Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 18 okt 53 reacties

Máxima draagt Dutch Design in Zuid-Afrika

Het staatsbezoek aan Zuid-Afrika is zojuist begonnen. De komende drie dagen moeten Willem-Alexander en Máxima op eieren lopen, want het gastland denkt over veel mondiale thema’s beduidend anders. Zal dat nog een uitwerking hebben op de kledingkeuze van de koningin? We gaan het zien!

Het programma begint met een begroeting op het vliegveld. Vervolgens spreekt het koninklijk paar bij Blesbokspruit Wetland Reserve over waterbeheersing en – beschikbaarheid. Na een bezoek aan het Apartheidsmuseum is het tijd voor de lunch. In de middag vinden er allerlei gesprekken plaats over groene waterstof, circulair afvalbeheer, toekomstbestendige land- en tuinbouw en het vinden van goede vakmensen. Het programma wordt afgesloten met een ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap.

Normaal gesproken ziet de eerste dag van een staatsbezoek er heel anders uit. De blauwdruk voor het Nederlandse hof is als volgt: welkomstceremonie, ontmoetingen met de regering en aansluitend een staatsbanket. In Zuid-Afrika is er gekozen voor een andere optie, want bij protocol en etiquette geldt nu eenmaal: het gastland/de gastheer bepaalt. Morgen vindt de contraprestatie plaats rond een uur of 5 (dus geen lange avondjurk?) en het staatsbanket is vervangen door een staatslunch.

Mode
Koningin Máxima draagt een mouwloze jurk + bolero van Jan Taminiau. De stijl hangt een beetje in tussen een safari-jurk en trenchcoat.

NLbeeld

Hier zie je goed dat het een tweedelige set is van mouwloze jurk + bolero. Laatstgenoemd kledingstuk valt ónder de reverskraag van de jurk.

Halverwege de dag werden de pumps vervangen door ballerina’s van Salvatore Ferragamo.

RVD

De oranjerode cocktailhoed is een bekend ontwerp van Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer

Nieuw is de outfit zeker niet. In 2009, veertien jaar geleden dus, droeg Máxima de set ook al. Als ik de beelden van destijds en nu met elkaar vergelijk, valt mijn oog echter vooral op de man naast haar. Willem-Alexander is zich echt stúkken beter gaan kleden de afgelopen tijd. De stapeling van stof bij zijn enkels is weg, zijn voorkeur voor double breasted ook. Achter de wijde, vormeloze stukken stof bleek een prima postuur schuil te gaan.

In 2011 viel de keuze op geel als accentkleur.

30-08-2011 (c) PPE/Nieboer

En tijdens een VN-reis naar Bangladesh dook de geel-blauwe combinatie opnieuw op.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
53 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Josine , je beschrijft deze jurk zelf al als een trenchcoat. En dat is het ook qua stijl. En dat betekent een kraag, epauletten, borststukken en een dubbele rug. Ik zie echt geen bolero.

Een bijzondere foto waar Koningin Maxima net na het uitstappen van het vliegtuig de vrouwelijke militairen passeert: allebei een donkerblauwe overhemd- model maar ieder passend voor de functie. Oogt wel als krachtige vrouwen; ieder met haar eigen taak en werk. (Verder vind ik de jurk saai en regenjas-achtig.)

Saaie jurk, net een regenjas. De oranje hoed en ballerina’s vindt ik wel leuk. De pakken van de koning zitten idd veel beter dan voorheen.

Over de koning: zeker de donkere pakken van afgelopen tijd staan hem goed. Het lichte pak in Spanje was een uitzondering hopenlijk.

Leuke outfit, oranje erbij heel mooi, accessoires zijn stuk voor stuk mooi.

Tijdloze jurk, leuk met oranje. Het hoedje is geinig, mag van mij vaker op. Verder is een doorknoopjurk (of rok) super handig, de knopen kunnen indien nodig een stukje verzet worden en hupsakee het past weer. Maxima is volgens betrouwbare bronnen echter heel gedisciplineerd en doet af en toe een crash dieetje, sport veel en blijft zo goed in shape.

Leuk met die ballerina’s! Maar haar jurk met 26 graden en prachtig weer vind ik geen succes. Vreselijk saai . Maar gezien het gedoe in het midden Oosten wellicht voor sober gekozen.

Wat een klassieke schoonheid is onze queen toch!

