Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 20 jan 73 reacties

Máxima dineert in fluwelen broekpak

Er is nog een foto verschenen van koningin Máxima in Davos. De koningin was aanwezig bij het Global Goals Diner in Davos.

Tijdens het diner, dat gehouden werd bij het World Economic Forum in Davos, pleitte koningin Máxima voor financiële gezondheid. Ze legde daarbij de nadruk op het behalen van de gestelde doelen, de Sustainable Development Goals.

Foto ©UNSGSA

Koningin Máxima droeg een donkerbruin fluwelen broekpak. Het zou een broekpak van Etro kunnen zijn. Door de sjaal kunnen we echter de knopenrij niet zien, we zijn er dus niet 100% zeker van. Op de revers van het jasje draagt Máxima een global goal pin.

De Global Goal pin:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
73 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zie nu pas dat ze in de sneeuw staat met haar veel te lange broek, hahaha. Wat is ze toch een heerlijk mens.

Last edited 6 maanden geleden by Josine Droogendijk

Ik vind het een mooi pak, mooie stof, warme kleur. Wie zijn wij om te zeggen hoeveel pakken of oorbellen de koningin mag aanschaffen als ze daar plezier in heeft gewoon lekker doen. Het valt niet mee als je qua kleding elke dag onder een vergrootglas ligt, ben ook niet overal een fan van maar ik vind wel dat ze er 9 van de 10 keer mooi en modieus uitziet.

Helemaal eens @Jeanne109. Jij schrijft precies wat ik denk: wat ligt ze onder een vergrootglas en laat iedereen wel / niet aanschaffen of herdragen waar zij blij van wordt. Dat doen wij tenslotte ook allemaal!

Misschien modieus, maar staat het haar dan ook? En staat het mooi? Dat zijn de vragen die er op volgen. Voor Minnie het juist andersom ; 9 van de 10 keer niet mooi en of modieus.

Moet zijn: voor mij is het juist andersom….ect.

👏 Zo is het maar net 👍

Helemaal met je eens.

Mooi kleur pak. Maar de broekspijpen zijn veel te lang. Ik vind dat ook erg gevaarlijk met lopen, val je zo over. Wel leuk gecombineerd met de pumps. Doordat het weer op details mis gaat is voor mij deze combinatie ook een mislukking. Heel zonde.

WauW wat een tof pak! Zo te zien heeft ze haar oranje metallic pumps erbij aan. TOP combinatie. Dit mag ze van mij snel herdragen. En zo’n pak zou ik zelf ook wel willen hebben.

Mooi pak, mooie kleur, model draagt mooie bloes en de schoenen zijn zichtbaar.
maxima haalt mi deze look naar beneden door een weinig zakelijk diep decollete en de te lange broekspijpen
Ik ben er echt klaar mee met de ” negatieve twist” die maxima tekens aan haar looks geeft . Voor mij volgt zij inderdaad mode maar mist zij duidelijk stijl en filosofie. Wat is er mis met het duurzaam combineren van oud en nieuw ipv telkens nieuw te kopen , met het verzorgen van de totale look ( cfr eerder deze week cape met trui met korte mouwen, hier ) , met het afstemmen van de look op de gelegenheid ( hier decollete ipv zakelijke bloes … )

Absoluut NIET mee eens!

Respect voor uw mening.

Ik ben het met u een Maribrune. Mooi pak idd maar was deze aankoop nodig? M.i. NEEN❗️met een kast vol pakken waar vast nog een geschikte winterversie tussen zit naast de prachtige Josep, over de lengte vd broekspijpen is genoeg gezegd 🫣

Mee eens Maribrune, ik zeg…..neem een goei styliste in dienst en ga samen met haar je walk – in – closet door. Koop bewuster en maak mooie combinaties. En last but not least. ,…… zorg dat het netjes past

Eend

Eens

Deze lengte is helemaal van nu. Doordat er bij de enkel een deuk ontstaat, lijkt het net alsof je zwemvliezen hebt. Ik sla de trend dus over, haha.

Last edited 6 maanden geleden by Josine Droogendijk

Ik vind het een heel mooi pak, mooie warme kleur. Wat betreft de broekspijpen, ze zijn inderdaad veel te lang. Wat zonde van de stof, je zult er met elke stap op gaan staan, de pijpen slepen over de vieze ondergrond, etc. Wel vind ik de pijpen heel fraai van snit. Eens wat anders dan de extreem wijde broeken die Maxima vaak draagt.

Eens met andere commentaren over het shop gedrag. Volgens mij koopt ze maar lukraak wat zonder zich af te vragen of het bij haar past.

Ik ben nieuwsgierig naar voorbeelden van de laatste tijd over het lukraak kopen. Ik heb nu juist het idee dat ze dat niet( minder) doet. Dit bruine pak vind ik bijna fantastisch. Kleurt mooi bij haar ogen en zoveel bruine pakken heeft ze toch niet? Als de zoom 1 a 2 cm korter was geweest had t pak meegedaan met de lange pijpentrend én had t niet gestoord.

Met lukraak bedoel ik niet overdadig veel (alhoewel, ze koopt wel overbodig veel nieuwe oorbellen). Ik bedoel meer dat ze gewoon maar iets koopt zonder dat er een gedachte of stijl achter zit. Is er een trend dan springt ze erbovenop. Is een sieradenmaker ‘hot’ dan moet zij er ook iets van hebben. Het komt allemaal nogal vluchtig en weinig doordacht op me over. Laatst zei iemand hier dat Maxima veel tijd heeft om te shoppen. Ik denk juist niet dat ze er veel tijd aan besteedt. Klik klik klaar, zo komt het op mij over.

Dank voor je uitleg!

Ja Ik ben de zoveelste, broekpijpen zijn veel te lang. Waarom??? is er nou niemand die verstand van mode heeft die haar erop wijst? Haar dochters ook niet? Het maakt nu echt een potsierlijke indruk. Jammer.

Precies, en dat irriteert me zo bij haar. Kopen om het hebben, koop een naaimachine, kan je de broek inkorten. Maar beter, haal een broek uit de kast als je praat over en met mensen die het financieel moeilijk hebben. Rupsje nooitgenoeg …

Prachtige fluwelen stof.
Maar verder…..
Ik vind dit een pak voor jonge meiden, maar niet voor een koningin op middelbare leeftijd.
En wie het ook draagt: waarom zou je zulke lange broekspijpen dragen met het risico onderuit te gaan bij een misstap? Het staat alleen maar slordig in mijn beleving.
Hier zal de generatiekloof wel debet aan zijn…!😉

Oh, geinig een 70’s pak, kan leuk zijn, maar dan toch even anders stylen. Nonchalant lange broekspijpen daar hou ik van, maar deze zijn echt héél lang. Kunstig hoor met deze hakken en broekspijpen door de sneeuw…….

Ik zie een stralende koningin met het zoveelste broekpak (sorry, maar ik ben nog steeds geen fan van deze pakken, dus niet objectief🫣) met te lange broekspijpen. Een paar steekjes hadden wonderen gedaan.

Leuk Etro pak, fluweel blijft een rijke warme uitstraling geven. Mooi voor een diner in de winter (en zeker met sneeuw).
Broekspijpen te lang? Nee, dat zie je nu overal op de catwalk. Vind ik het handig? Nee, ik zou meteen “plat op de bek gaan”😂, dus ik sla deze trend over. Mooi? Absoluut, het geeft je (zeker met hoge hakken eronder) ellenlange benen.
En in tegenstelling tot haar jurken/rokken van de laatste maanden van vorig jaar die ze langer moest laten maken, hoeft ze de broekspijpen (als deze trend weer over is) alleen maar korter te laten maken. En daar zie je niets van 😉
Zo te zien een gezellig stel “meiden” bij elkaar.

Bedankt voor het artikel siobhan 🙏🏻
Als je het artikel leest, zijn ze behoorlijk fan van onze koningin en haar looks en gevoel voor mode 👏
Hier wordt ze door een aantal mensen meestal afgekraakt. Zal het Nederlandse “vingertje” wel zijn; altijd commentaar en aanmerkingen. Steek vooral niet boven het maaiveld uit hier in Nederland 😵‍💫

Roos, de Daily Mail schrijft alleen maar van dit soort onzin-artikelen. Over wie dan ook. Je zou je zelfs af kunnen vragen of ze het niet door AI laten schrijven. Vol van nutteloze herhalingen en toevoegingen (‘The mother of three’, alsof dat iets uitmaakt). ‘Her […] tresses fell […] effortlessly’, ja dat gebeurt nog wel eens als je je haar los laat hangen. Eerlijk gezegd een nogal mal artikel.

Hoi Juffrouw Annie,
Dat is zeker waar, maar ook Harper’s Bazaar, Vogue en andere buitenlandse bladen/pers roemen onze koningin regelmatig om haar modegevoel.
Tuurlijk is dat niet altijd aanwezig, wij maken ook modemissers toch? Ik wel in ieder geval.

Seth Gaaikema had er een zeer leerzaam liedje over uit 1976.

Dat typisch Hollands vingertje
Daar gaat het weer omhoog
Met een parmantig slingertje Onderstreept het het betoog
Dat typisch Hollands vingertje
Daar gaat het weer van start
Het zigzagt zoekend door de lucht
Het heeft iets op zijn hart
Soms gaat het heel belerend
En bezwerend op en neer
Dan gaat het weer gekscherend
Zelfs waarderend heen en weer
Soms tikt het aandacht vragend
Op het tafelblad
O, als een Nederlander toch
Zijn vingertje niet had!
’n Hollander is uitgerust
Met bemoeizucht in de ransel
God zelf is al de kerk uit
Maar hij staat nog op de kansel
Hij heeft het air van het gelijk
Rotsvast en ongebroken
Uiteindelijk werd in het paradijs
Toch Nederlands gesproken
Hij weet: in deze wereld
Staat hij vaak buiten spel
Hij heeft geen echte macht
Maar ’t vingertje heeft ie wel ’t Vingertje van Nederland
Dat reist de wereld rond
En overal waar het komt
Daar doet ’t van zich spreken
Wat hebben grote mogendheden
Vaak op hun neus gekeken
Als ’t vingertje verontwaardigd
Iets niet in orde vond
Voor hun verbaasde ogen
Maakt het opgewonden sprongetjes Verandert Presidenten
In kleine stoute jongetjes
Het vingertje heeft net
Z’n standpunt uiteengezet
Op het Witte Huis “Er wordt op u gelet!” In Moskou, de rode stad
Ging ’t met de Russen in debat
“Laat het niet weer gebeuren Want anders zwaait er wat!”
En ’t Kremlin vroeg Den Haag
“Wat zwaait er dan voor iets”
Nou, ’t Nederlandse vingertje
En verder zwaait er niets
Toch hebben soms de kleintjes
De groten in hun greepjes
Voor Nixon bleek: het ongeluk
Zit in een heel klein ’teepje’
En David velde Goliath
Per kleine katapult
Misschien dat dan zo’n vingertje
In ’t klein iets groots vervult
Daar gaat het weer de wereld in
Ergens is alarm
Succes hoor, dapper vingertje
Tegen de sterke arm
Ik blijf in Holland achter
En als ik om mij kijk
Zie ik een bos van duizend vingertjes En ieder heeft gelijk
Die sputteren, die pruttelen
Betuttelen, waar het kan
Die kibbelen, beknibbelen
Je wordt er ibbel van
Hoe moet je reageren
Nou, zonder een geluid
Kruis de beide vingertjes
Sliep uit.

Godzijdank is God de kerk nog niet uit.

Maar wat ook is gebleven is het belerende vingertje 😉😂

Hahaha, die ook!

“Steek vooral niet boven het maaiveld uit hier in Nederland 😵‍💫”.
dit is de grootst mogelijke onzin! Wat mij betreft: steek er zover mogelijk bovenuit, maar zorg er nu eens poor dat je dan ook verzorgd(!) uitziet! Daar bedoel ik vooral de verzorging van het haar mee. Maar van mij mag Máxima gerust een rode clouwnsneus op hoor, dan zal ze pas écht boven het maaiveld uitsteken, zolang ze er maar een nette en vooral verzorgde coupé op nahoudt, en niet een vettige, ongekamde …enfin vul maar in.

Dat is jouw mening en gelukkig niet de mijne en zal het nooit worden ook, hoe hard er ook geprobeerd wordt om die keer op keer door te drukken.

Maar beste Roos; jij hebt toch óók jouw mening die jij hier keer op keer ventileert? Waarom mag ik mijn mening dan niet ventileren?

Het wordt zo eentonig en drammerig, beste Jaqueline.

Beste Roos; vice versa ook.

Weten we dat van elkaar. Prima, houden zo👍

Het artikel heeft betrekking op de lederen pantalon met trui met korte mouwen.
Maxima is beslist een kleurrijk figuur waar de buitenlandse pers zich op vergaapt.
In nl is zij in alle omstandigheden koningin en dat maakt toch een verschil bij de beoordel8ng.
Hier komt zij – zelfs op de abdicatiedag – bv met kledij van een niet nederlandse ontwerper. Komt zij met combi’s die soms toch echt wel op de lachspieren werken enz….
En ja, maxima trekt zich er helemaal niets van aan… gaat oa lekker door met consumeren .. moet kunnen maar er kan niet verwacht worden dat iedereen er zo over denkt. Koningin zijn is een functie voor het land en de soms minder fortuinlijke onderdanen ….

Hoi maribrune,
Waarom is het nodig dat Maxima kleding van een Nederlandse ontwerper draagt op de dag van abdicatie enz.? We storen ons ook niet aan de ontwerpers die bijv. Charlène of Maria Teresa dragen.
Ik vind niet dat dat belangrijk is, in haar plaats zou ik dat ook niet doen; en gewoon dragen wat je mooi vind en in thuis voelt is veel belangrijker, lijkt mij.
In het bovengenoemde artikel vergaapt men zich niet aan Maxima, men roemt haar om haar modegevoel en kledingkeuzes. Dat is heel iets anders.
En verder: wat ze koopt is haar zaak, ik wil ook niet over mijn koopgedrag aangesproken worden door anderen (behalve manlief 😉 en die is nog kooplustiger dan ik 🫣). Ik snap niet dat mensen dat doen, ik vind dat echt dat typisch Nederlandse vingertje en “niet boven het maaiveld uit mogen steken” en daar houd ik niet van. Ze werkt hard aan een betere financiële positie voor mensen in moeilijke omstandigheden en dat is zeer te prijzen. Maar ze heeft niet de positie om hier in Nederland daar veel aan te mogen doen.
Ik hoop dat we gewoon blijven discussiëren hier, maar dat elkaar keer op keer de mening op willen dringen (en daar bedoel ik jou niet mee) schiet mij in het verkeerde keelgat.

@Roos zij heeft geen salaris, alleen inkomsten uit de schatkist (en mogelijk rente / dividend op privé-vermogen en beleggingen daarmee). Hoezo zouden wij niets mogen zeggen over haar spendeerdrift? Het is belastinggeld dat wordt uitgegeven aan de zoveelste nutteloze jurk. Zij zou meer en vaker kunnen laten zien dat ze zich bewust is van haar gepriviligeerde positie. Dat doet ze niet; ze koopt weer eens oorbellen met een prijskaartje waar de gemiddelde burger maanden voor moet werken. Dan is het toch niet zo raar dat dat een negatieve uitstraling heeft op de ‘onderdanen’? Dit is mijn mening, mocht u dat als gedram beschouwen dan spijt me dat, maar we zijn niet allemaal zo positief gestemd over Maxima’s gedrag als u.

Nee hoor dat is geen gedram, heb ik ook niet gezegd, dat dat gedram is.
Ik zie het anders. Er is bepaald door ons Nederlanders (via de regering) dat WA en M een bepaald bedrag krijgen. Dat is dus hun geld en daar mogen ze mee doen wat ze willen.
Zouden WA en M nu op hun lauweren rusten en er niets voor doen, dan zou ik als eerste steigeren. Maar ze werken er hard voor, ook M.
Net zo min als iemand mij mag vertellen waar ik mijn geld aan uitgeef, mogen wij dat dus ook niet over WA en M.
Dat is mijn mening.

Als hun kleding uit het A-component wordt betaald, zou ik het met je eens zijn. Maar daar is het hof niet transparant over en er bestaat een groot vermoeden dat het uit het B-component wordt betaald. Maar het gaat hier niet om wie er de meest goede/logische/verantwoorde mening hebben. De een wil Dutch design, de ander niet en weer een ander maakt het niet uit. Let’s agree to disagree.

👍
Transparantie over dit soort zaken is altijd beter dan schimmig gedoe.

Ik wil graag antwoorden op uw vraag. Wil u niet overtuigen en zal het kort houden .
Voor mij is het koningschap in hoofdzaak een sociale functie tav alle lagen van de bevolking. Pronkgedrag is daar -ook al kan iemand dat zich veroorloven – uit respect voor de minder fortuinlijken voor mij niet bij . Een land wordt bij een monarchie vooral door 2 mensen , nl de koning en de koningin ( die trouwens via belastingsgeld van iedereen betaald worden) vertegenwoordigt.
En om een beeld te gebruiken: iemand die bv porsche invoert en verkoopt rijdt met porsche , toch m niet met een 2 pk.

Hoi maribrune,
Zie mijn reactie hierboven (op juffrouw Annie).

Charlene en Maria Theresa zijn niet onze “eerste” burgers. Máxima wel. Zij is onze Nederlandse koningin. En ja dan stoor ik mij ook als je juist op de dag van bijvoorbeeld de abdicatie geen Nederlands ontwerp draagt want juist zulk een dag is nu juist hét PR moment van Nederland. Máxima moet ons nu juist vertegenwoordigen, promoten, Nederland in een zo gunstig mogelijk daglicht zetten t.o.v. de Wereld. Dan is het best raar als je g e e n Nederlands ontwerp draagt op zo’n belangrijke in de spotlight staand moment. Juist voor een blijkbaar mode- én PR-gevoelige koningin viel mij dat ook wat ietwat tegen van haar. Oei of dring ik nu weer mijn mening op door dit te schrijven 🤭

Je reageert op mijn reactie op de reactie van maribrune niet op die van jou.
Ik hoor geen negatieve reactie’s vanuit de bevolking van Monaco of Luxemburg op hun vorstinnen. Dus……🤔

Dan zullen zij het wél goed doen voor hún bevolking.

Maria Teresa draagt (voor zover ik weet) uitsluitend buitenlandse (lees niet Luxemburgse mode: Natan, Elie Saab, Armani, trouwjurk van Balmain enz.).
Charlène draagt heel veel Akris (ook op nationale feestdagen!) en dat is Zwitsers.
Nogmaals: dit geklaag is typisch Nederlands.
Leuk als Maxima Nederlandse couture draagt, maar kiest ze voor wat anders dan zal ik er niet over klagen (tenzij het niet mooi staat).

Oh maar klaag wel hoor, zeker als ze zo vaak Natan draagt, (buitenlands) scheve zomen, lelijke panden, niet passende kleding, motieven niet aansluitend en ga maar zo door. Staat en of zit nooit mooi, iedere keer weer, geldt ook haar kapsel. Vaak mmmm… wat onverzorgd zeg ik dan nog mild. En omdat ze ook mijn koningin is mag ik daar best wat van vinden zeker als er foto’s van gepubliceerd staan, en de mening hier ventileren, en dat zal ik blijven doen net als jij. Of zijn wij met ons allen, die een andere mening dan de jouwe erop nahouden allemaal maar “klagers en drammers”? Nogmaals we leven in een democratie en mogen onze mening hebben, maar daarbij hoef ik mij niet door iemand de mond te laten snoeren omdat haar mijn mening niet bevalt. En nu stop ik met deze oeverloze discussie, want er zal wel weer een reactie volgen …. 🙄

Inderdaad die volgt, net als die van jou. Je mag je mening hebben en ik dus ook…..

