Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 20 mei 0 reacties

Linda analyseert: de nieuwe pumps van hertogin Catherine

Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima blogt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes. Met deze keer: de nieuwe pumps van hertogin Catherine. 

Sinds de corona crisis alle landen in zijn greep houdt, zien we de royals een stuk minder. En als ze activiteiten hebben is het vaak via zoom en zien we niet veel van hun outfit. Nu er in de meeste landen gevaccineerd wordt en het heel langzaam iets rustiger wordt in de ziekenhuizen, durven de royals er meer op uit te trekken.

Gisteren bezocht hertogin Catherine het London Museum, dat vandaag na lange tijd weer open ging. De hertogin die kunstgeschiedenis studeerde, bekeek twee nieuwe tentoonstellingen in het London Museum en droeg een opvallend rode midi jurk met ruiten in pied-de-poule motief van Alessandra Rich.

Hieronder droeg de hertogin nieuwe pumps van Jennifer Chamandi, een Engelse schoenontwerpster met Libanese roots. Hoewel Jennifer eigenlijk econome was en een succesvolle carrière had als bankier, volgde ze haar hart. Ze is nu sinds enkele jaren een succesvol schoenontwerpster en gefascineerd door de naaldhak. Haar schoenen zijn eenvoudig te herkennen aan het oog van de naald: bij elke schoen wordt het oog van de naald in verguld goud aan de bovenzijde van de hak ingelegd. De schoenen van Catherine, de zogenaamde ‘Lorenzo 105’ pumps, hebben ook aan de voorzijde een elegant gouden detail, eveneens geïnspireerd op het oog van de naald. Persoonlijk kan ik het ontwerp waarderen, wat vind jij van de pumps?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments