk om netjes rechtop in te staan en de armen niet teveel te buigen 🙃 en nog een keer stomen oid zal de jurk niet goed doen.
De schoenen vind ik te grof, deze riem daarentegen veel beter als het riempje bij draagsessie 1. Kapsel in Noorwegen beter dan nu, het bovenstuk van de jurk kwam daar beter uit.

🧀 Deze bijzondere gatenkaas-jurk ( leuk woord Lieske 😊 ) was na 1x oogverblindend dragen zorgvuldig gearchiveerd beter af geweest in afwachting van de tentoonstelling ‘Japonnen van Máx’.

De jurk had de eerste keer de WoW factor 🤩 en daar had het bij moeten blijven.

Verder heeft deze jurk bij de hals ruimte nodig dus kapsel 1 was 👌🏼
Over heur schoeisel zeg ik alleen maar auw en ik vermoed dat ik ceintuur 1 mooier vind staan.
Deze jurk op een podium vind ik qua inkijk – of althans het gevoel van mogelijk inkijken – ook geen succes, en daar moet u het vandaag mee doen. 😉

🏥 Ps: Het Prinses Máxima Centrum is echt geweldig. Een paar weken geleden moest ik daar onverwacht terecht voor een aantal onderzoeken omdat bij de buren UMC Utrecht ( geweldig ziekenhuis overigens ) blijkbaar minder ruimte was in de planning. De sfeer in het PMC is relaxed ondanks alle jonge patiënten die je tegenkomt en heerst er een luchtige sfeer èn werd ik verblijd met een filmpje van Barbapappa, prachtige foto’s, muurschilderingen, onderzoekspelletjes etc etc. Het PMC verdient echt alle aandacht ❣️

Maxima’s aanwezigheid op deze bijeenkomst is fijn.
De gatenkaas-jurk vind ik niet mooi, maar ook niet representatief in haar functie als koningin.
Wanneer ze deze outfit zelf wel leuk vindt zou ik zeggen: lekker dragen op een privé feestje.
Haar kapsel is vandaag keurig netjes en valt losjes en mooi vol om haar gezicht.
En dat maakt me dan weer blij.

Tja, ik snap alle negatieve commentaren maar ik vind het gewoon leuk (ok, behalve de schoenen). Ik ben vooral blij dat het haar aandacht heeft gekregen en dat onze Max onconventioneel is; dat vind ik wel wat waard.

Nou jurk is er nu niet bepaald mooier op geworden zeg! Dat gat in haar rechterarm als ze de arm buigt oei oei..! de zoom loopt niet mooi meer, en van die plateau daar ben ik persoonlijk al niet weg van en helemaal niet met die blote tenen erin maar nu is het echt …. laat maar.

Deze jurk is voor als je actrice of filmster bent en dan deze jurk op de rode loper draagt Maar voor een koningin vind ik dit teveel blingbling en te opzichtig.
Vraag me dat wel vaker af bij kleding van maxima.

Ook ik vind deze jurk minder mooi dan de eerste keer. Zeker icm het voluminous kapsel.
Hier hoor een strakke look bij vind ik. Straks naar achteren in een lage staart en een fikse rode lipstick. Dan wordt het echt een statement nu te veel Barbie

Was eerste keer dat ze hem droeg, vele malen mooier. Nu een draak van een jurk. Toont ook erg breed en doet afbreuk aan het mooie plaatje.

Wat ziet Maxima er mooi uit, ik vind dit echt zo’n mooie jurk. En wat is Maxima nog mooi slank. Ook mooie krullen in haar haar.ik wordt hier blij van.

Fijn dat zij aanwezig was. De jurk vind ik helaas heel erg lelijk. Een vreemd ontwerp. Kan me niet bekoren. Maxima ziet er verder wel prachtig uit.

Vreselijk lelijke jurk, schoenen grof. Kortom niet een mooie outfit. Haar Máxima zit wel goed.

Wat een verschil kunnen zulke haarstukjes maken! 🫢 ze ziet er verzorgd uit

In Noorwegen was de jurk passend voor het (feestelijke) avondprogramma, hoewel hij toen ook al vreemd was met al die gaten. Voor een benefietdiner vind ik het geen geschikte outfit, te opzichtig. Van mij mag hij in de zak van Max. En de schoenen zijn echt lelijk, maken de hele look plomp.

Nog steeds een heel mooie jurk, maar haar naar achter gestoken staat hier mooier bij. Het maakt wat gedrongen zo.
Leuk met de originele riem erbij.
Goed te zien dat de jurk van Maxima is aangepast en minder (grote) ringen heeft.
Vind het originele ontwerp nog mooier, maar deze is beter geschikt voor Maxima.
Ik ben het ermee eens dat het lijkt of de jurk te lijden heeft gehad van reiniging. Jammer.

Ik vond de jurk de eerste keer prachtig. Echt vakwerk om de jurk zo mooi passend te maken met al die bewerkingen. Maar een keer blijkt voldoende. En Inderdaad heeft een stoombeurt o.d. geen goed gedaan. Het kapsel vond ik de eerste keer ook mooier. Maar ik ben toch heel blij dat ze er veel aandacht aan heeft besteed. Misschien dat Maxima heeft gedacht, ik doe lekker open schoentjes aan want dat valt onder een lange jurk minder op. Hoewel, of ze echt comfortabel zitten vraag ik me af.

Máxima heeft al heel wat prachtige creaties van Claes Iversen gedragen, maar deze jurk behoort daar, net als de gatenjas, niet bij. Te opzichtig, te veel bling bling.

Het moet geweldig zijn als je als ontwerper een koningin hebt als uithangbord voor je ontwerpen. Echter geeft dat m.i, ook een verantwoordelijkheid. Deze jurk vind ik wel knap gemaakt en grappig ook , en tegelijk totaal niet geschikt voor een koningin, voor geen van haar werkzaamheden en/of bezigheden. Het nylon-achtige veel te blonde poppenhaar is over de top en doet me denken aan Mona Keizer. Vrouwen van de leeftijd van rond de 50 zouden qua haardracht wijzer moeten zijn als ze iets anders ambiëren te zijn dan model of filmster. Claes Iversen heeft hier heel erg de plank misgeslagen voor wat betreft de combinatie jurk/Maxima.

Heel bijzonder dat dit van tevoren niet was aangekondigd. Heeft ze eindelijk eens een verzorgd kapsel, is de pers er niet bij 😞

Haha

Destijds vond ik dit een leuke jurk, maar door het opvallende ontwerp verveelt het snel. De jurk heeft het blijkbaar zwaar gehad in de stomerij, kreukt meer, is gekrompen en de zoom is scheef. Nee het mooie is eraf. Het barbie haar vind ik niet bij de uitstraling van de jurk passen, het vorige kapsel gaf een beter compleet beeld.

Super leuk deze jurk weer te zien! En wat goed dat ze bij dit event is!
Maar die afschuwelijke klompschoenen mag ze van mij achterwege laten… Waarom geen elegante gouden sandalette, da5 zou de jurk zoveel meer recht doen.

Deze jurk staat weliswaar niet in mijn top 10, maar voor zo n avond, niet koninklijk gala kan (beetje gedurfd) die goed. Wat zit haar haar mooi, lichtblauw past haar. En wat fijn deze inzet voor dit bijzondere doel.

Ik vind dit geen jurk voor een koningin in functie. Het is te veel gaten.
Ik ben steeds afgeleid door die gaten. Waar kijk ik wel doorheen en waar niet.
Niet te min staat het haar goed.

Claes Iversen lijkt mij een ontzettende aardige man alleen ben ik geen fan van zijn ontwerpen. Het is voor allemaal “too much”. De gatenjurk, de gatenjas en ook de kleding die Maxima met prinsjesdag droeg het is het voor mij niet. Komt misschien door mijn Hollandse nuchterheid maar voor een flamboyante Argentijnse past dit wel.

Nou ze doet het wel gewoon, zo’n opvallende japon dragen en hij staat haar goed!!! Een beetje opvallen past wel bij Maxima en dat siert haar. Alleen jammer van de kreukels en de schoenen maar haar kapsel zit hier wel fantastisch!!

Als de gaten geen gaten waren geweest, was dit wel een mooie jurk. De kleur en het model vind ik leuk. Maar als je er goed over nadenkt, slaat het toch eigenlijk nergens op, die gaten…
Het kapsel zit mooi.

Heel mooi dat Maxima hier aanwezig was.
Nu de kleding . Wat een vreselijke lelijke jurk is dit toch. Ik weet het…. sommigen vinden dit een prachtige jurk , maar van mij mag die in de zak van Max. De schoenen passen er niet bij. Zo te zien op de foto lijken het zwarte pumps. Misser.

Ik vind de jurk te gek! Leuk dat ze nu (als ik het goed zie) de originele riem erbij draagt. Voorderest vond ik de styling de vorige keer wel beter, haar haar en schoenen vind ik het geheel nu (sorry) een tikje ordi maken.

Ik ben het helemaal met u eens met mijn nadruk op ’tikje.

Een hele feestelijke jurk, ik vind alleen de grote gaten in het rokgedeelte te groot. Die kleinere vind ik leuk. De gaten in het bovengedeelte zijn prima. Het is een apart ding, maar het kan voor deze gelegenheid wel goed.

Heel fijn dat ze aanwezig was, een opsteker voor alle medewerkers en patiëntjes en hun ouders.

Kapsel en schoenen zijn , beiden echt niet mooi, maar zoooooo fijn dat ze hier is, in familiekring weten we wat een geweldig centrum dit is, dus deze avond kan niet vaak genoeg gehouden worden.