Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 okt 46 reacties

Máxima begint bezoek Kenia in het felgeel

Máxima’s VN-bezoek aan Kenia is zojuist begonnen. De koningin daalde de vliegtuigtrap af in een felgele look van Max Mara.

Koningin Máxima begint het driedaagse bezoek met twee veldbezoeken in de omgeving van de stad Kisumu bij het Victoriameer. Daar spreekt zij boeren die door innovatieve digitale verzekeringen beschermd zijn tegen de gevolgen van grote droogte of zware regenval. In het geval van schade aan gewassen kan de verzekeraar met satellietinformatie een betrouwbare inschatting maken van de inkomstenderving en het schadebedrag direct uitkeren. Koningin Máxima bezoekt verder de oprichters en gebruikers van een digitaal platform voor inhuur van landbouwvoertuigen. Dit wordt met name door kleine boerenbedrijven gebruikt. De boer meet via een app de omtrek van de te bewerken akker, waarna het platform zorgt voor een match met de eigenaar van een landbouwvoertuig. Later op de dag ontmoet Koningin Máxima in Nairobi jonge ondernemers die vertellen over hun ervaringen met digitale financiële diensten van fintech bedrijven en banken.

Vanwege de veldbezoeken draagt de koningin een casual look. Morgen volgt het formele deel.

Patrick van Katwijk

In Kenia heeft 79% van de volwassenen een bankrekening. Dit was 42% in 2011 (Global Findex 2021). De toename komt vooral door digitaal bankieren, dat bijdraagt aan het gebruik van andere financiële diensten, zoals sparen, verzekeren en lenen. Toch moeten nog altijd zeven miljoen volwassenen het zonder deze diensten stellen. Dit zijn vooral mensen met een laag inkomen en vrouwen. Tijdens een veldbezoek in Nairobi spreekt Koningin Máxima met een vrouwelijke verpleegkundige/eigenaar van een kliniek en haar patiënten over de positieve impact van toegankelijke digitale leningen via het ‘Medical Credit Fund’. Vrouwelijke kliniekeigenaren krijgen vaak geen lening bij een bank. Met een lening van het kredietfonds, kunnen zij zonder regulier onderpand direct investeren in hun ziekenhuis en zo betere zorg leveren. Terugbetaling gebeurt digitaal door een dagelijkse afdracht van een deel van de omzet. De kliniekeigenaar bepaalt zelf het percentage.

Mode
Koningin Máxima draagt een felgele set van Max Mara.

Patrick van Katwijk

Máxima debuteerde de set in 2011. Sindsdien is de set drie keer publiekelijk gedragen.

Normaal gesproken draagt de koningin tijdens haar publieke werkzaamheden hoge hakken. Vandaag viel haar keuze op ballerina’s en ik dacht bij het zien van de eerste beelden gelijk: good for you! Na drie dagen rondlopen op stilleto’s (staatsbezoek Zuid-Afrika) hebben haar voeten de rust meer dan verdiend. Het idee dat vrouwen in functie 24/7 op hakken moeten lopen is sowieso achterhaald.

De oorbellen, in de vorm van margrieten, zijn nieuw en komen van Mango.

Ook nieuw: een bruine schoudertas van Marina Raphael.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
46 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtig geel pak. Leuk dat ze hem opnieuw draagt. Ook de schoenen staan er leuk bij

Prachtig pak en die kleur; fantastisch!
Nederlanders zijn over het algemeen toch grijze muizen in de ogen van Kenianen. Maxima bewijst t tegendeel en daalt als de felle zon de trap af.
Praktisch gezien haar veldbezoek, maar ook een keurige keuze; mouwen, hoog gesloten en een broek. De ballerina’s zijn echt nodig, want elke hoge hak zou ze – zodra buiten een overheidsgebouw – kapot lopen. Haar losse haar maakt haar look compleet. Ze is chique, maar toch benaderbaar.
Karibu sana, Maxima!

Goed pak, heerlijke kleur.
De ceintuur is te breed, een smalle was mooier geweest en had eleganter gestaan.
De ballerina’s vind ik prima en staan in combinatie mooi bij deze tas.
De oorbellen zijn grappig en staan er goed bij.
Dit pak bewijst maar weer dat kwalitatief goede kleding tijdloos kan zijn (mits goed onderhouden).

Wat een enig en vrolijk pak! Chique ballerina erbij met die neus, dit is wel mijn smaak. Leuke tas ook alleen had de riem wel ietsje smaller gemogen.

Dus geen vakantie zoals vorige week gesuggereerd, dit soort bezoeken staan vaak niet vooraf in de agenda, leuke casual outfit voor de veldbezoeken, prima met de platte ballerina’s, hoge hakken in een zanderige ondergrond lijken me niet erg praktisch, wel?

Leuk pak en dat na zoveel jaren dragen, staat goed en casual. Ik vind de smalle pijpen van de broek een verademing, staat haar prima.

Zonnig en casual outfit. Ziet er prima uit, oorbellen vind ik niet echt van enige toegevoegde waarde. Tasje is erg leuk.

Heel leuk tasje en de schoenen passen daar precies bij.
De riem oogt wat fors bij deze outfit.
Casual look….tsja….ik vind het een echt vakantiepak, en dan zouden de oorbellen het er vrolijk bij doen.

Oh, ze is gelijk door! Pfft na die inspannende dagen in Zuid Afrika.
Zonnige outfit, goed voor ‘veldwerk’. Smalle ceintuurtje vind ik ook leuker en de gele schoentjes.

💛 Ik ben erg dol op deze outfit zowel wat betreft model als kleur. Oogt zeer comfortabel dus een 👍🏼outfit voor veldbezoeken.

Qua accessoires e.a. opmaak ga ik voor de 🚲 outfit versie; de mooie dunnere ceintuur laat de blouse losser en m.i. veel mooier hangen en de veel mooiere oorsieraden, die van vandaag hadden echt niet aangeschaft hoeven worden, weggegooid geld, “meisjesspul”.

🥿 Ballerina’s en volwassenen vrouwen vind ik over het algemeen een erg grote mismatch 🫣 ( sorry dames ) dit vind ik jonge meisjesschoenen.
Met name bij broeken à la hierboven kan het nog wel mooi uitpakken en krijgt deze look bijvoorbeeld iets Aziatisch👌🏼

Ben het met Krielie eens, probeer eens 👟 majesteit van Veja ( uw dochter kan u er over vertellen ) of van Hoff.

🩷 Er is 1 outfit die ik geweldig vind waarbij onze koningin ballerina’s draagt onder een lange maxi rok tijdens wederom een veldbezoek. Prachtig prachtig prachtig 😍 en laten we knot niet vergeten, deze of een lage staart had vandaag zeker niet misstaan.

https://www.therealmyroyals.com/queen-maxima-visits-bangladesh-day-2/

🥿 Dank je Catherine, zoals ik schreef bij broeken kan het nog wel mooi uitpakken en dat is goed te zien in uw link. We zien modellen ballerina’s in balans dragen met goede outfits en dat scheelt enorm; dat is wat anders dan een paar mee in de kofferbak ‘voor je weet maar nooit’ of à la Máxima op het boerenland.
Persoonlijk vind ik ballerina’s en jurken zelden goed staan bij volwassen vrouwen en een hoog jonge meisjes gehalte hebben, dan krijg je van die ‘oudere jonge meisjes vrouwen’ brrrr …

Ballerina’s en volwassenen vrouwen een mismatch?
Hoezo? Het zijn gewoon platte pumps.

Dat is uw beleving, ik ervaar oudere volwassenen op ballerina’s meestal 😬Hoeveel paar van de door u genoemde ‘platte pumps’ 🤨 heeft u als grote vrouw in uw kast staan?

Ja precies, dat is jouw beleving.
Ik ben niet zo groot hoor, ben maar 1m68 😄

Nou ik heb alléén maar platte schoenen/pumps/ballerina’s in de kast staan aangezien ik niet op hakken kan lopen. Dus volgens jou loop ik met kinderachtige schoenen als ik niet met een hak van 11 centimeter loop, nou dank je wel 😜

Nou niet de zielepiet gaan uithangen 1m68 grote Ina H, high heels à la 12 cm is vanzelfsprekend another cup of tea. Alleen maar platte schoenen kunnen dragen ivm uw gesteldheid is voor u een gezonde noodzaak en dan zijn uw keuzes inderdaad noodzakelijker wijs anders, maar alleen maar ballerina’s kunnen dragen als volwassen vrouw, come on, te kinderachtig voor woorden.

Zielepiet gaan uithangen? Waarmee? 😳
Laat het antwoord maar trouwens, zit niet op beledigingen te wachten van iemand die denkt dat zijn mening de waarheid is.

je hebt helemaal gelijk. Deze outfit was echt heel mooi. Geloof niet dat we hem ooit weer hebben gezien. Overigens vind ik ballerina’s ook voor jong.e kinderen geen optie. Prinses Estelle van Zweden heeft ze altijd aan bij officiële gelegenheden. En Charlotte van het VK. Brrrr zo kinderachtig. Er zijn echt wel leuke kinderschoenen te vinden die goed onder “Prinsessenkleding” past anders dan ballerina’s.

