Avatar foto Door Moderator Petra
Oranjeprinsessen 21 aug 17 reacties

Margriets toppers én missers

In de kledingkast van prinses Margriet hangen geslaagde én minder geslaagde outfits. Moderator Petra dook figuurlijk in de walk-in closet van prinses Margriet om ze op een rij te zetten.

Toppers 👍

Tijdens een galadiner van de Netherland America Foundation in 2022 bij Paleis het Loo, droeg prinses Margriet deze prachtige magenta japon met kant.

Pieter en Margriet in 2022 tijdens een galadiner van de Netherland America Foundation (NAF) in de stallen van Paleis het Loo. Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

De japon die prinses Margriet droeg bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander vond ik ook mooi. De print, de kleur, het model, het staat haar mijns inziens. Mooi detail: de dubbele kraag.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Stijlvol in kleurverloop:

Een panterjurk op hoge leeftijd? Margriet durft het (gelukkig) aan!

PPE/Van Katwijk

Wat een leuk pakje draagt prinses Margriet hier. Lekker vrolijk en rood is zo echt haar kleur.

Foto ©Royalduo

Het mantelpakje wat ze droeg tijdens de Invictus Games in Nederland, vind ik haar ook goed staan. Prinses Margriet draagt vaak kleding in kobaltblauw, ook deze kleur staat haar heel goed.

Foto ©Royalduo
Foto ©PPE/vd Werf

Stijlvol in een jasje met ingeweven bloemdessin.

20-04-2018 © PPE/v.d. Werf

Less is more.

17-02-2017 © PPE/v.d. Werf

We gaan helemaal terug naar prinsjesdag 1963. Prinses Margriet droeg hier een appeltjesgroene japon. Kijk eens wat een vakmanschap. Het zou zo een Taminiau kunnen zijn. Overigens: hier staan sowieso vier prachtig geklede jonge dames.

Fotocollectie RVD, Max Koot (nationaal archief)

Twijfelgeval 👍👎👍👎?

Oké, ik twijfel. Gekleurde broekpakken vind ik echt leuk. Tegelijk zien we ze de laatste tijd best wel veel. Bij de jongere generatie of de generatie van Máxima vind ik het prima. Voor Margriet twijfel ik. Op zich niet zo zeer over het broekpak, maar de combinatie van het broekpak en de roze zuurstokkleur. Hm…. Wat vinden jullie? 👍 of 👎?

Foto ©PPE
Foto ©PPE

Missers 👎

Mijns inziens heeft prinses Margriet geen echte grote missers. Maar, als je dan toch gaat zoeken (en dat moest ik echt doen), is dit setje is het niet helemaal voor mij.

Foto ©Royalduo

Deze glimmende galajapon valt voor mij wel onder de missers.

Josine vond deze japon van Margriet een misser.

18-12-2019 © PPE/v.d. Werf/van Emst
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ze zal ook een mega collectie hebben opgebouwd in meer dan een halve eeuw!

Van deze foto’s vind ik de rode handschoenen too much. En t knalroze colbertje zit inderdaad te ruim en ik vind t te kort. Een langer vallend jasje, over de bibs, vind ik bij wat formelere bijeenkomsten passen.

De outfit bij ontvangst Harrie vind ik weer te formeel.
En zo is er altijd wel wat op een zonnige zomermiddag te bedenken …maar in de regel ziet ze er vlot, goed verzorgd en gekapt uit en haar eveningdresses altijd geslaagd (ook die glimmende zwarte 😀)

Van het rode jurkje vind ik coupeuse Petra🙂 het bovenlijf niet mooi aansluiten. Er is ruimte over bij aansluiting mouwen en je ziet ook vanuit de schouders ruimte uitkomen, mijn handen jeuken, zou graag anders zien🙈

Het roze jasje vind ik als coupeuse te ruim op borsten ,figuurnaden innemen was mooier geweest, mouwen jasje ook net te lang daardoor rommelig bij /onder elleboog, broek draagt waarschijnlijk riempje die wat strak aangetrokken is omdat ie anders afzakt. Kortom niet meer aantrekken of eerst laten vermaken, welkom Prins Margriet🫶

Van het roze pak zit de broek echt niet mooi. En de handschoentjes staan er zo raar bij.

mee eens had de handschoentjes dan nog fuchsia geverfd vallen ze minder op

Wat een leuk blog weer. En wat weet Margriet goede keuzes te maken qua kleding Voor mij is alleen de panterprint een misser. Alhoewel Margriet het wel kan hebben, ik vind het gewoon geen mooie print. Het roze broekpak is echt top, maar de knoopjes aan de broekspijpen mogen er wat mij betreft af.

Van het roze broekpak vind ik de broek een misser; lijkt veel te groot te zijn aan de bovenkant waardoor deze niet goed valt. Misschien vermaakt en niet goed uitgevallen?
Het jurkje met rood vestje kan ik geen misser noemen, vind het een geinige combi en niet zo “plechtig”.
Josine’s keuze van misser daar kan ik het helemaal mee eens zijn. De stukken op zich zijn prima, maar in combi met elkaar wordt teveel. Het is ook teveel stijve stof bij elkaar, er zit geen “lucht” in. Door de stijfheid van de stof en de drukke patronen maakt het klein en gedrongen. Afzonderlijk gedragen zijn de stukken prima bijv. In combi met effen zwart of een mooie warme rode kleur.
De zwarte glimmende galajurk heeft een leuk lijnenspel, maar oogt zo wat goedkoop door de glimmende stof. In zwart fluweel zou het m.i. een topper zijn geweest.
Het effen rode jurkje staat prinses Margriet echt heel goed: ondanks de knalkleur geeft het rust. En de panterjurk en kleurverloop jurken zijn echt heel erg goed uitgekozen. Staan prachtig.
Magenta jurk en inhuldigingsjurk zijn ook echte toppers voor mij.
Maar de absolute topper voor mij is de groene jaren 60 jurk. Wat een plaatje! Ik zou die wel eens herdragen willen zien worden door prinses Aimée in een kortere versie.

Wow, die groene jurk in 1963, schitterend!! Zou die nog ergens in de kast hangen? Graag herdragen 😁

Hele mooie toppers (paarse jurk), maar ook wat missers. Roze broekpak zou misschien in herkansing kunnen met b.v. andere accessoires of het jasje en de broek los van elkaar dragen.
Ik weet dat Margriet weleens bij Addy van den Krommenacker koopt, maar waar shopt ze nog meer?

Tip top verzorgd, onze prinses Margriet, en wat straalt de houding van haar man Pieter liefde uit voor zijn vrouw wanneer hij haar begeleidt!
De meeste gekozen toppers door Petra kan ik mij ook in vinden, maar de rechte zwart/wit in kleur verlopende jurk oogt voor mij gewoontjes , en dus zeker niet als topper.
Het rood/witte pakje (RoyalDuo foto) valt voor mij ook niet in de topper categorie, met name door de rommelige look van de rok en die lange rode handschoenen.
Dan het twijfelgevalletje van het roze broekpak.
Heel persoonlijk, maar voor een dame van haar leeftijd krijg ik dan de associatie: “kijk mij hier nog eens jong wezen!”
Wel denk ik dat de outfit anders over zou komen met bv een zwarte of donkerblauwe rok of dito klassieke broek onder de roze blazer, en dan ook afstylen met deze donkere kleur.
De eerste 2 missers onderschrijf ik.
De 3e zou ik 2-delig in de winter aardig vinden met een effen kleur gecombineerd, dwz rode rok bij de top en zwarte top bij de rok.
Ik word altijd blij van haar warme, vriendelijke uitstraling wanneer ik de foto’s bekijk!

Oh dit is echt een heel sympathieke dame die altijd goed voor de dag komt, alleen al door haar persoonlijkheid en uitstraling. Die incidentele modemissers vergeef ik haar graag zoals die laatste twee jurken die inderdaad echt niet kunnen😜 maar het roze broekpak vind ik haar dan weer heel leuk staan, ook al is het niet echt haar kleur.

Ze heeft een goed gevoel voor wat haar staat. Het mooist vind ik de inhuldigingsjurk. De enige misser is wat mij betreft het roze broekpak. Nog niet eens de blazer, wel de broek.

Veel missers heeft ze niet, maar dat wat jullie nu aan geven als misser , is ook wel echt een misser.
Maar ze is zooo leuk, en besteed echt aandacht aan haar uiterlijk dat ik deze missers maar snel vergeet.

Wel hoop ik dat er nu eens iemand Margriet gaat leren hoe je een hoed draagt,
Of ze houdt helemaal niet van hoeden en zet hem dan maar zo op om er geen last van te hebben, of het gaat gewoon niet goed, ,meestal veel te ver achter op haar hoofd, wat meer naar voren zou zoveel beter uitkomen .
Maar haar hoeden vind ik ook maar zelden mooi of bijzonder, beetje stijfjes, eerlijk gezegd.

Het knalroze broekpak vind ik heel goed staan, ik vind wel het tasje en de handschoenen missers. Van de toppers vind ik de magenta-jurk het mooist, wat een mooi model voor haar. De top en rok met verschillende print vind ik los van elkaar wel mooi.