Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 okt 25 reacties

Love it or leave it: Máxima’s groene jurk van Oscar de la Renta

In Máxima’s kast hangen meerdere outfits die slechts één keer zijn gedragen. Wij trekken de stoute schoenen aan en gaan de koningin adviseren: opnieuw dragen of toch in de zak van Max? Deze keer aan de beurt: een groene jurk van Oscar de la Renta.

Een écht debuut heeft het kledingstuk nog niet gemaakt, want koningin Máxima droeg tijdens een streekbezoek in Limburg (mei 2021) de smaragdgroene jurk onder een kleurrijke mantel van hetzelfde label: Oscar de la Renta.

Foto: BSR

Gelukkig hebben we wel een goede productfoto van de jurk. Zoals je kunt zien, is het ontwerp van wollen crêpe voorzien van een opengevouwen v-hals en zwierige mouwtjes met een hoge split.

Hier zie je goed hoe de mouwen vallen:

Ik zie geen redenen waarom de koningin de jurk de komende jaren geen tweede kans zou bieden. Jij wel? Door middel van onderstaande poll kun je Máxima voorzien van ongevraagd advies. Dus ‘love it’ (houden) of ‘leave it’ (weg)?

Máxima's groene jurk van Oscar de la Renta...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] as the Dutch family photocall. The Queen is in total re-wear mode with her Oscar de la Renta coat (here) and Roberto Colina separates (more pleats, more pleats). The Princess of Orange is in a Zara suit […]

Erg leuke jurk, en zo te zien van mooie soepel vallende stof die niet kreukt. Kleurstelling van de jas is leuk, maar stijf en stugvallend model. Dus jurkje graag nog eens, hoedje weg, en jas ook thuis laten wat mij betreft. Daar kan ze wellicht een stoel mee laten bekleden.

super mooie japon! had ze al veel vaker mogen dragen

Het totaal vind ik niet mooi. Afzonderlijk vind ik dit een geweldige mantel, De jurk is moeilijk te beoordelen maar wat ervan te zien is lijkt het of de jurk erg strak zit en trekt onder de buste. Zou het jurkje graag eens zonder jas zien. Het hoedje in combinatie met het kapsel is veel te ouwelijk en stijf naar mijn mening.

Een mooie jurk voor een warm land, of een mooie zomerdag in eigen land.
Vreemd eigenlijk dat ze hem afgelopen zomer niet een x gedragen heeft.

Wat een leuke jurk en deze kleur is helemaal van nu. Dus snel weer herdragen en dan zonder de jas. Misschien tijdens het staatsbezoek aan Griekenland?
Pumps zijn prachtig, maar misschien een wat ander kapsel en andere hoed?

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Persoonlijk vind ik deze mouwen en halslijn samen niet zo mooi. Met name de halslijn niet, de mouwen zouden nog wel leuk kunnen zijn met een andere halslijn.

Misschien is de combi met jas toch een goede. Ben bang dat t wat sloom wordt zonder. Kleurencombinatie nu is perfect zeker met die groene schoenen erbij.
Volgende keer flaphoed ipv deze wat degelijk ogende pillbox?

Volgende keer graag zonder cape of jas zodat dress vol te bewonderen is!

Eenvoudig maar mooi jurkje. Ik zie het graag nog een keer terug maar dan niet met deze jas. De jas overschreeuwt het jurkje en dat vind ik jammer. Hoedje staat top bij de jurk .

Lekker pittig jurkje. Leuk deze mouwen en halslijn. Ik ben t met je eens oranjefan. Graag herdragen in een mooi weer land zodat de jurk goed tot zn recht komt. Die mooie groene pumps erbij een paar toffe oorbellen in en t haar in een staart. Hoppa! Ready to go,, misschien staat een hippe armband er ook leuk bij. Dat laat ik aan u over majesteit 😉

Leuk luchtig jurkje maar wederom te krap. De jas is er veel te grof bij en weer hangend op de schouders, maar ja. Als het nog past, kan het opgepept worden met witte accessoires, al dat groen hoeft voor mij niet. Met los haar is het ook vlotter en het hoedje mag voor als vogelnestje in de boom.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Graag in de herhaling. Leuke kleur, die Máxima goed staat en ik vind het model ook leuk. Volgende keer zonder deze jas, dan krijgt de jurk alle aandacht.

Leuk jurkje in mooie kleur, speels ontwerp dus ja, ik zie deze graag nog eens terug! En die mantel is helemaal te gek!!

De kleur flatteert, de hals en de mouwen vind ik minder attractief. De combinatie van de jurk met de multicolore mantel is mi wel geslaagd . Verder een verzorgd totaalplaatje.

Wat een leuke jurk, en met dit hoedje en de schoenen zeker nog eens dragen.
Soms is het onbegrijpelijk dat we kledingstukken maar 1 x zien.
Ben altijd benieuwd wat de reden is… .

Leuk hoedje! Kan samen met de tas en schoenen vast wel gecombineerd worden bij een mooie nieuwe outfit.
De jurk en jas heb ik via bovenstaande poll al in de zak van Max laten glijden.

Eens!! Dit is wat stijfjes!

Zeer fraai deze jurk in combinatie met deze jas en killer heels. Dit is echt een ‘stand out from the crowd’, outfit.
Cijfer: 9,0

Helemaal mee eens JRN, super outfit! Kapsels in deze te kleine details wat mij betreft; jurk, jas, heels WOW! ‘Stand out from the crowd’, YES!

Best een mooie jurk denk ik maar zelfs met de jas eroverheen is te zien dat de jurk te strak zit waardoor het niet uitkomt

Wat een leuke jurk! Die verdient absoluut een herkansing en dan niet verstopt onder een jas!

Ja Amaliaatje, dacht ik ook. Wil m nog wel eens zien

Leuke jurk, staat heel goed met de jas en accessoires erbij. Alleen jammer dat je door de jas de mooie halslijn en mouwen niet zo goed ziet. Volgende keer zonder jas dragen (in een mooi-weer-land of hier in de lente). Of met een lange jas zonder mouwen.