Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 dec 43 reacties

Máxima draagt alternatief voor bont bij prijsuitreiking

Bont is tegenwoordig té bont, maar Máxima liet vandaag een goed alternatief zien. Tijdens de uitreiking van de Prins Claus Impact Awards droeg ze een jurk met snijgarens.

Daarover later meer, eerst wat aandacht voor de inhoud. Prins Constantijn reikte als erevoorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds de prijzen uit aan zes kunstenaars en cultuurbeoefenaars die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land.

De awards worden uitgereikt aan: Alves Lacerda Krenak (Brazilië) inheemse leider, milieuactivist, filosoof, dichter en schrijver; Alain Gomis (Senegal) Frans-Senegalese filmregisseur en scenarioschrijver; Hassan Darsi (Marokko), beeldend kunstenaar wiens werk kritisch denken over openbare ruimtes en burgerschap promoot; Luis Manuel Otero Alcántara (Cuba) kunstenaar en mensenrechtenverdediger; María Medrano (Argentinië) schrijver, dichter, redacteur en een activist voor de rechten van vrouwelijke gevangenen en mensen in de LGBTQIA+ gemeenschap; May al-Ibrashy (Egypte), architecte van wie het werk gemeenschappen betrekt bij het behoud, het herstel en de herbestemming van erfgoed.

Het Prins Claus Fonds is in 1996 opgericht ter ere van de toewijding van Prins Claus aan cultuur en ontwikkeling. Het fonds beschouwt cultuur als een basisbehoefte. In gebieden waar culturele expressie onder druk staat, steunt, verbindt en eert het fonds kunstenaars en cultuur. Sinds 2021 richt het Prins Claus Fonds zich op het ondersteunen van individuen middels drie categorieën awards: jaarlijkse Seed Awards; thematische Mentorschap Awards; en Impact Awards die de uitzonderlijke inzet van rolmodellen belonen en om de twee jaar worden uitgereikt.

Mode
Ik schreef het al in de inleiding: de koningin heeft een alternatief gevonden voor bont. Geen vosjes en nertsen om haar hals dus, maar wel een kraag van snijgarens. Dit zijn op maat gesneden filamenten (draadjes), die het warme en luxe effect van bont aardig benaderen. Label achter de jurk en kraag: Natan.

(c) PPE/Nieboer
(c) PPE/Nieboer

De jurk is niet nieuw. Zo droeg de koningin hem ook bij de nieuwjaarontvangst in 2020.

In Duitsland, 2018:

Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2017:

Prinses Laurentien droeg een kimono van Anjuna.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ja, de schoenen zijn prachtig !!

Ik zag dezelfde bij een van de laatste optredens van Meghan in het congackleur bruin, prachtige schoenen, lijkt wel suède. Deze en die congac bruine, een wens van mij!

Dank je voor die parallel, Jacqueline; zal er een keertje naar zoeken. – En ja : suède : zo zacht, zo chic !! Máxima zelf heeft heel wat verrukkelijke paren in die stof !

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Meer info over de outfit van Laurentien toegevoegd aan de blog, met dank aan Ufo no More.

Leuke jurk, zit inderdaad een beetje krap.

Erg leuke jurk en de schoenen zijn geweldig van kleur. Ik schat in als ik de foto’s met dezelfde jurk vergelijk, dat Maxima een paar pondjes is aangekomen. (wie niet op die leeftijd?) . Laurentien ziet er niet uit, opvallen doet ze wel in die outfit. Kan gerust een tandje minder. De reden voor het weigeren van een goede knipbeurt is wellicht dat het haar lengte moet hebben om te kunnen opsteken? Als dat zo is, denk ik: steek het dan maar op, die slierten lijken nergens naar.

Last edited 1 jaar geleden by Marie

Jammer dat Mabel er niet bij was.

Die is in Nepal.

Oh ja, daar heb ik een keer iets van gezien. Dan is het vast eenmalig dat ze er niet bij is. Vind het altijd fijn om haar bij een aantal activiteiten nog te zien.

Wat een leuk pak vandaag in Haarlem bij bezoek school!!
https://blauwbloed-eo.cdn.eo.nl/w_1920/36n5oy3b04ki-koningin-maxima-haarlem.jpg

Nou echt. Dat ziet er leuk uit! Helemaal Máxima

Inderdaad! Super mooi!

De jas is mooi.
Tja…de outfits van de 3 koninklijke dames kunnen wel, maar ben er ook niet kapot van.
Ze hadden wat langer mogen zoeken in hun kast …

Mooie jurk. Zit misschien wat te krap rond het middel; door het drukke patroon valt het iets minder op. Het haar zeer slordig in vergelijking met eerdere ‘outings’ van deze jurk.

Alhoewel velen het vast een te klassieke uitstraling vinden hebben is deze japon van jacquard geweven stof erg mooi. Dat strakke in de belijning is iets waar de Koningin volgens Eduard Vermeulen altijd zelf voor kiest. Een cm aan iedere kant erbij does wonders. Vind de accessoires in nachtblauw er mooi bij gekozen. Een mooi uitgebalanceerd geheel.

