Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 jun 0 reacties

Máxima bezoekt Ivoorkust – dag 1

Koningin Máxima is momenteel in Ivoorkust voor een VN-bezoek. Hier lees je wat ze doet en wat ze draagt. 

Ivoorkust en Senegal hebben de potentie om voorlopers te worden van financiële inclusie in Afrika. In Ivoorkust heeft 41% van de volwassenen een bankrekening. Een stijging ten opzicht van de 34% in 2014. Dit is met name te danken aan meer digitale betalingen en een nationale strategie voor financiële inclusie (NFIS). In Senegal heeft 42% van de volwassenen een bankrekening, een toename van 15% sinds 2014 (Global Findex 2017). In januari dit jaar heeft Senegal een NFIS gelanceerd. Dit was één van de onderwerpen van het online bezoek van Koningin Máxima aan Senegal in 2021.

In Ivoorkust zijn in Abidjan verder gesprekken voorzien met presidentsvrouw, Dominique Ouattara, betrokken bij microfinanciering voor vrouwen, vice-president Tiémoko Meyliet Koné, premier Patrick Achi evenals andere leden van de Ivoriaanse regering. Ook bezoekt Koningin Máxima het Africa CEO Forum waar zij deelneemt aan een panelgesprek over hoe fintech kan bijdragen aan financiële inclusie om iedereen kansen te geven op economische ontwikkeling. Tijdens het forum spreekt zij ook met een aantal CEO’s van financiële en- fintech dienstverleners over hun rol in financiële diensten.

Mode 
Outfit: blauwgrijze met vleermuismouwen, asymmetrische midi-rok 
Label: onbekend
Eerder gedragen: ja, tijdens een VN-bezoek aan Indonesië 

Máxima's loafers van Salvatore Ferragamo zijn blijkbaar van goede kwaliteit. In 2001 kwamen ze al in beeld tijdens het huwelijk van prins Haakon en Mette Marit van Noorwegen. Hier zie je Máxima ermee in 2007, Slovenië. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments