Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 nov 38 reacties

Máxima biedt jurk Claes Iversen eindelijk een goed podium

Het is een pracht van een jurk, maar helaas werd hij tot nu toe alleen gedragen bij gelegenheden met weinig tot geen fotomomenten. Daarom ben ik extra blij dat Máxima vanmiddag koos voor haar paars-rode jurk van Claes Iversen.

De koningin reikte vanmiddag in het Theater Zuidplein in Rotterdam de Cultuurfonds Prijs 2023 uit aan het theatercollectief Female Economy. Het Cultuurfonds kent deze prijs van 100.000 euro jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een bijzondere betekenis voor cultuur of natuur.

PPE/Nieboer

Koningin Máxima woonde het programma van de prijsuitreiking bij, met optredens en sprekers die betrokken zijn bij het Cultuurfonds en de winnaar van de Cultuurfonds Prijs. Aansluitend reikte ze de prijs uit en ging ze in gesprek met betrokkenen.

Eerdere winnaars zijn onder meer de Anne Frank Stichting (2022), IVN Natuureducatie (2021), ISH Dance Collective (2020) en Vereniging De Hollandsche Molen (2019). Het Cultuurfonds investeert jaarlijks meer dan 40 miljoen euro in de toekomst van cultuur en natuur. Elk jaar krijgen ruim 3.500 cultuur- en natuurprojecten in heel Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Suriname een financiële bijdrage.

Mode
Voor de feestelijke gelegenheid haalde Máxima een eerder gedragen jurk van Claes Iversen uit de kast. Als je het mij vraagt een goede keuze, want de paarse jurk met rode halslijn en kanten applicaties die de overgang bedekken, kwam tijdens de eerdere draagmomenten niet zo goed in beeld. Deze herkansing kwam dus als geroepen!

PPE/Nieboer
PPE/Nieboer

Close-up van het originele ontwerp van de jurk. Het borduurwerk bestaat uit een ruitje, met daaronder twee ringetjes en een rondje (paillet?). Een stuk of drie, vier strengetjes kralen maken de figuren compleet.

Máxima met de jurk in China, 2018:

Bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2019:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Superleuke jurk voor Màxima. Persoonlijk vind ik.haar de kleuren rood en paars prachtig staan. Nu gecombineerd in 1 japon. Combi jurk met rode jas een topper wat mij betreft.

Leuke jurk, mooie kleuren. Hier word ik blij van.

Heerlijke jurk, vrolijk en mooi gemaakt!
Ik zal vandaag ook wat kleurigs aantrekken!

(Het valt mij ook op dat t straatbeeld zo somber is. Iedereen lijkt te kiezen voor zwart. Alle schoolpubers in een zwarte jas)

Erg he Siobhan, die overgang van zomer- naar winter(kleding).
Goed idee om dan zelf maar kleur in het leven te brengen 👍

Wat een mooie jurk. Is deze ook langer gemaakt? Hij is nu over de knie. Op de foto uit 2019 is die op de knie.

Mooie verfijnde jurk, maar een ‘beetje gedrongen’. Het rechter sluik vallende jurkje vind ik persoonlijk mooier en heel sierlijk, zo ook de schoenen die erbij worden gedragen. 

Last edited 6 maanden geleden by Josine Droogendijk

Mooi! Heel mooi! Prachtig ontwerp en schitterende kleuren.

Onze koningin kan alles aan maar deze jurk is niet mijn favoriet; hoog Oilily gehalte en de drukke dessins en kleurencombinaties vooral voor kinderen bedoeld. Heerlijke 👠 👠; het lijkt wel alsof we die uit het straatbeeld zien verdwijnen

Très chique 👌, prachtige kleuren zeker in combinatie met die mantel. Ja ik kan dit zeer waarderen.

De jurk lijkt langer dan in 2019, want daar hangt haar knieschijf net onder de zoom uit. Maar ik heb op allerlei foto’s de decoraties zitten uittellen, en hij lijkt toch niet langer te zijn gemaakt. Of toch wel, Josine?
Overigens een typische Máximajurk: er gebeurt een heleboel, en de kleuren knallen lekker. En het staat haar geweldig.

Josine, is een blog over Máxima’s privéstijl al eens aan bod geweest? Want ik vraag me weleens af of ze privé nou ook graag jurken draagt. Of ze dan ook bij voorkeur knallende kleuren draagt, of dat dat haar koninginnepak is. Is ze privé meer het type van een spijkerbroek met lamswollen trui?

Ook ik heb zitten tellen, maar kwam ook tot de conclusie dat de jurk toch niet langer lijkt te zijn gemaakt. Apart he? Wel zit op de foto in 2019 het bovenstuk wat opgerimpeld. Misschien komt het daardoor dat de jurk nu langer lijkt?