Een goed begin is het halve werk.
Een keurige outfit als start voor dit staatsbezoek, naar mijn mening.
Mooi, voor Maxima vertrouwd opgemaakt kapsel met leuk oranje hoedje en bijpassende accessoires.
En wat een prachtige armband en fraaie oorbellen.
Ook de koning ziet er tiptop uit👌

Uhm ja, blauw met oranje, het ligt er dik bovenop. Best een aardige overhemdjurk, maar wellicht wat te informeel voor een staatsbezoek. Waarom het een meerwaarde zou hebben om er twee delen van te maken is me niet helemaal duidelijk. Van opzij gefotografeerd doet het geheel me denken aan een regenjas.

Klopt . Veel te casual. Wellicht een statementbomdat Zuid Afrika andere ideeën erop nahoudt wat betreft een staatsbezoek. Staatsbezoek van België was ook al een ramp

….. en laten we niet vergeten dat ze geen koninkrijk bezoekt.

Dat heeft er m.i. niet veel mee te maken.

Ik vul dit vanaf mijn 🛋 maar in, bekijk nog eens terug hoe onze Max aankwam in Zweden tijdens het staatsbezoek?

En België en Oostenrijk….. oops, zou het dan misschien met Europese landen dichtbij te maken hebben? Hoe meer dichterbij hoe chiquer bij aankomst? Ik noem maar wat 🤔💭

Mee eens. Ik vind het hoedje qua stijl ook niet bij de jurk passen.

Wauw, ik vind het een heel goed begin! Erg mooi met de oranje accessoires. En een goede keuze voor de aankomst. Nu afwachten wat er nog meer in de koffers zit😉

Inmiddels een kleding wissel. Ze draagt nu een oranje witte jurk, als ik me goed herinner Grieks design

Van Zeus & Dionne
ik krijg nog steeds meldingen dat ik te snel post als ik een bericht aan wil passen en slaat het niet op.. wat is er toch met de site?

Jurk zat 15 jaar geleden voor geen meter en nog steeds niet. En weer dat onverzorgde haar. 50+, dun pierenhaar, …. = bob …

Erg negatief deze reactie , op de manier, zoals ze vandaag haar haren heeft zitten. Zeer verzorgd opgestoken. Dit vind ik haar prachtig staan

Onverzorgd….????
Kijken wij toch wel naar dezelfde foto’s, offf….? 🙄
Ik zie hier namelijk een keurig opgestoken kapsel.

Het was toch mooi opgestoken vandaag?

Jazeker, met een leuk hoedje

Ik heb niks tegen ballerina’s of andere lage hakken, maar dit is wel een erg onflatteuze foto. Ik zou niet blij worden als iemand een foto van mij publiceert waarop de stand van mijn benen zo lomp is. Maxima denk ik ook niet. Er zijn vast mooiere foto’s

Dan zullen er weinig foto’s geplaatst kunnen worden, tenzij ze een avondjapon draagt. Ze zet haar voeten zelden netjes naast elkaar.

Ohw nou, dank je, ik kan absoluut geen hakken dragen, zelfs niet van 3 centimeter ofzo, ben ik niet erg blij mee, maar dan zie ik dus er altijd onflatteus en lomp uit..

Maar dat is een normale houding voor Máxima (en voor iedereen) denk je in dat ze hakken aanhadt, dan zie je dat het er dan heel anders uitzag in dezelfde stand.

Verrassend! Never a dull moment qua kleding bij Máxima.
Heel top dat de royals hun kleding steeds meer recyclen. Voor het programma van vandaag een goede keuze. Het oranje hoedje maakt het net even wat vrolijker! Heel benieuwd wat we dit staatsbezoek nog meer te zien krijgen!
En inderdaad ziet Willem Alexander er steeds beter uit nu hij voor wat strakker gesneden kleding kiest.

Keurig netjes, niets mis mee-outfit!! De eenvoud leent zich tot het stylen met kleurrijke accessoires… ik ben het eens met Louisa: deze keer is het leukst gestyled.. goede kleur oranje en wat een schattig hoedje.. prima aankomst outfit. Nu vol spanning afwachte wat er nog meer voor moois uit de koffer komt.

Ik zag bij een krantenartikel een video waaruit blijkt dat veel mensen daar geen idee hebben wie Willem-Alexander zijn.
Ze lieten de foto’s van beiden aan mensen op straat zien, 1 vrouw zei, hij ziet er uit als een koning die de hele dag in zijn kasteel niks zit te doen 🤔😂😂

Willem-Alexander en Máxima moet dat natuurlijk zijn.

“Máxima draagt Dutch Design in Zuid-Afrika”, dat mag je zeker ook verwachten uiteraard want ze is één van de hoofd-vertegenwoordigers van Nederland. leuk jurkje, mooi ook dat ze kiest bij aankomst (eerste indruk) voor een lange mouw.

Mooie outfit. Ik vind deze styling ( kleur, hoed, schoenen) het beste van allen.
Heeft ze nu weer haar tasje open😄?

Mooi voorbeeld dat goed ontworpen (en onderhouden) kleding na jaren nog steeds gedragen kan worden.
Complimenten dat Maxima nog steeds dezelfde maat heeft.
Dacht ook dat het een trenchcoat jurk was, maar de foto op de link van de post van Josine hieronder (waar Maxima haar arm optilt) laat duidelijk zien dat het een jurk met bolero is.

Prima begin van dit bezoek. Mooie outfit en leuk gecombineerd met oranje. Wat knap dat ze dit na al die jaren nog steeds heeft en past. Ook leuk dat Maxima herdraagt en er zal vast nog wel iets nieuws in de Koninklijke koffer zitten😉

Leuk leuk leuk! Vlotte jurk/jas opgefrist met rode accessoires.
Al 14 jaar oud, sjonge, ook ik heb niks meer in mijn kast van zo lang geleden. Het is te zien is aan de lengte. Zou nu wat langer zijn. Maar ik vind het mooi dat ze dit herdraagt, staat nog prima!

Een heel geraffineerd ontwerp. Je zou bijna denken dat het twee verschillende outfits zijn. Zeker met die teruggeslagen flappen. Maar zeker mooi. Typisch zoiets van hoe langer je er naar kijkt hoe mooier het wordt.
Heeft WA nu zijn baard flink getrimd? Zou helemaal mooi zijn, zeker ook met de beter gesneden pakken.

Wat een goede keuze! Tlijkt meer ern jasjurk toch?
Mooi koningspaar!

Prima begin. Benieuwd naar de rest!

Prima outfit voor de aankomst! Jurk en bolero staan haar goed en de combinatie met oranje accessoires werkt. Jammer dat er geen staatsbanket is, geen galajurken dus helaas…….

Wat knap om in een outfit van 14 jaar oud er zo fantastisch uit te zien .
Heeeel goed gedaan.
Ik heb zelfs geen kleding in de kast hangen van 14 jaar oud.
Toch maar eens minder opruimen , denk ik

Mooi neutraal, staat haar prima. De bolero wordt over de arm gedragen volgens mij. Ben zo blij dat onze koning zijn kleding niet meer zo “ ruim” draagt. Hij ziet er ook uit om door een ringetje te halen 🤩

Goede eerst outfit met deze oranje accenten!

Wat grappig, dat ze zo’n oude outfit uit haar kledingkast haalt voor de eerste dag van het staatsbezoek. En als ik zo de eerste foto zie, denk ik dat het haar nog steeds prima staat. Ik dacht inderdaad dat het een trenchcoat was.
Gezien alles rond het koningshuis (imago/politiek), is het wat mij betreft een goed idee om niet voor iets nieuws te kiezen. Al ben ik heel eerlijk en zie ik persoonlijk liever iets nieuws.

Last edited 7 maanden geleden by Moderator Petra

Petra, denk dat dit een en dezelfde jurk is met lange mouwen. Ik zie geen bolero . Bij het afdalen van de trap heeft maxima gewoon de flappen bovenaan omgeslagen. Zij draagt er nu wel een hoedje bij waarvan ik vind dat jurk en hoedje qua stijl niet echt rijmen.

Ik vermoed dat de wind ‘flapsgewijs’ wellicht een rol speelt en misschien zijn de flappen iets hoger vastgezet.
Blauw met oranje accessoires vind ik een mooie combi, heur hoedje hmm dat weet ik nog niet, wachten op duidelijker beelden.
Prima outfit voor de aankomst.

De kleurencombinatie blijf ik top vinden 💙🧡 maar heur hoofddeksel hmmm nee, en die ballerina’s 🫣 hellepie neeeee!
Oorsieraden werkelijk prachtig 🧡

Vreemd. Het lijkt alsof de bolero vast zit aan de jurk.

Dank. De bolero zal zijn wat bij een trenchcoat vooraan start en achteraan doorloopt, vooraan is het op de foto een beetje zichtbaar .. maar denk wel dat het vastzit. Een bolero als kledingstuk dacht ik is eerder iets wat apart is en bovenop een kledingstuk gedragen wordt..

Maribrune, je kunt t goed zien op de foto uit 2011. Daar is een rever onder de bolero geraakt. Bolero uit en je hebt een mouwloze jurk