Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 feb 0 reacties

Make-up à la Koningin Maxima

Of ze nou om acht uur 's morgens bij een kinderboerderij in Lutjebroek een opening verricht of om half negen 's avonds een staatsbanket bijwoont: Máxima verschijnt overal met smokey eyes. Hoogste tijd om eens aan Haar- en Make-up specialist Diana van Ginkel te vragen hoe ze dat toch doet. 

 

Diana: "Máxima ziet er altijd prachtig uit. Maar ongetwijfeld is het ook haar lach die haar zo stralend maakt! Haar make-up looks zijn wel meestal op een zelfde manier gedaan. Maxima weet dan ook precies wat haar goed   staat. Het accent van haar make-up ligt voornamelijk op haar ogen, terwijl haar lippen juist zacht van kleur zijn. Voor de bezoekers van ModekoninginMáxima.nl neem ik de maquillage van de koningin stap voor stap door. 

 

———————————————————————————

1. Een mooie egale basis
Maxima heeft een vrij sproeterige huid. Deze blijft (gelukkig) met de juiste foundation nog wel zichtbaar. Zorg er dus voor dat je een mooie egale basis gebruikt die semi-dekkend is (dus niet een te dikke foundation). Hierdoor wordt de huid mooi egaal van kleur, maar blijft je eigen huidskleur nog wel zichtbaar. Breng de foundation aan in het midden van je gezicht en werk hem dan naar buiten toe uit. Voordeel van deze manier van werken is dat het dekkende in het midden van je gezicht is en dat het mooi transparant wordt naar de buitenkant. Zo krijg je een mooie natuurlijke overloop naar je hals toe.


Foto: RVD/Jeroen van der Meyde

2. Brede en bijgewerkte wenkbrauwen
Wenkbrauwen geven uitdrukking aan je gezicht. Daarom is het belangrijk dat je ze ziet. De wenkbrauwen van Maxima zijn perfect in shape, mooi van kleur en zo breed mogelijk. Naarmate je ouder wordt ontkleuren je wenkbrauwen en groeien ze alle kanten op. Tijd om het geheel dan goed te epileren en op te vullen met wenkbrauwproducten. Een fijn product is het halve werk. Heb jij veel gaten in je wenkbrauwen? In dat geval is wenkbrauw make-up handig en kun je een product gebruiken om ze op te vullen. Gebruik met een vette huid een poeder en met een droge huid een pomade of potlood. Je brengt deze producten allemaal aan met een wenkbrauwkwast. Hoe dunner de kwast, hoe preciezer je lijnen kunt trekken. Dit is vooral handig als je van plan bent om haartjes te tekenen. Ga liever voor een harde synthetische kwast dan een zachte met echte haartjes – dit maakt het wenkbrauwen tekenen een stuk makkelijker. Let op dat het product nooit donkerder is dan je eigen haartjes om het resultaat natuurlijk te houden. Heb jij al volle brows van jezelf en wil je er eigenlijk niet zo veel aan doen? Gebruik dan alleen een wenkbrauwgel zodat ze omhoog blijven staan, eventueel met een kleurtje om ze iets donkerder te maken.


Foto: RVD/Erwin Olaf

3. Eyeliner voor het vergroten van je ogen
Als basis gebruikt Maxima oogschaduw in een ‘nude’ tint, net iets donkerder dan haar eigen huidtint. De eyeliner gebruik je op je ooglid en laat je aan de buitenkant van het oog iets breder worden zodat het lijkt alsof je ogen wat groter zijn. Maxima gebruikt ook eyeliner onder haar oog. Vanaf buitenkant oog trek je een dunne, zachte lijn tot het midden. Met een kwastje kun je de lijn nog iets vervagen, waardoor het effect wat zachter en natuurlijker oogt. Let op dat je boven je oog meer accent aanbrengt dan onder je oog.


Foto: RVD/Erwin Olaf

4. De beroemde blush
Maxima brengt de blush precies aan daar waar het eigenlijk hoort. Namelijk op de appeltjes op de wangen. Door blush aan te brengen op je gezicht krijg je wat meer kleur, en dat maakt direct jonger. Twijfel je waar je de blush precies moet aanbrengen? Ga dan voor de spiegel staan en grijns naar de spiegel. Op het meest uitstekende deel van je wangen breng je de blush aan. Er zijn veel blushers in veel verschillende kleuren en texturen te vinden. Bij texturen kun je denken aan een poeder of een crème textuur. Maar welke kleur blush je draagt, is afhankelijk van het seizoen. Dit heeft met name te maken doordat onze huidskleur in de wintermaanden wat minder gebruind is dan bijvoorbeeld in de zomer.
– Zomerkleuren: In de zomer kun je op een meer gekleurde huid juist velen kleuren hebben. Denk aan een roze, perzik, koraal of rood getinte blush.
– Winterkleuren: In de overige seizoenen kun je voor een iets subtielere kleur gaan. De zon zal namelijk ook wat minder schijnen waardoor onze huid iets minder gebruind zal zijn. Te denken valt dan een kleur zoals abrikoos of een licht roze kleur. Lichtroze komt het dichtste bij je natuurlijke kleur als je bloost. Perzikkleurige blushes staan ook erg mooi op een lichte huid, vooral als je een warme ondertoon hebt. De kleur van de blush zal subtieler ogen en minder hard overkomen.


Foto: RVD/Erwin Olaf

5. Een tikje accent op de lippen
Maxima legt met de eyeliner het accent op haar ogen en dus niet op haar lippen. Toch hebben de lippen meer kleur dan je denkt. Door de juiste kleur lipstick geef je het hele gezicht meer kleur. De volle lippen van Maxima zijn om jaloers op te worden, die kun je niet nabootsen. De lipstickkleuren van Maxima zijn roze-bruinachtig. Heb jij van nature niet die volle lippen, maar wil je ze graag net iets voller laten lijken? Dan de volgende tip: Kleuren buiten de lijntjes was vroeger not done bij het inkleuren van kleurplaten, maar wél bij het creëren van vollere lippen. Gebruik een lippotlood (in dezelfde kleur als je lippenstift) en kleur iets buiten de lijntjes. De sleutel tot succes is om dit zo subtiel mogelijk te doen. Kleur je lippen vervolgens in met lippenstift en je lippen lijken direct wat voller.


Foto: RVD/Martijn Beekman

Meer weten over haar- en make-up of ben je op zoek naar advies? Klop dan gerust aan bij Diana. Hieronder staan haar contactgegevens. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments