Linda Deventer, onze schoenenspecialist, is zojuist op speurtocht geweest. Want die riem van Máxima, wat is het verhaal daarachter? 

Linda: Máxima's outfit van de H&M kan niet iedereen bekoren. Voor degenen die hem niet kunnen waarderen, combineert ze hem gelukkig met een riem die goed afleidt van de jurk. De suede riem met grote steen is van het merk Altuzarra, een luxueus merk dat is opgericht in 2008 door Joseph Altuzarra. Ook al bestaat het merk nog niet heel lang, de ontwerper heeft al verschillende prijzen gewonnen binnen de fashion industrie, waaronder in 2017 the accessories council's designer of the year. Máxima is niet de enige royal die zijn ontwerpen weet te waarderen, ook Meghan heeft haar oog wel eens op ontwerpen van de Frans-Amerikaanse ontwerper met Chinese roots laten vallen.

Waar Meghan koos voor kleding en tassen van de ontwerper, gaat Máxima voor een opvallende riem met een grote agaat als sluiting. De agaat is een half edelsteen en kan verschillende kleuren hebben, afhankelijk van onder andere de hoeveelheid kwarts en chalcedoon in de steen. De agaat op de riem van de koningin heeft voornamelijk blauw en bruintinten in zich die perfect combineert met de bruine tint van haar jurk en accessoires. De agaat is bevestigd op de bruin suède riem met een goudkleurige metalen zetting. De bijzondere steen maakt elke riem uniek.

Máxima combineert de riem met haar pumps van Gianvito Rossi die een iets andere kleur hebben en een clutch in dezelfde tint als haar pumps. Creolen en de Tank van Cartier maken haar look af. Wat vind jij van de opvallende riem?

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maura

Maura

vrijdag 29 mei 2020 - 09:28

Ik vind het een hele leuke jurk. Eigenzinnig, artistiek, maar ook eenvoudig. De riem staat er ook perfect bij. Boho chic. Mooi kleurpalet.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 28 mei 2020 - 19:13

Ik vond de jurk zo lelijk dat de riem mij niet eens opviel. Prachtig item!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 27 mei 2020 - 12:56

Ik heb altijd al een hekel gehad aan een naad in het midden van een voor-en achterpand. Zo lelijk. Ik weet echt niet waarom ze deze huistuinjurk met ballonmouwen aan heeft getrokken. Als ik het goed zie zitten er ook insteekzakken in, en splitje aan de achterkant. De riem is .. aardig, niet geheel mijn smaak maar okee, de schoenen passen ook niet bij deze jurk, daar zijn ze m.i. veel te chique voor! Qua kleur passen ze wel, maar het is een hele rare combinatie. Hier horen nu leuke slippers onder, en dan over een marktje in Griekenland struinen of zo.

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

woensdag 27 mei 2020 - 19:33

Helemaal mee eens Hennie. De (te) luxe accessoires maken het geheel een beetje potsierlijk. Ook een panty onder zo’n lichte katoenen zomerjurk brrr....Jurkje mag inderdaad in de koffer mee naar Griekenland. De riem is overigens prachtig, wie weet zien we ‘m nog een keer terug in de herkansing :-)

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 27 mei 2020 - 09:58

Dat zo'n prachtige riem een lelijke jurk zelfs nog leuk kan maken, !!! De mouwen wat minder pompeus en het plaatje klopt.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 27 mei 2020 - 09:51

Echt super mooi deze riem! Edelstenen vind ik echt prachtig, zo mooi, echte kunstwerkjes van de natuur. Zo mooi dat het in deze riem is verwerkt. Hoop dat ze hem nog vele malen gaat dragen in haar leven, een accessoire die wat mij betreft tijdloos is.

'Halfedelstenen' bestaan trouwens niet, het is een term die vroeger (en nu per abuis ook nog weleens) door juweliers werd gebruikt om 'luxere/zeldzamere' edelstenen zoals robijn en diamant te onderscheiden van andere edelstenen. Een edelsteen is een edelsteen :)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 27 mei 2020 - 08:19

De riem is een heel bijzonder item. Omdat er blauw in zit had ze ook voor een blauwe tas, schoenen en oorbellen kunnen kiezen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 27 mei 2020 - 08:03

Leuk zijstapje; de riem! Maar deze is het ook waard om over geschreven te worden. Heel mooi exemplaar.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

woensdag 27 mei 2020 - 07:43

Riem is apart maar wel leuk. Jurk daarentegen vind ik een.. vuilniszak. Snap niet wat ze erin ziet. Hij is rommelig en er zit weinig model in. Geen top outfit voor haar

afbeelding van Intrigued By Royals

Intrigued By Royals

dinsdag 26 mei 2020 - 22:56

Love the belt! It makes the outfit!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 26 mei 2020 - 22:53

Ja die riem is heel mooi!! Had ook van Zara kunnen zijn, die hebben kettingen met deze stenen.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 27 mei 2020 - 09:53

Oh, ook super mooi! De ringen zijn echt prachtig!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 26 mei 2020 - 22:07

Heel mooie riem! Tas en schoenen ook prima. Totaalplaatje oogt wel beter zo.

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 26 mei 2020 - 23:00

Wat staat deze riem mooi bij die jurk en op deze manier is de jurk minder pompeus, echt leuk!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 26 mei 2020 - 22:03

Super mooi deze riem. Goed gevonden Linda!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?