Avatar foto Door Josine Droogendijk

Máxima, Catherine, Meghan: dit schoenmerk is populair bij de royals

Het Italiaanse schoenmerk Aquazurra is in 2012 opgericht en sindsdien erg populair geworden
onder celebraties én royals. Onze gastblogger Linda van Deventer, die zelf ook schoenen maakt, praat ons bij.

Linda: “Koningin Máxima draagt veelal schoenen van Natan en Gianvito Rossi, maar haar collectie van Aquazurra neemt steeds meer toe. Wat mij betreft kocht ze bij het merk zowel haar mooiste als haar lelijkste schoenen. Laten we beginnen met het mooie paar, de Spy pumps.

PPE

Het paar dat ik persoonlijk minder fraai vind (maar over smaak valt niet te twisten) is het model Evita
van Aquazurra. Als je het mij vraagt één plateautje teveel, maar wel handig als je een jurk niet wil
laten inkorten.

PPE/Nieboer

Maxima is niet de enige royal die Aquazurra kan waarden. Vooral Meghan is ook erg fan van het merk. Zo
droeg ze bij de bekendmaking van haar verloving met prins Harry de Matilde crisscross.

BSR

Model Bow Tie is waarschijnlijk haar favoriet, hier zagen we haar vaak mee toen ze nog actief was voor het Britse koningshuis. Ze heeft dit model zowel in het zwart, blauw, als verschillende tinten beige.

PPE/Nieboer

Daarnaast heeft ze ook de flatjes variant van dit model:

BSR/Mega

En ook een opvallend paar om te zien: de Rendez Vous muiltjes van Aquazurra.

Wie het schoenmerk ook wel kan waarderen, is Catherine, de prinses van Wales. Net als Meghan heeft ze de Bow Tie’s ook in haar kast staan.

Ook te vinden in Catherines kast: model Cece.

BSR

In Scandinavië kunnen ze dit schoenenmerk eveneens waarderen. Mary heeft meerdere paren in haar
schoenenkast staan:

In het Spaanse paleis kennen ze Aquazurra ook. Letizia draagt hier het model Forever:

En tot slot sluiten we af met de nieuwe generatie royals, want ook Amalia heeft al kennis gemaakt met het fraaie schoenenmerk.”

PPE

Zeg het maar: zou jij -als je budget het toeliet- ook shoppen bij dit merk of zou je liever kiezen voor wat anders? Zo ja, welk merk staat er dan hoog op jouw lijstje?

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijze.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
39 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heeeerlijk: schoenen kijken!!! Heb deze blog al een paar keer aangeklikt 😀 Ik zou mijn voeten er niet aan willen onderwerpen, maar wat een prachtexemplaren. Zelfs de plateauzolen (normaal niet zo’n fan van) vind ik mooi.

Hééérlijk, dit schoenenoverzicht : een hóógst belangrijk accessoire, waarmee het totaalplaatje vaak (ook letterlijk) staat of … valt ! Wat een verfijning bij menig exemplaar !!
Ik vermeld hier nog terloops het supergeraffineerde merk Jimmy Choo (wat Máxima, natuurlijk, in Parijs droeg).

Zeker weten, heb echt veel hoge hakken gedragen, veel daarvan opengewerkt! De mooiste vind ik de Bow ties, ook de flatjes. Verschillende merken gedragen o.a. Prada, Walter Stieger.

Dank Linda voor dit mooie overzicht!
Ik vind spy en cece t mooist maar de hak is extreem hoog. Gelukkig hoeven de dames er niet mee naar de trein te lopen of zo. Maar bij een receptie/ontvangst met lang staan ga je/ik de rug voelen…
Door t vele thuiswerken en online vergaderen is t op hakken lopen bij mij wat minder geworden. Use it or lose it, gaat ook op voor hoge hakken dragen.
Ik ga niet meer boven de 7cm.

Hele mooie schoenen, maar de plateauzolen hoeven voor mij niet. Spy is erg mooi, die met de strikjes vind ik (met hak) grappig.

Het paar van Amalia vind ik werkelijk te mooi, maar ook de Cece en Spy vind ik charrmant.. en ook de bowtie vind ik leuk, zowel met hak als plat.. de rest vind ik wat minder. Maar hoe dan ook chapeau voor alle dames die hier zo ogenschijnlijk zonder moeite op weg stappen.. ik heb hakken verbannen en draag liever platte schoentjes…

Geweldig mooie schoenen maar die afschuwelijke plateau schoenen, daar snap ik niets van… Helaas blijkbaar favoriet bij Máxima, maar wat mij betreft een misser.