Ik vind het wel horen, dat een koningin mode van eigen bodem promoot. Een van Máxima’s belangrijkste taken is het representeren van Nederland, dus dan hoort daar ook mode van Nederlandse bodem bij. Ik moet wel zeggen dat ze steeds vaker Dutch design draagt en de twee topjurken van 30 april 2013 waren van eigen bodem, dus op de dag van de inhuldiging had ik niks te mopperen.

Ik vind dat het mooi is als Maxima Nederlands design promoot en dat doet ze ook, maar dat hoeft ze voor mij niet elke dag te doen.
Als ze 1 keer per jaar zo’n adembenemende japon als die van Iris van Herpen draagt, ben ik al tevreden😉😂

🇳🇱 Ben het met je eens Josine, dat is mijn mening en daar moet iedereen het maar mee doen 😊

Ach gut, leuke foto’s maar dat haar!!!!! Ohh my… mensen dít kán toch niet. Hier zit een koningin, maar als ik het kapsel bekijk… schaam ik mij eerlijk gezegd toch een beetje.

Ik heb toch het idee dat ze er in het begin veel verzorgder uitzag, met iets passender en wat mij betreft leukere kleding. Soms denk ik: nu je eenmaal hier gewend bent en mensen je geaccepteerd hebben hoeft het voor jou niet meer zo nodig er netjes uit te zien. Wat dat betreft kan ze wel een voorbeeld aan eerst prinses Mary, nu koningin Mary nemen. Ik wed dat deze er niet zo slordig bij tijden uit zal zien, ook niet in de functie van ‘niet koningin zijn op dat moment’. Jammer hoor van deze ontwikkeling.

Helemaal mee eens, als ik oude foto,s tegenkom dan zie ik een keurig verzorgde en smaakvol geklede prinses, met een mooi kapsel ( we waren toch allemaal fan van de schuine knot ? )
En het plaatje klopt gewoon, en dat is wat we nu vaak zo missen,

Is ook mijn indruk. Als prinses was er beatrix die er omtrent was en dit denk ik heeft het verschil gemaakt .
Nu is maxima de hoogste in rang na de koning , heeft toegang tot alles … en ja, wat kan haar nog raken …
Zie ook uit nr mary …

Ik denk er net zo over, je ziet gewoon dat zij steeds minder haar best doet. En dan ineens, hop ziet ze er weer uit om door een ringetje te halen, 1 keer, en de volgende tientallen keren is het weer mis. Idd jammer deze neerwaartse ontwikkeling.

Wat een oubollig pak. Mogelijk staat het een Ginger geweldig.
Bij Maxima lijkt het of ze maar wat heeft aangetrokken. Vraag me af, wat ze dacht toen ze het kocht.
Lijkt me niet verkeerd dat ze soms wat langer nadenkt voor ze wat koopt.

Het is een leuk pak. Maar de broekspijpen inderdaad te lang. En wat voegt dit nog toe?

Mooi pak, prachtige kleur fluweel, echt een pak voor dit seizoen. Broekspijpen inderdaad wel aan de lange kant.

🫤

Nou, het zal wel. Maar met die veel te lange pijpen is het geen gezicht. Ik snap dat echt niet.

Mooi broekpak, maar niet bijzonder. Jammer dat de broekspijpen veel te lang zijn

I <3 etro, maar toch word ik hier niet heel blij van. Ik zou toch graag eens zien dat onze koningin minder koopt, maar de kleding die ze koopt perfect zit. Deze broek is veels te lang, ook al draagt ze hoge hakken. Wel schitterend fluweel.

Mee eens Linda, soms denk ik dat er wordt gekocht zonder te passen, of te kijken of het wel past waardoor het vaak rommelig oogt

Mee eens….