Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 mrt 62 reacties

Máxima bezoekt Chemelot in een hele wijde broek

Bij een witte blouse kun je praktisch alles dragen. Máxima ging vanmiddag voor een wel hele wijde broek.

De koningin bezocht industriepark Chemelot en de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Het bezoek stond in het teken van de verduurzaming van de grondstoffen en van de productieprocessen in de chemiesector. De inhoud van het bezoek sloot dus perfect aan bij haar verdiepende werkzaamheden in de onderwerpen duurzaamheid en circulariteit.

Mode
Bij een bezoek ihv duurzaamheid trek je natuurlijk geen nieuwe jurk aan. Máxima’s blouse met aangerimpelde halslijn komt van modehuis Natan en is inmiddels vijf jaar in gebruik. De meer dan wijde pantalon komt eveneens van Natan en debuteerde eind vorig jaar.

PPE
PPE/Schoemaker

Met de outfit in Heerde, december 2023.

XXL-oorbellen van Prada:

Meer informatie volgt later vanavond.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
62 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heels snel klaar, zowel Maxima als ik: het ziet er niet uit.

Draagmoment uno is vele vele malen mooier en ik zal me verder niet wederom uitlaten over die vreselijk lelijke 🐚🐚 in en aan heur oren = Afschuwelijk! 🫣

Ik zie de foto’s en zonder verder nog wat te zien denk ik: Zo uit haar bed gestapt, haastig wat uit de kast getrokken, gauw een sjaal om geknoopt, in de auto gauw haar haar wat met haar handen gefatsoeneerd en hup, de auto in.
Zo doe je dat als koningin.

Wat een spuuglelijk broek. Schelpenoorbellen leuk bij een beach outfit oid, maar niet bij deze kleding.
Ik hou van het losse haar en oorringen. Mij zou het armoedig maken, maar Maxima kan het nog prima hebben. Het hoeft niet altijd stijf gekapt te zijn, toch? Laten we dat bewaren voor later, als we écht oud zijn 🙂

Ik houd hier wel van! Is weer eens iets anders dan een broekpak, en het staat haar fantastisch! Oorbellen zijn er ook helemaal goed bij, ook omdat ze er geen ketting bij draagt!

Blouse mooi maar broek gauw weggooien. Vreselijk ook te lang. Kleedt niet af. Doet niks voor Máxima. Maakt haar onnodig breed

Liever een mooi kleurig traditioneel broekpak.

Als je haar ziet bewegen, dan is die broek wel heel leuk. Wat ik niet mooi vind is het kapsel en de oorringen, die pasten hier echt niet bij.

Ik vind t idee van de combinatie heel leuk, heel relaxed. Ik denk echter wel dat de broek beter zou vallen met een omslag en tot de grond, niet erop. De oorbellen zijn inderdaad wat fors voor deze outfit. Het tasje echt een hebbeding. Maar een ding is zeker het zat Maxima allemaal lekker.

Die broek en blouse vind ik heel mooi, ook de combinatie. Het tasje vind ik wat minder en de oorbellen vind ik veel te groot. Maar in tegenstelling tot veel mensen hier heb ik geen problemen met het kapsel. Lekker los en nochalant. Het hoeft voor mij niet steeds keurig gekapt te zijn.

Die oorschelpen vind ik niks maar die broek zou ik heel graag willen hebben. Zo mooi. Van mij mogen de pijpen nog wel wijder zijn. Ik ben al een tijd op zoek naar een dergelijke broek.
Ik heb jaren geleden zo’n broek gehad, veel gedragen met dansen want het beweegt zo mooi mee. Helaas tot op de draad versleten en gescheurd en ik mis ‘m nog steeds.

Heb nog even andere foto’s opgezocht van haar bezoek( helaas geen video’s). Broek hangt ver op de grond! Je ziet geen voeten! Ziet er heel raar uit.

Ik hou van wijde broeken, en draag ze zelf ook. Maar deze vind ik niet mooi zitten. Ik zou graag bewegende beelden zien, misschien krijg ik dan een ander beeld? Maar er klopt iets niet met de verhoudingen.

Dank je wel amaliaatje🙏🏻

Dank voor filmpje. Nee, zij struikelt niet. Ze ‘schopt’ de pijpen heel subtiel naar voren, net als met een lange rok of klassieke bruidsjurk.

Deze broek is toch echt te lang. Of de hakken die ze er bij draagt te laag. Het is mij ook een raadsel waarom Maxima zo vaak wijd op wijd draagt.

Ik val maar met de deur in huis: die broek vind ik 3x niks!
En ik kan alleen maar hopen dat Maxima ermee overeind gebleven is.
Maar de blouse vind ik heel mooi, en het tasje….wow….zo’n leukerdje!😍
Die schelpen zijn wel erg maxi om in je oren te dragen; komt wat grof over.

Oh Lieske, had het met Petra over hieronder dat ik meteen op mijn plaat zou gaan bij het dragen van zo’n wijde broek en dan gebruik jij “met de deur in huis vallen”😂
Ik zou door de deur in huis zijn gevallen😂 Gieren van het lachen hier!

Gezellig Roos, zo’n vrolijk moment aan onze MKM-keukentafel!😀

Toppie 👍

Deze broek past in t huidige modebeeld maar vind ik niet echt mooi. Wel gedurfd dat ze deze mode draagt, ook wegens het “valrisico”.

Blouse is mooi, het tasje is een beauty en als ik hetzelfde figuur als Máxima zou hebben zou ik voor een ander model broek of een rok kiezen.

Ooh die mooie tas..
Prachtige blouse
Broek iets te wijd en te lang. Kleuren bij elkaar erg mooi

Mooie blouse! Toevallig zag ik net een foto van Mary van Denemarken, met een midirok, wat zou dat ook mooi staan bij deze blouse. Ik begrijp niet wat mooi is aan zo’n wijde broek die ook nog over de schoenen valt. En zo jammer dat ze vaak zo’n onverzorgd lijkend kapsel kiest. Wat dat betreft vind ik de kapsels van leeftijdsgenoten Mathilde en Mary veel aangenamer om naar te kijken.

Het valt mij op dat sinds het begin van het nieuwe werkjaar in januari ze nog zelden mooi gekapt is. Inderdaad, Mathilde altijd picobello. Het probleem bij Maxima is vooral de lengte. Prima als je geen zin hebt in haarlak en de kapper of er zelf veel aan te moeten doen, maar zorg dan voor goed model, een bob dus. En een kam. Ze wordt ook ouder dus dan wordt een goed kapsel des te belangrijker om er niet verlopen uit te zien als koningin. Ze ziet er gewoon niet meer representatief uit en daar komen steeds meer foto’s van helaas….. en dun haar is nooit een excuus voor een slecht kapsel. Daar zijn kappers voor en anders diy creativiteit.

Krijg je niet gewoon altijd slecht haar door decennialang blonderen?

Of in de overgang zijn!
Ik heb het al vaker benoemd, omdat ik het zelf heb gemerkt. Mijn haar is ook dunner geworden.😔
Ik vind daarom telkens over haar haar beginnen niet netjes. Als iemand een lichamelijke afwijking zou hebben waar niets aan te doen is zouden we dat ook achterwege laten.
Nu moet Maxima weer een bob laten knippen, net of dat zo goed zit als je dun haar hebt😵‍💫
Zo zonde van de tijd dit.

Ja Roos, maar zo hebben we allemaal onze ideeën en opvattingen; dus ook over hoe erbij te lopen in werkafspraken in een representatieve functie; ieder het hare hè. Ik heb weer veel moeite met de soms wel erg amicale toon en invullingen in opmerkingen naar buitenlandse koninginnen/ mensen etc met een openbare functie. En denk dan maar: het is niet verplicht dit te lezen.

Maar Agnes Anna,
Wat de één representatief vind, vind de ander niet belangrijk. Ook dat mag.
Tuurlijk staat een staart of opgestoken haar mooier, maar ik vind het lang niet zo belangrijk als kleding. Daar mag een ander anders over denken, maar het venijn en de aannames die ermee gepaard gaan zijn ronduit stuitend soms. Net als wat jij soms ervaart bij reacties op buitenlandse koninginnen/mensen.
Iemand noemde het in een vorig blok “meidenvenijn”, dat is een goed woord voor dit “haargedoe”.

Roos, je bent een ware “pleitbezorger voor het kapsel van Maxima”. Ik heb zelf heel vaak suggesties gedaan voor minder piekerig ogend haar van de koningin, maar ze heeft een blonde oh nee ‘blinde vlek’ wat dat betreft, dus hou ik er tegenwoordig maar over op. Nou ja 😉, toch maar een stukje eraf, recht en bot afknippen dan oogt het veel dikker en lekker los dragen, want dat vindt ze blijkbaar prettig. Voor formele gelegenheden op laten steken door een kapper. Een warme natuurlijke bruine kleur lijkt me ook heel mooi staan bij haar gezicht. Misschien ‘vallen we nog een keer uit onze schoenen’ en komt ze te voorschijn met een andere coupe….

Last edited 4 maanden geleden by Catherine

🙏

Dit is een topidee!

Ik denk dat ze haar haar rust gunt om er dan tijdens de komende staatsbezoeken weer heel veel aan te laten doen, maar het verschil is dan zo groot, met nu en dan.

Het is dan wel opvallend dat ze haar haren die rust geeft in ons land.
Want bij buitenlandse bezoeken wordt er vaak meer aandacht besteed aan kapsel en kleding,

Wat u hier zegt, dat ze haar haren “rust” gunt vind ik een verkapt excuus want dit horen we nu al een aantal jaren. Áls, áls het al waar zou zijn, had ze er zeker de laatste twee jaren al lang wat kunnen doen. Er is zo veel mogelijk op dit gebied en laten we eerlijk zijn; voor het geld hoeft ze het niet te laten. Soms komt het op mij over alsof ze geen zin meer heeft om koningin te zijn, wel in titel maar niet in de uitvoering…. . Iedere keer handjes schudden, en je mooiste glimlach laten zien want dat kan ze als geen ander. Maar ik kan me ook voorstellen met haar andere VN-agenda dat het Máxima teveel wordt, want laten ook eerlijk zijn, ze vliegt wat af ik geloof dat ze meer in de lucht leeft dan op de aarde staat. Maar goed dat is haar eigen keuze geweest, edoch dat mag Máxima, gezien haar 1e functie(!) nl. koningin zijn van Nederland, dus 1e represanté van een volk, haar niet ontslaan van het feit om er toch vaak met een onverzorgd “”kapsel”” bij te lopen, en dat geldt soms ook voor haar kleding. Ik vindt het jammer om deze neerwaartse spiraal te moeten ontwaren. Daarom hoop ik dat ze stopt met haar VN werk en zich nu echt voor de volle100% gaat inzetten op haar 1e functie. Als je zulk een druk leven hebt, koningin en werken voor de VN en ook nog eens moeder bent ja dat houdt niemand vol, om jarenlang je aandacht zo te moeten verdelen, dan ga je toch ergens “steken” laten vallen; ga je toch makkelijker worden in dingen, wordt het een sleur, waar het nu juist niet zou moeten.

In veel dingen die u benoemt kan ik het met u eens zijn, maar als ik dan terug denk aan prins Claus en hoe ongelukkig hij zich voelde in zijn (bij)rol, dan denk ik toch dat het goed is om een taak te hebben naast haar werk als koningin .
Maar ook in ons land zijn er nog vele mooie taken die ze kan doen.

Ik meen weleens ergens gelezen te hebben, dat het VN werk haar 2 dagen per maand kost.
Zoveel is dat niet.

Jij zit dichter bij het “🔥” . 40% is wel.heel andere 🍪😩

Dat geloof ik inderdaad, dat die 40% meer klopt.

Heel goed dat ze ermee ophoudt als het bijna de helft van haar tijd inneemt! Het lijkt me heel vermoeiend en zal haar imago in NL ook geen goed doen. Ik ben wel zeker dat er iets anders voor in de plaats zal komen. Ik zie Maxima niet elke week de hort op gaan naar een Nederlands dorp, ik denk dat ze haar werk/rol niet in die beelden ziet, eerder in het ondersteunen van grote projecten en representatie op het hoogste niveau, toch voor wat het gros van haar werk betreft.
Mathilde in België is VN-representant voor de SDGs, de duurzame doelstellingen. Dat zijn er heel veel, maar zij heeft besloten te focussen op mentale gezondheid en kwaliteitsonderwijs, waarbij ze extra inzet op jonge meisjes en vrouwen. Dat zijn zaken waar ze voor haar huwelijk al door geboeid was en professioneel mee aan de slag was. Behalve internationaal VN werk, trekt ze deze doelen ook door in haar Belgisch werk. Als ze bv. een meeting heeft met een vrouwelijk ondernemersnetwerk, gaat het daar ook meteen over burn out, duurzaamheid en vrouwen toeleiden naar opleidingen … Het zou misschien wel leuk zijn als dit iets is wat Maxima ook kan doen: de grote internationale doelstellingen naar projecten thuis vertalen, het beste van de twee werelden?