Ik denk dat er ergens in Europa een geheime prinsessen op hoge hakken school is, waar ze leren erop te lopen. Ik zit altijd met respect te kijken hoe ze zich op enorme dunne hoge hakken voortbewegen. Ik lig na 3 passen al onderste boven.

😂😂😂👍

Zou zo maar kunnen 😉 😉😘😉

Zeer elegante schoenen, behalve met al die touwtjes en ook niet die plateauzolen! Dat vond ik persoonlijk niet koninklijkwaardig, zelfde geldt eigenlijk ook voor de pumps met dat strikje achterop.

Oooooh heerlijk ….hakken. Ik hou ervan. Maar kan er zelf helaas niet op lopen. Als ik al hakken draag, trek ik ze pas aan op de plaats van bestemming🫣maar heb dan ook geen chauffeur🤣. Vind ze bijna allemaal mooi, lekker dromen….

Het zijn allemaal prachtige super vrouwelijke modieuze schoenen en laarzen, ook die met de bandjes en frutsels vind ik mooi. De zilveren plateauzolen zijn ‘lekker fout en stout’😉, maar toch mèt het juiste hoofd erboven en goede kleding is er niks mis mee. De platte sling backs met strikje aan de achterkant en het puntige neusje laten maar weer eens zien dat niet alleen torenhoge hoge hakken je benen optisch verlengen, ze zijn heel functioneel, ik zou er zo mee weglopen……

“Fout en stout”: heerlijke omschrijving voor die schoenen en helemaal met je beschrijving eens 👍

Wat een beauties !! Cece, forever en the spy zijn mijn favorieten ..

👠 Ook de mijne Maribrune 🤩

Wat benijd ik Máxima dat zij nog steeds ogenschijnlijk makkelijk op zulke hoge hakken kan lopen. Ik ben maar een paar jaar ouder, maar dit soort pumps is bij mij helaas voornamelijk zitschoeisel geworden en als ik ze al draag, gaat er steevast een 2e paar schoenen mee. Daarom besloten geen nieuwe, hoge hakken meer aan te schaffen. De Spy, Cece en Forever zijn mijn favoriet, het toppunt van vrouwelijkheid.

Dit staat elegant, maar die arme voeten. Waarom doen ze zich dat aan? Misschien gaan ze onder de tafel zo snel mogelijk uit 😀. Op de site staan nog meer mooie schoenen, zoals de dangerous laisons of de de augergine sellier laars. Maar een hak van 10 cm is ook niet voor mij weggelegd. Gelukkig zijn er ook elegante pumps met een lagere hak.
Het mooiste vind ik de schoenen zonder bandjes, zoals de Spy, Bow Tie en Forever. De plateauschoenen vind ik niet alleen plomp, maar eigenlijk zorgen ze bij mij eerlijk gezegd ook voor andere associaties.

Wanneer ik de koninklijke dames bekijk vind ik schoenen met naaldhakken elegant staan.
Het geeft een chique uitstraling.
Het mooist vind ik dát soort waar geen ingewikkelde bandjes rond de enkels omhoog kruipen, zoals bv. op de foto van Mary.
Dat komt op mij onrustig en rommelig over.
Schoenen met plateauzolen vind ik geen succes; toont in mijn beleving plomp en neemt vaak de sierlijkheid van de verdere outfit weg.
Uiteraard is ieders mening in deze heel persoonlijk hoor.
Ik kan ook genieten van de prachtige schoenen die prinses Margriet vaak draagt; pumps op halfhoge hak met een leuk strikje of versiering op het voorblad.
Lijkt me een verademing voor de voeten na het dragen van naaldhakken.
En welk merk er hoog op mijn lijstje staat?
Ik ben wel een schoenenfan, maar heel tevreden met mooie pumps van Gabor en Ara.🙂

Prachtige schoenen! Wat mij intrigeert…hoe houden de royals hun schoenen en met name de hakken zo netjes. Bij mij zijn die dunne hakjes zo snel geruïneerd door stoeptegels etc. Hoe doen zij dit? Hebben ze meerdere paren of worden de hakjes steeds vervangen? Wie weet dit, dank alvast!

