Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 nov 38 reacties

Letizia negeert dresscode in Denemarken

Als ik een feestje organiseer, is de dresscode keer op keer hetzelfde: kom gewoon zoals je bent. Aan het hof zullen ze daar ook wel oren naar hebben, maar een staatsbezoek vraagt nu eenmaal om meer. Toch besloot koningin Letizia de dresscode vandaag te negeren.

Voor dresscodes geldt: de gastheer of gastvrouw bepaalt. In het geval van het Spaanse staatsbezoek aan Denemarken had koningin Margrethe het dus voor het zeggen. In het draaiboek van de Denen stond tenue de ville (chique kleding voor overdag) plus hoed vermeld. Toch besloot Letizia als fervent hoedenhater een hoofddeksel achterwege te laten….

(c) Casa Real
(c) PPE/Nieboer

Dat was niet voor het eerst. Tijdens het kennismakingsbezoek aan Nederland ontbrak de hoed eveneens bij Letizia.

© PPE/Nieboer

Nu zou je kunnen zeggen: wat maakt het uit? Maar het gekke is: voor het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk zocht ze wél een hoed uit. Zou ze meer respect hebben gehad voor Queen Elizabeth dan voor onze koningin?

James Whatling/BSR

Tijd om door te gaan naar de mode van vandaag. Koningin Letizia droeg een rode jurk van Caroline Herrera, eerder gedragen in september 2018.

Casa Real

Koningin Margrethe koos voor een fuchsia deux pièces met bijpassende hoed.

PPE/Nieboer

Prinses Mary ging voor de boswachterslook met donkergroene mantel en vilten deukhoedje.

(C) Casa Real
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

❤️ Lang leve koningin Letizia, ik vermoed dat ik haar steeds meer ga waarderen! De rode Herrera/2018 staat haar top en Mary lijkt – m.u.v. heur heels – (met alle respect) zich op te maken voor een begrafenis. 🕵🏼‍♀️ Koningin Margarethe oogt als een sjieke Miss Marple 😄 onderweg naar een nieuw avontuur 🔍

Bij de Inhuldiging van Koning W-A droeg Letizia, bij mijn weten, toch ook een hoed …

Ik zou bijna schrijven :”Liever geen goed, dan die van Margrethe en Mary. Wat een lelijke modelletjes 🤓
Margrethe, lijkt me zo’n geweldig aardig iemand. Bij haar zou ik wel eens op de koffie willen.

☕️ Leuk om te lezen! Margarethe is één van mijn favoriete koninklijke tafelgenoten om een avondje mee door te brengen, volgens Josine komt er binnenkort een blog over de koninklijke dis 🍽️

Tsja, ik zou de kledingvoorschriften volgen, maar ja, ik zal nooit een dergelijke uitnodiging krijgen 😉
Ook hier zijn de Deense dames voor mij het best gekleed. Ik vind het zo leuk dat koningin Margrethe lekker kleur draagt.

De witte jas vind ik mooier dan die camel van vandaag. Waar ze het koud in heeft.

Mary vind ik een sprookje, zo mooi. Letizia zou er inderdaad goed aan doen om het kledingvoorschrift op te volgen. Ook al heb je niets met hoeden, gewoon uit beleefdheid. En er is vast wel iets moois te vinden. Ik ben ook heel erg benieuwd wat de achterliggende gedachte is. Misschien heeft ze wel overlegd vooraf en maakt het Deense koningshuis er geen punt van, dat kan natuurlijk ook.

Anniek, dat dacht ik ook, ergens las ik dat Letizia en Margrethe closer zijn zijn wij denken te weten. Ik ben geen ‘voorzitter van de fanclub van Letizia’, maar om zo los te gaan om een hoed vind ik toch niet zo nodig. Het woord ‘Respectloos’ gebruik ik toch liever voor zaken die veel serieuzer zijn dan dit ‘vergrijp’.
Voor alle hoeden liefhebbers is dit een leuke website:
https://royalhats.net/

Respectloos…dat is een hard woord maar hier wel op zijn plaats, want het hoort gewoon niet dat je als gast een kleding voorschrift cq.wens van een regerend vorst van het land negeert.

je kunt je eigen stijl wel willen aanhouden maar ik vind t nogal respectloos.

Het negeren van de dresscode vind ik respectloos naar de gastvrouw en daarmee in dit geval – het is tenslotte een Staatsbezoek – naar het ontvangende land. Omdat ze wel de hele avond met een gigantische tiara op zit, lijkt het me geen kwestie van niks op haar hoofd willen hebben.
De avondjurk vind ik overigens prachtig, maar het (te) lage decolleté vind ik niet classy.

Jammer dat Letiza geen hoed op heeft, al was het maar een haarband of bloem, kleine moeite om aan het protocol te voldoen. Ik bewonder weliswaar Letizia’s moderne, zakelijke aanpak van haar koninklijke functie, maar als ik dan zie wat voor enorme tiara zij later op de dag draagt, getuigt dat ook niet van eenvoud, dan had die hoed ’s midags toch ook wel gekunt?
Desalniettemin ziet Letizia er bijzonder stijlvol uit. Mary netjes maar wat somber en stijfjes. Margrethe ook netjes en zorgt met haar mantelpak gelukkig voor wat kleur in het gezelschap.

Dat gele hoedje in UK heeft ze heel kort op gehad.
Een serieuze foto, ik neem aan dat er nog wat andere zijn?
Mary heel serieus,m gekleed, was dat ook niet met de 1e dag NL staatsbezoek. En wat kan ze diep knicksen!