Dit ligt aan het standpunt van de camera

Hoe zou het voelen om op die applicaties die op de stof aangebracht zijn te gaan zitten??🤔
Een vrolijk gekleurde jurk, die Maxima wel goed staat.
De loshangende haren vind ik niet zo mooi op die prachtige kanten applicaties. Oogt wat rommelig en minder elegant.

Eigenlijk vind ik het niet bij elkaar passen de geborduurde kleedjes en de motiefjes. Bij de modellen zit er symetrie in de kleedjes en dat vind ik mooier staan.
Nu is het zo rommelig.

Jaaaaa, deze jurk vind ik fantastisch!!! Graag nog vaak herdragen 🙂

Prachtige kleurencombi, bijzondere en mooie jurk ofwel mooie verschijning vandaag! Toch een aandachtspunt, het plastic-niet-fantastic schoeisel,
jammerzzz 😑
Een paar suede Gianvito Rossi 105 in rood of een paarstint waren m.i. echt
fijn geweest 👌🏼

Precies wat ik dacht. Andere schoenen. Verder een pracht jurk. @Roos: dat doorkijkje maakt de schoen m.i. niet luchtiger maar minder “gekleed”. Zijn rare misbaksels. Laat schoenen ontwerpen aan professionals over en niet aan kledingontwerpers zoals Eduard Vermeulen.

Hoi PK020,
Ik weet van je afkeur van deze “plastic” schoenen (lijkt mij ook echt niet lekker zitten, maar dat terzijde), maar vind jij ze ook niet mooi en elegant aan de voet staan?
Doordat ze doorkijk op de voet hebben tonen ze veel “luchtiger” dan “gewone” pumps die natuurlijk die inkijkjes niet hebben. En met open schoentjes in de herfst lopen is ook geen goede optie, dus vind ik dit wel een mooi alternatief.
Ben benieuwd naar jou visie daarop, omdat ik ze zelf wel mooi vind.

Leuke jurk, maar wat druk door de kleurencombinatie, ik had het mooier gevonden als de halslijn in dezelfde kleur was gehouden.

Leuke jurk, staat haar prachtig! En wat zit haar kapsel mooi!

Aan de ene kant vind ik al die applicaties etc nogal “gezocht”, aan de andere kant ziet het geheel er van een afstandje erg mooi uit en staat de jurk haar prachtig.

Prachtig! Spannende kleurencombinatie, maar wat staat deze jurk Máxima super.

Deze jurk is zo mooi!! Echt top dat ze deze weer herdraagt en dat de jurk vandaag alle spotlights krijgt. Al tijden een favoriete outfit van mij dus ik ben heel blij mee met deze outfit. En dan nu de mooie roze kanten robe manteau van het staatsbezoek in Frankrijk ook weer uit de kledingkast halen…

Wat een heerlijk jurkje🤩
Gewaagde en sprankelende kleurstelling, staat onze Queen erg goed.
Fijn dat dit jurkje toch weer uit het “inloopmagazijn” is gekomen 😉

Wat een superleuke jurk!! Ik houd van die kleuren! Mooi afgestyled en een kam door haar haar… complimenten

Ik vind het geen mooi plaatje. Jurk is best wel gekreukeld. Teveel borduursels etc. Máxima heeft mooiere rode jurken in de kast hangen. Rood staat haar goed

Misschien heb ik het verkeerd…, maar het valt me op dat ze de laatste tijd weer meer jurken of rokken draagt die op de knie of net erover vallen.
Mooi hoor, ze kan het hebben.

Ja, is inderdaad het geval.
Ben er blij mee: staat haar goed. Ook bij Mathilde vallen de jurken weer korter, dat haar ook beter staat!’

Weet niet of ik fan ben van deze jurk. Het borduurwerk vind ik op vreemde plaatsen aangebracht en het model lijkt niet (meer?) helemaal goed te zitten bij Maxima. Kleur is mooi.

En een grotere tas zie ik volgens mij ook.

Wat staat een jurk toch 100% beter op een echte vrouw dan op zo’ n kind met zonder figuur !
Het lijkt er op dat een overkledingstuk (jas/omslagdoek) in de auto is gebleven.
Prachtig plaatje.

De jurken die die modellen (geen kinderen trouwens) tijdens die modeshow dragen zijn héle andere modellen hoor, helemaal recht en wijd.
De jurk van Máxima is getailleerd en een riem om de taille

Oja dat weet ik wel zeker dat Máxima ook in die andere modellen jurken meer gesprankeld had.
Maar die dames mogen ook niet zo lachen op de catwalk 😄

Het ging mij er om dat het er op lijkt dat Mirjam niet doorhad dat dat in feite andere jurken zijn.

Mooi jurkje door de gewaagde kleuren combi

Oh ja! Heel leuk jurkje dat prima past bij de gelegenheid, is het ietsje uitgelegd aan de onderkant of lijkt het alleen maar langer?!

Leuk jurkje, beetje strak, maar voor de gelegenheid wel geschikt. Had ze de rode mantel erbij? Staat mooi bij elkaar.

Páreltje!