🩷https://www.modekoninginmaxima.nl/bezoek-bangladesh-dag-2/

Alhoewel ik dit geen top outfit vind, is het wel een perfecte keuze voor een veldbezoek. Maar van mij had ze inderdaad ook voor een paar toffe sneakers mogen kiezen (bijv die we op de Antillen zagen).

Vrolijk pak maar met smallere riem mooier. Oorbellen matig. En wat ik niet snap waarom ze op ballerina’s loopt ipv een paar goede sneakers. Vooral als je op veldbezoek gaat. Is niets mis mee tegenwoordig. Bijv. van het merk Veja waar dan een geel kleuraccent in is verwerkt. Persoonlijk vind ik ballerina’s nogal ongemakkelijk schoeisel.

Helemaal eens met die sneaker suggestie!!!

Leuk pak en tas en schoenen.
Een minpuntje: kan ze nu niet even het haar kammen en in een staart doen.
Kom op zeg , ze komt er wel voor een officieel VN bezoek. Hoe moeilijk is dat nu……..

Heerlijk pak om te reizen, hier word je toch gewoon blij van!!

Vrolijk pak maar de oorbellen lijken van een afstand op gebakken eitjes 🙂

🍳🤣

🤣👍

Heerlijk in het zonnig geel. Praktisch en comfortabel. Love it. Ik vind de oorbellen geweldig staan bij dit pak. Ff een knipoog naar Afrika.

Heel mooi totaalplaatje, alhoewel de oorbellen vind ik wat kinderachtig. Maar ach toch een dikke 10.
Maxima ziet er ontspannen uit. Kan ook niet anders, ze heeft vast een heerlijk weekend in een prachtig resort doorgebracht.

Hoi Anniek, mag ik vragen hoe je dat weet? En waar was dat resort dan? Gewoon nieuwsgierig hoor…

Prachtig pak, mooie kleur. Wel vind ik het mooier met de smalle riem. Oorbellen niet mijn smaak. Schoenen geweldig zou ze zo willen hebben (tas trouwens ook).

Love it!!! Geweldige outfit! Tijdloos

Ik zie op Daily Mail dat ze een hoofd accessoire opheeft….
https://www.dailymail.co.uk/femail/article-12661205/queen-maxima-netherlands-kenya.html
Ik ben er niet weg van en ik geloof Max ook niet…..

Hilarisch, maar hoe fantastisch dat ze het opzet

Het hoofddeksel is wellicht een cadeau van ter plaatse …
Outfit oogt fris en praktisch en is mooi….

Maribrune, dat had ik ook wel begrepen, maar het is gewoon een grapje……

Oh zal aan mij liggen. 🙂🙂
Een cadeautje ontvangen is voor mij nooit een grapje !!! Of ik het nu graag zie of niet …

Pfff, Maribrune, ik neem aan dat u mijn eerste reactie niet hebt gelezen, iedereen begrijpt heel goed dat het een geschenk is en daar gaat het helemaal niet om. Ik laat het hierbij, want het is te zot voor woorden.

Patricia, kan ik me helemaal voorstellen, haha, het lijkt wel een soort model uit een Christmas cracker…

Een leuke set, vooral door de frisse kleur. Ik zou het graag eens zien zonder riem, maar met een bonte, felgekleurde sjaal om.

Leuke, casual look. De oorbellen zijn te gek en de tas ook. Ik dacht ook wel, die hebben er even een weekendje aangeplakt. Maxima door naar Kenia vandaag en WA weer naar het herfstige Nederland.

Prima outfit! Zonnig en het staat veel beter met deze – iets bredere – riem dan met de vorige met het flosje.

Ik wilde nog wat toevoegen maar bewerken gaat niet meer op deze website:
De nieuwe oorbellen hadden van mij niet gehoeven. Voegen niet veel toe aan haar collectie. Ze had prima dezelfde kunnen dragen als toen op de fiets.

Leuke en zonnige outfit!

Prima casual begin voor dit bezoek. Leuke kleur en draagt, denk ik heerlijk. Leuke oorbellen. En ook de bruine accessoires staan hier prima bij. Ik begreep dat Máxima in Afrika is gebleven na het staatsbezoek. En niet eerst terug is gevlogen naar huis.