Mmmm, mooi stofje, prachtige kleuren. Verder doet de jurk mij gedateerd aan. Ik denk door de lengte. Net boven/op de knie. En de kleur panty helpt ook niet

Last edited 1 jaar geleden by Wiekie2004

Absoluut een erg gedateerde en niet flatteuze jurk. Te stijf, te strak, te kort, en te veel ‘gordijn’. Niet elegant, zeker niet met haar voeten niet bij elkaar.
Ze lijkt ook van foundation veranderd te zijn de laatste paar dagen? Zonder een uitgesproken lippenstift komt dat nog wat erger over.

Een prachtige jurk, maar doordat hij te strak zit oogt Maxima hier wat ” Boers” Zeker als ze daarbij haar benen zo neerzet.

Wat een mooie blauwe mantel!
De stof van de jurk vind ik prachtig…… en verder blijft het stil en sluit ik mij aan bij wat er door zo velen vóór mij al gezegd is mbt de pasvorm.

Zou heel chique zijn met een dunne zwarte panty en opgestoken haar.

Mooie jurk, ik houd van de stof en de kleuren, maar jammer dat de pasvorm niet meer voldoet.

Prima look, maar wederom gedragen naar de uitreiking van een Prins Claus prijs?
En Laurentien is vanmorgen vergeten haar ochtendjas uit te trekken.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Máxima ziet er goed uit , Laurentien geweldig mooi en kleurrijk ( hoe smaken dus kunnen verschillen 😁 ) echter onze ( terecht bewonderde ) oudvorstin mag haar saaie wibra- huispak wel thuis laten . Te vaak gezien .

Ik dacht hetzelfde gelijk toen ik de foto zag: oversized kamerjas. Alleen de oorbellen zijn gaaf bij haar.

Ik denk dat de kimono van Sissel Edelbo is. Ik heb zelf een kort exemplaar. Jaren geleden tweedehands gekocht want ze zijn aan de prijs. Zit heerlijk en is gemaakt van gebruikte Indiase sari’s, vandaar de mix van patronen en kleuren.
Heel leuk in de zomermaanden maar geen haar op m’n hoofd die er aan denkt om de kimono als ‘werkkleding’ aan te trekken zoals iemand het eerder deze week zo treffend omschreef.
Trek een fluwelen blazer of pailletten top aan en je ziet er geweldig uit Laurentien.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Ze heeft ook haar ‘nighty’ nog aan….

in 2017 is de jurk wel mooi van pasvorm. Maar olala na de eerste was/stoom beurt zit hij echt te krap, ook dat is inmiddels een bekend fenomeen bij de kleding van Natan.
Zo jammer

Ach hè…. Waarom?

Super mooi deze stoffen, echt koninklijke allure. Jammer dat de jurk zo tekent, maar kan misschien ook door de belichting komen.

Nee, dit vind ik geen mooie jurk. Het model niet en de stof niet. De rok in A- lijn niet mooi met deze stugge stijve stof, want de rok blijft staan. Ik had een rechte rok mooier gevonden. Mouwen erg strak en te kort. Het lijkt alsof ze zijn gekrompen. Of een paar centimeters verlengen, of t advies van Ella volgen en korter maken, geldt ook voor de halslijn.
.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Máxima kan veel kleuren ‘hebben’ en draagt veel ‘nude’ en felle kleuren. Maar koele kleuren als blauw en grijs staan haar ook prachtig!

Loeistrak… zou me niet durven bewegen. Echt heel jammer
De snijgarens vind ik te iel. Ze heeft een jurk van Natan met die horizontale banen die heeft heel veel snijgarens dat is te veel bij deze stof maar ergens daar tussen in was wat sprekender geweest.
Maar eerst een maat of 2 groter maakt altijd ook veel slanker als een kledingstuk niet te strak zit. Zie maar bij de outfit van gisteren

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Jammer hè Doro, dat Máxima vaak te strakke kleding draagt. Maar heb weleens begrepen dat dit op eigen verzoek is. Een maatje groter zou zoveel mooier staan

Mooie jurk en mantel, maar inderdaad te strak en daardoor oogt het een beetje propperig, wat jammer is van zo’n elegante set. Tja, het ‘H’’ 🥴. Gelukkig geen echt bont, volgens mij is ze ook geen fan van echte velletjes en dat verdient een pluim.

Mooie japon, heel geslaagd die snijgarens, kleur ook goed, had ietsje ruimer gemogen zoals hier al eerder opgemerkt maar toch vind ik het een geweldig plaatje om te zien (zoveel mooier dan die bruine en grijze outfits vorige week).

Mooie stof !!! Snijgarens goed alternatief voor bont !! De jas gelukkig meer aangepast aan lengte jurk . Deze was mi in 2017 veel te lang.

Dit had nu zo’n mooie jurk kunnen zijn, maar de pasvorm… ik geef een paar tips voor het atelier. Maak de halslijn iets dieper of wijder, de mouwen iets korter tot.net over de elleboog en het lijfje wijdere en/of de onderkleding iets meer ‘shaping’ roklengte prachtig, evenals de jas, tas, schoenen en kapsels. Dan wordt dit een topper. Ik vind deze print zo. Het bruin van de oogkleur en deze kleur blauw.

Mee eens!

Sluit me hierbij aan. Dit is echt niet mooi hoe alle lingerie “tekent” onder de strakke jurk

Leuke jurk. Ik heb nog zitten kijken of de mantel dezelfde is als in 2017,maar het is toch een ander model.

Ik vind dit een prachtige winterse japon. Heel feestelijk door het patroon en de kleuren.
De pasvorm is wat minder maar dat is een bekend fenomeen.

Eens!