In oude boeken over ons koningshuis lees je best veel over projecten die een prinses en/ of koningin heeft opgericht.
Dat varieert van een weeshuis en andere sociale projecten.
Waar ze zelfs met, eigen, geld mee aan de slag gingen, maar ook zeer regelmatig die projecten bezochten.
Heb ik altijd zo mooi gevonden, dit moet toch ook veel voldoening hebben gegeven?
Daadwerkelijks iets te mogen betekenen voor je landgenoten?

Denk dat mathilde haar interesses goed weet te vertalen in haar werk zowelnationaal als internationaal. Maar zij is dan ook in die richting geschoold ( logopedie en psychologie) . Deze terreinen zijn mss niet zo evident voor maxima …

Ik denk ook dat Mathilde het heel goed en evenwichtig doet.
En ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, Maxima zou volgens mij nog meer kunnen betekenen voor jongere met mentale problemen .
Ik heb nu vaak het idee dat dingen worden opgestart, een naam en dus bekendheid gegeven , maar niet echt veel tijd meer aan wordt geschonken, althans niet dat wij weten .
Ik hoop heel erg op dit soort werk en aandacht…….

Op zich een aardige outfit. Nu ik hem opnieuw zie vind ik het toch wel veel wijd op wijd. Oorbellen en tas zijn leuk, het haar wat minder.

De tas is een toppertje. Leuk een nonchalante look, maar de klassieke blouse vind ik niet passen bij deze moderne wijde mega lange broek, een aansluitend simpel truitje (bruin, creme, zwart of rood) met ronde hals geeft een beter silhouet. De wollen mantel is heel mooi, maar de mouwen zijn ook veel te lang, Maxima koopt blijkbaar op de groei😁.

De blouse en de tas is het enige wat ik mooi vind aan haar outfit van vandaag.
Broek veels te pompeus, ze “verdrinkt” er zowat in! Oorbellen houdt ik niet van, kan ze niet mooi vinden, schoenen/laarzen🤷‍♀️ wat heeft ze aan haar voeten? Kunnen ook de bekende badslippers zijn. Hoe leuk en charmant zou ze er niet uitgezien hebben met een mooie strakke snit broek, pumps eronder en een mooie boblijn geknipte coupe! Haar haarcoupe op de foto naast de auto…. 😑 oh my…🙄

Ik hou ervan zulke wijde broeken, helemaal leuk!

Blouse leuk, tasje heeeel leuk, en als de broek geen rare wijde broek zou zijn, maar een wijde midi rok met laarzen was het een mooie set geweest, kleuren bij elkaar doen het goed !

De blouse is mooi maar de broek is het niet wat mij betreft.

Het schattige tasje verdient een keer een betere outfit om bij te schitteren.

Blouse prima, kleuren oke, model broek ook goed, maar een broek op de grond waaronder je geen schoen ziet vind ik raar staan. Op de foto van de vorige keer piept er nog een schoen onderuit. De broek had, wat mij betreft, 1 centimetertje korter gekund

Niks mis mee,aar ook niet meer dan dat. Ik zou bang zijn dat ik over mijn broekspijpen struikel.

Ze rolt nog een keer over haar eigen kleding heen.

Pffff 😂😉
Vind het wel modisch, maar inderdaad ook wel vragen om plat op de plaat te gaan. Ik had al zes keer gelegen, dus mijn respect heeft ze👏

Ik ook, ik was ook al lang omgekukeld. Sorry, kon het niet laten. ’t Zal hip zijn, maar mij zie je er sowieso niet in ;).

Lieske hierboven maakte dé opmerking van de maand: “met de deur in huis vallen”. Ik lag dubbel😂

Geweldige look. Ik hou ervan. Ook de tas vind ik super.

Leuke zakelijke casual look. Categorie niets mis mee, maar zeker geen bijzonder mooie outfit.

De blouse de trenchcoat en de sieraden super. De broek is een hobbezak, vreselijk. Die mag echt weg…..van mij dan

De look is mooi, behalve de broek. Ik vind de pijpen te wijd en te lang, een raar gezicht dat je geen voeten ziet.