Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 jun 56 reacties

Máxima draagt felrode top in Friesland

Sinds een jaar of twee heeft Máxima een nieuw onderwerp aan haar portfolio toegevoegd: circulaire economie. Vandaag bezocht ze Vereniging Circulair Friesland.

Het werkbezoek startte bij Omrin, een afval- en grondstoffenbedrijf in Heerenveen. Bij Omrin gaat het om het recyclen van grondstoffen,  zoals kunststoffen uit afval,  en samenwerking met regionale partners. Het bedrijventerrein in Heerenveen is een voorbeeld van doorontwikkeling naar een circulair werklandschap. Koningin Máxima kreeg een toelichting over de praktijkervaringen die het bedrijf en haar partners hebben met het hergebruiken van regionale grondstoffen.  Daarop volgde een rondleiding door het afvalbedrijf en het nabijgelegen Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics. In  het testcentrum kreeg ze praktijkvoorbeelden te zien die door samenwerking met verschillende partijen  tot stand zijn gekomen.

PPE/Schoemaker

Aansluitend bezocht de koningin Nedcam Solutions. Dit bedrijf produceert mallen voor de maritieme industrie en de bouwsector. Nedcam beschikt over een grote 3D-robotprinter. De printer heeft een bereik van twaalf meter, waardoor het bedrijf mallen van circulair kunststof  kan printen en het proces verduurzaamd wordt. Koningin Máxima kreeg uitleg over de printers en werd rondgeleid in de productiehal.

Daarna ging het programma door bij Miedema Bouwmaterialen in Leeuwarden. Dit bedrijf heeft een belangrijke rol in het circulair bouwcluster dat ontwikkeld wordt door de leden van Circulair Friesland en dat zich richt op de gehele bouwketen. Máxima kreeg bij Miedema Bouwmaterialen een toelichting op biobased bouwen en een rondleiding in het bedrijf.

Mode
Voor het lange, inhoudelijke bezoek in tropische temperaturen trok Máxima vanmorgen een rode top met grote schoudervolants aan. De stof is geëtst. Bij het etsen van textiel wordt een stof van minimaal twee componenten deels behandeld met een oplosmiddel of laser. Doordat bepaalde componenten hier niet tegen bestand zijn, lossen delen van de stof op en ontstaat een patroon met een intrigerend reliëf. De techniek staat ook wel bekend als ausbrenner, devoreren of burn-out en is aan het einde van de negentiende eeuw ontstaan als goedkoop alternatief voor kant.

PPE/Schoemaker

De top is een ontwerp van Natan, dat eerder werd gedragen boven een pantalon van raffia.

De oorbellen zijn ontworpen door het Nederlandse sieradenlabel Miccy’s.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
56 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Bijzonder bedrijf, heel leuk dat dit koninklijke aandacht krijgt!
Een ok outfit die niet de maand-winnaar wordt, denk ik 😀

Zoals Maxima deze top gisteren droeg ziet het er voor mij uit als ‘shirtje, jeans, gympen’. Maar dan met hakken. Die toef op haar schouder misstaat er dan wat mij betreft zelfs bij. De top op de pantalon van raffia stond veel gekleder. Dit gezegd hebbende vind ik het voor zo’n bezoek gewoon een prima outfit. Het hoeft niet altijd koninklijk en perfect te zijn.

Zonder schouder roezels zou het naar mijn idee een saaie top zijn, vind het zo juist wel leuk. Een witte broek had ook gekund. De oorbellen zijn vrolijk zomers.

Leuke comfortabele set. En fijn dat ze broeken draagt in de warmte. Dat kan prima zolang je goede stoffen kiest en een wat wijder model is het net zo luchtig als een lange (kort is alsnog warm) jurk.

Zeker te weten Luna. Ik ben net terug van vakantie en er gaan altijd wat wijdere linnen broeken mee, linnen shirt erop en klaar. Zalig👍

Lijkt mij ook.
Linnen broek is heerlijk nu.

Tijdens dit soort werkbezoeken gaat Maxima eigenlijk altijd op stap in een wat lossere outfit, niet met hoed en zo. Dan is dit een prima keuze.
Niet iedereen is gezegend met een volle bos haar en de menopauze helpt ook niet mee. Veel vrouwen gebruiken nu extension. Ik vind het wel fijn dat Maxima ook gewoon naturel verschijnt.

Helemaal mee eens Louisa👍

Leuke top in een vrolijke kleur. De combinatie met de beige broek vindt ik beter. Oorbellen ook leuk. Gezien de warmte zou ik, gekozen hebben voor een luchtige jurk.

Last edited 17 dagen geleden by Hanneke

Zou een leuke jurk niet wat luchtiger geweest zijn met deze hitte?
En ook wat meer geschikt voor een koninklijk bezoek naar mijn idee.
Deze combi mag van mij verder privé afgedragen worden.

Top komt beter tot z’n recht op deze blauwe pantalon. Stof is soepeler dan het raffia van de beige broek en smaller gesneden.
Top met ausbrenner vind ik leuk; zonder die flabber, zou het maar gewoontjes zijn.
Oorbellen, lekker grote enveloppe-tas en schoenen met plateaus vind ik prima.
En eindelijk kleur na al dat wit in de UK😉👍

Eens!

👍

In alles met je eens!

👍

Het materiaal waarvan de top is gemaakt, vind ik leuk maar het model met die flappen op de schouder vind ik niks, zeker niet in combinatie met deze broek en schoenen: volgende keer beter!

Super leuke top, maar met de raffia broek zoveel mooier. Ik zou de top graag een keer terug zien op een skinny broek of een kokerrok in dezelfde kleur als de top. Denk dat het dan een top outfit is.

Ik vind alleen de kleur van de top en de oorbellen leuk.

Eh, nee, je zou niet zeggen dat de koningin een bezoek komt afleggen.

Prima voor de gelegenheid.

Ik zie geen info over de broek, klopt dat? Ik denk dat de top niet in de broek moet, dan krijg je van die rare bobbels want de stof van de broek is heel dun. En zo is het koeler om te dragen. Ik vind de kleuren erg mooi, maar is het koninklijk?
Ik heb het idee dat de koningin erg actief is, bijna dagelijks lees ik dat ze ergens op bezoek gaat. Wanneer gaan ze op vakantie?

☝🏼Mag ik blijven opmerken dat het in het Koninkrijk der Nederlanden niet opmerkelijk is dat je dagelijks werkt – in geval van een fulltime baan – voordat je echt vakantie hebt / verdiend?

Last edited 17 dagen geleden by PK020

Mee eens pk 020 !!!
De royals werken mogelijks “hard” maar ook de niet royals doen dat. Er is dus geen enkele reden om de royal arbeid hoger in te schatten dan de niet royal arbeid …. en vakantie 🏖🏖 …. daar heeft iedereen ten gepaste tijde hoge nood aan . Alleen moeten de niet royals wrschl zelf koffers pakken, strijken enz ….

Maar door het te zeggen geef je toch een heel normaal compliment? Iets wat ik in mijn werk regelmatig zeg tegen collega’s die ‘hard’ werken. Als iemand zegt dat Maxima hard werkt zie ik dat als eenzelfde soort opmerking. Ik denk niet dat er bedoeld wordt dat ze dan harder werkt dan de gemiddelde Nederlander.

Dat is ook zo !! Een compliment geven is altijd positief, het krijgen aangenaam …. ik wil graag nog eens terug keren naar suggesties ivm oa amalia’s tijdsinvulling… toen werd gesuggereerd om de sectoren die in de covid de helden waren op te nemen…. koninklijke aandacht is er zeker welkom ook om complimenten te geven … niet alleen technologie die zeker bijdraagt tot een betere wereld maar ook bv de humane zorg , onderwijs en culturele sector enz …

Met u eens Maribrune de Covid Helden 👏🏼 op te nemen in het pakket van de kroonprinses. 👸🏼

Dit /humane/ Helden pakket bestaande uit Cultuur, Zorg, Openbaar vervoer, Openbare veiligheid, Onderwijs & niet te vergeten de Kinderopvang 0-12! heeft meer dan verdiend royale 👑 support & aandacht nodig. 🌱👏🏼

Dit “pakket” gaat het helaas de komende jaren ook meer dan zwaar krijgen vanaf moment ‘bordes-scène’ incluis de nieuwe ministersploeg van Nederland. 🇳🇱

👉🏼 Dus aub kroonprinsesselijke majesteit, na de zomervakantie uw handen uit de mouwen steken, er is Royaal werk aan de winkel, het ”speelkwartier” incluis ‘voor spek 🥓 en bonen 🫘’ is nu ècht voorbij. 🔔

Last edited 16 dagen geleden by PK020

Ik geef u Wiekie2004 graag een meer dan groot compliment 👏🏼 & het daarbij behorende respect incluis een diepe buiging. 🙇‍♂️

De voorgangers van Máxima waren ‘slachtoffers’ van het Koninklijk systeem – en vergeet ook Mr Pieter van Vollenhove niet 💡- en mochten as we speak “bijna niets”.

Bernhard als uitzondering trok zijn eigen plan 🐝 en Emma 👑 heeft in haar functie als regentes een soortje van het Huis van Oranje gered en weer op de kaart gezet.🫡

Gelukkig is Pieter uiteindelijk ‘goed terecht gekomen’, al heeft het jaren geduurd. Maar hij heeft zeker zijn steentje meer dan bijgedragen. Met name op het gebied van veiligheid (voorzitter van maar liefst 7 organisaties) en ook op het gebied van transportveiligheid (4 organisaties). Daarnaast natuurlijk voorzitter van het Slachtofferfonds, en ook op het gebied van monumenten en natuur heeft hij diverse functies bekleedt. Hij is praktijkhoogleraar risicomanagement en tenslotte is hij als erelid betrokken bij maar liest 27 organisaties. Applaus voor Pieter, hij heeft zich een weg door alle sores heen gevochten, heb persoonlijk veel waardering voor hem (en voor z’n oog voor natuur en natuurfoto’s). Als je het hebt over fan zijn, ja, ik ben fan van Pieter (en van Laurentien).

Last edited 16 dagen geleden by Moderator Petra

Wat een leuke en mooie reactie Petra! 👍🏼

Ook ik heb grote waardering voor Mr Pieter van Vollenhoven.
Altijd trouw aan de zijde van zijn geliefde echtgenoot, altijd dienstbaar aan het koningschap van zijn schoonzus Beatrix en aan het vaderland. 👌🏼

Na vele jaren geduldig maar trefzeker losgewrikt uit het koninklijke corset van het Koninklijk Instituut als zijnde “man van” de toenmalige tweede in rij van troonsopvolging.

Altijd vriendelijk altijd charmant, hij heeft het “geflikt’ – excusez moi – en ik sluit me graag aan bij jouw ‘applaus voor Pieter’ Petra 👏🏼

Altijd heel jammer dat hij nooit de titel prins gekregen heeft. Ik had zo gehoopt dat WA hem dit bij zijn aantreden als koning zou doen toekomen. Als er één is die veel goodwill voor het koningshuis heeft verworven is de heer van Vollenhoven het wel. Hij is en blijft wat mij betreft ondergewaardeerd. Daarom vind ik het zo klasse van hem wat hij allemaal doet. Ook altijd nog heel jammer dat hij en prinses Margriet niet meer bij de konings dagen zijn. Dat zou ook een vorm van waardering voor hem/hen zijn geweest.

Ja, die titel heeft hij inderdaad dik verdiend!

Hm, emma intrigeert mij ook … als persoon, als vrouw, als echtgenote en moeder …. van oorsprong duitse met de geeigende “grundlichkeit” zet ze haar nieuwe “vaderland” op de kaart …

🇩🇪 Zeer intrigerende vrouw die als erg jonge Duitse prinses een veel oudere man trouwt, de koning van de buren 🇳🇱
Over power vrouwen gesproken 🦹🏼‍♀️

Mooi uw beschrijving Maribrune, ‘gründlichkeit’ en ‘nieuwe “vaderland” ‘

Last edited 16 dagen geleden by PK020

😀😀we zijn het weer op dit punt eens.

Gm Josine, ik vind het juist erg terecht 👍🏼 dat onze koningin haar agenda on/zichtbaar vult, dat is het punt niet als je mijn reactie leest.

Deze goed gevulde èn tevens voor haar betekenisvolle agenda is naast haar workdrive het gevolg van de goede en letterlijk gelukkige keuze 🍀 om genoeg uitdagends + inhoudelijks “om handen te hebben” als partner van ‘de Koning’ van Nederland.
We weten helaas allemaal hoe het op dit punt prins Claus is vergaan, een zeer ongelukkige keuze van ons “Koninklijk systeem “ toentertijd.

😔 Keizerin Masako weet er helaas ook alles van… het ‘Keizerlijk systeem’ “offert” individuen – lees bericht van Maribrune deze week – net zoals ons ‘Koninklijk systeem’ lange tijd heeft gedaan.

Onze koningin is net als veel van haar landgenoten 🇳🇱 een harde zichtbare + onzichtbare werker, incluis een gelukkig voor haar persoonlijk betekenisvol werk/takenpakket. 🍀

Spreekwoordelijk wens ik òòk onze koningin een fijne aanstaande vakantie toe 👉🏼
‘Na gedane arbeid is het goed rusten’ 🙌🏼

Ps: Bernhard was tevens een meer dan zeer bezige 🐝

Last edited 16 dagen geleden by PK020

De periode 05 juli -11 september staat niet ingevuld op agenda koninklijk huis.

O, dat is best lang eigenlijk.

🇬🇷 Worden in Griekenland werkelijk outfits doorgepast? 📏

Discussie hoeft wat mij betreft niet. Dagelijks werken in Griekenland ook niet trouwens.
Ze vullen het waarschijnlijk in zoals het het beste is. En dat is ook vakantie.

Inderdaad, top in de broek en dan is het een prima combinatie. Ik vind de top wel grappig. Mooier op blauw dan op de raffia broek.

Gek hoor, ik vind t best leuk. Mooie luchtige broek, kekke schoenen en top beter in broek. Prima zo, zeker omdat ze een werkbezoek aflegt en naar bouwbedrijven ging. Smaken verschillen behoorlijk😇

Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind deze outfit ook leuk zeker voor deze gelegenheid.

Top: ja graag, en dan zonder de stapel pannenlappen op de schouder. Broek en schoenen: brrrrr nee.
Waarom geen lekkere jurk bij deze temperaturen? Ze heeft er zat.

Oeijoeii… hier schrik dan weer van, ufff … 🥺
de broek en de top slechte combinatie, top vind ik trouwens erg uit de mode, niet meer dragen mooie poetslap van maken. En helemaal met die open plateau zolen eronder ufff…. En dat tja het moet gezegd worden en het mag ook : het kapsel….. 🫨 . Kortom zeer slechte dag qua kleding ect.

Last edited 17 dagen geleden by Jacqueline

Ik vind deze broek mooier als die andere. De top in de broek inderdaad beter, dan zie je ook niet het blauw aan de onderkant door de top heen. Ik vind deze tas wel erg groot en plat, wel handig voor paperassen. Haar opgestoken ook beter, maar omdat ze nog een veiligheidshelm op moest vandaag, kon dat niet.

Gelukkig draagt Maxima leuke oorsieraden anders was ‘t wat hierro betreft 💯 % flop.
Mensenkinderen, die top is echt outdated 🙂‍↔️

Ik vind het mooi.

Bovenkant top! (Letterlijk en figuurlijk)
Combinatie flop.

😆

Volledig mee eens !!!

Prima outfit voor dit bezoek. Sluit me aan bij Laura over de blouse in de broek i.p.v erover voor een pittiger look. Fijne avond🎉🎉 met elkaar

Mooie kleuren. Ik denk dat ik de verhoudingen mooier had gevonden als de top in de broek had gezeten.