Ik liet vroeger bij de schoenmaker hoesjes om de hakken maken van doorzichtig “plastic” dan bleven de hakken netjes. En heb Máxima wel eens horen zeggen tegen een dame die klem kwam met haar hak tussen de keitjes….op uw tenen lopen😉

Die waren bij mij binnen de kortste keren “Opgestroopt” en de hak alsnog beschadigd.

Daar kijk ik ook naar uit. Zó , frustrerend, als binnen een mum van tijd, de hakken beschadigd zijn.
Ik vind meteen ” Het mooi eraf”

Ik kijk ernaar uit! Dank je wel Josine.

De zwarte spy van Máxima en de witte cece van Catherine zijn prachtig. Ik zou ze zelf ook wel willen. Maar helaas kan ik niet op zulke hakken lopen. Voor mij zouden het “zitschoenen” zijn

De zwarte pumps zijn mooi en de laarzen, maar er op lopen zie ik niet zitten, veel te hoge en dunne hakjes. Ik vond de oranje schoenen van de grootmeesteres bij de Prix de Rome leuk, waar zouden die van zijn? Iets minder hoog en dun die hakken.

O, dank je, met zulke hakken kan ik wel overweg. 😄

Och het staat zo mooi aan je voet, maar je krijgt er zo’n pijn van in je voeten 😖
Vroeger ook op “palen” gelopen, maar na een ongeluk en daardoor een enkel die blijvend beschadigd is, gaat dat dus echt niet meer.
Maar mooi blijft het en het komt heel je houding ten goede.
Die Spy pump van Maxima vind ik supermooi (die belijning 😍).

Krijg je van zo’n duur merk geen pijn in de bal van je voet en blijf je niet in de straat haken of roets je niet onderuit als je op gladde ondergrond de hak net niet recht neerzet ? Dan overweeg ik graag deze prachtige pumps. Maar ik ben bang dat het geen succes wordt. Zitschoenen heten die hier thuis 😀
Ook merk ik dat bij schoenen met een punt van het netjes afwikkelen van je voet de punt sneller slijt en dan kapot gaat. Dat zal wellicht bij dure schoenen ook beter gaan.
Ik hoop dat laarzen in de mode blijven. Dat loopt toch makkelijker !

Het ‘spy’ model van Maxima en de wonderschone zilveren schoentjes van Amalia zijn bij mij favoriet. Maar. hoe prachtig dit (doorgaans) elegante schoeisel er ook uit ziet, de stand van de voeten is verschrikkelijk onnnatuurlijk, zoals goed te zien is op de close-ups, en de tenen worden samengedrukt in de punt. Dit schreeuwt gewoon pijnlijke voeten, blaren en lhallux valgus. Het mag allemaal wel wat minder met de hakhoogte.
Terzijde: die plateau-plateauzolen van Maxima zijn echt niks. En ze heeft het ook niet nodig, ze is lang genoeg van zichzelf.

Plateauzolen zijn ook slecht, je voet kan zich dan niet afwikkelen en dat gaat erg zeer doen aan de spieren in je enkels, vooral achterkant, omdat die tegengehouden worden om de normale afwikkeling te doen, zoals ik ervaren heb toen ik in mijn tienerjaren een keer plateauzolen had 😉 Eigenlijk schiet je hele voet in de kramp.

spelfout, het moet natuurlijk zijn hallux valgus

Ik begrijp nog steeds hoe dames op deze hoge naaldhakken kunnen lopen. Geef mij maar de flatjes. En echt mooi vind ik ze niet, zeker niet die met de plateau zolen.

Hoi Chiara,
Een plateauzool heeft echt een voordeel.
Ten eerste kun je hogere hakken dragen want het stuk plateau kun je a.h.w. wegstrepen in de hoogte van de hak.
Een ander voordeel is dat de vaak dunne zolen van een pump, plus de druk van je voorvoet, veel extra pijnklachten geeft.
Omdat de plateau dit wat wegneemt (je voelt niet elk steentje, richeltje e.d. op straat), loop je dus wat minder pijnlijk.

Ik hen één keer schoenen met plateauzolen gehad (omdat het in was), ik heb ze een paar uur gedragen en toen gezwikt en mijn enkelbanden gescheurd. Voor mij nooit meer plateauzolen

Ik bedoel natuurlijk ik begrijp nog steeds niet
Al verschillende keren geprobeerd het bericht te bewerken maar dat lukt niet