Je zou zeggen; had dan in ieder geval iets gedaan. Een sieraad, hoedje, haarband oid.

Ik vind Letizia de laatste tijd zoveel ouder er uit zien. Op die foto buiten met haar jas aan, lijkt ze mijne inziens echt een oude vrouw.

De boswachterslook van Mary 🤣. Inderdaad, het heeft er wel wat van. Ik zelf vind donkergroen heel mooi, maar misschien is het wat te.
Koningin Margarethe ziet er top uit, leuk mantelpak! Letizia oogt wat flets, inderdaad een vrij saaie jurk.

In een eerdere blog werd meegegeven dat letizia maar 11 hoeden zou hebben tov maxima die er 300 zou hebben !!!
Ik zie er eigenlijk ook geen probleem in dat letizia geen hoed draagt want ik denk eigenlijk sophia ook maar heeeeel sporadisch met een hoed gezien te hebben bij bezoeken… om een of andere reden zijn hoeden geen onderdeel van een outfi in spanje .. Vind het best merkwaardig en het intriigeert me wat aan de basis ligt …

Het lijkt erop dat felipe gekwetst is aan de hand …

Ik zag de foto’s al op een andere site en inderdaad een erg grote kroon voor haar frele lijfje

Inderdaad ja

Last edited 6 maanden geleden by siobhan

Ik vind het niet kunnen dat ze het negeert, een klein hoedje kan best en staat haar ook goed. Verder zijn de dames prima gekleed, Mary al heel winters, maar wel mooi.

Wat jammer dat de dresscode genegeerd werd door Letizia.
Als ze niet graag een hoed draagt zijn er diverse alternatieven om op/in het haar te verwerken.
In haar positie zullen er wel vaker protocollen zijn, die niet altijd als even prettig ervaren worden, maar er nu eenmaal bij horen.
Haar rode japon en beige/witte jas zijn eenvoudig maar kleden netjes af..
Koningin Margrethe ziet er zoals gewoonlijk weer gezellig en fleurig uit.
Prinses Mary vormt een stijlvol tegenwicht om de boel in balans te houden.

Ik vind het persoonlijk geen probleem dat Letizia geen hoeden draagster is. Ze ziet er altijd perfect gekapt uit, dus prima zo Maal als een koningin die al zo lang op de troon zit het vraagt, dan zou ik daar niet moeilijk over doen en desnoods een fascinator kiezen. Dat is eigenlijk een veredelde haarband en draagt misschien ook wel fijne r dan een hoed.

Mag dat🫣protocol negeren?? Ik vind het persoonlijk niet zo netjes. Verder vind ik iedereen er erg netjes uitzien. Mary keurig in het groen. Margarethe zoals altijd colourfull, heerlijk. Margarethe lijkt me een lieve en aardige vrouw. Letizia een mooie jurk maar niet bijzonder. Ben benieuwd naar beelden van het diner🤩

Mary heeft zich laten inspireren door Mary Poppins:) dames zien er allemaal mooi uit, maar jammer dat Letizia geen hoofddeksel draagt. Toch denk ik dat ze goed weet bij wie ze het kan maken (of niet), volgens mij hechtte queen Elisabeth het meest van alle royals aan etiquette. Onze koning is, zoals hij zelf zegt, geen protocol fetesjist, dus denk niet dat hij het als een belediging ervaarde. Kan me ook niet voorstellen dat koningin Margrethe er wakker van ligt, wat een heerlijk mens lijkt me dat toch!

Wat me vooral opvalt is dat Felipe en Letitia niet vrolijk kijken, kan zijn omdat ze t serieus willen houden, maar toch.

Ongelooflijk dat je als gast de dresscode negeert.
Een belediging voor het Deense koningshuis .
Jammer hoor.

Chapeau 😉 voor haar eigenzinnigheid! Leuk 😊 De diverse dames zien er allemaal heel elegant uit. Zouden ze hard hun best moeten doen voor die slanke taille?

Agnes Anna, mee eens😁. De witte jas bij aankomst vond ik trouwens ook leuk staan, ze deed dus wel aan flagdressing! (Te scoren voor €249 bij Other Stories.)

Dat kun je toch eigenlijk niet maken, dat je zo’n dresscode negeert! Ze had er ook haar eigen draai aan kunnen geven, als ze dan zo’n hoedenhater is. Met een haarband/bloem/fascinator had ze toch laten zien, dat ze zich wilde aanpassen.
De rode jurk is prima maar wel een beetje saai. Iets in haar haar had dat ook nog opgeleukt.
Mary zoals altijd netjes. Dacht even dat haar outfit zwart was maar op de foto buiten zie je goed dat het groen is.
De koningin gewoon zichzelf, helemaal prima!

En dat terwijl een hoed haar best goed blijkt te staan. Het lijkt me nogal onbeleefd. Mary wel erg somber.

Hoi maria caro,
Snap ook niet waarom Mary zo somber gekleed is, vind dat ook helemaal niet bij haar passen.
Klein herfstdipje misschien?

Ha zie nu met de nieuwe foto van Mary bij het vliegtuig dat het donkergroen is dat ze draagt en niet zwart. Blijft natuurlijk vrij somber.

O nee, dat bevestigd mijn gevoel dat ik al een hele tijd heb bij Letizia. Na de ruzie en het vreemde gedrag met haar schoonmoeder die op de foto wilde met haar kleindochters, de vele “verbouwingen” aan haar gezicht, dat altijd “perfect” over willen komen enz.
Ik vind haar nu definitief geen leuk mens meer.
Leuk rood jurkje en rode pumps; een geinige fascinator erbij was goed geweest, echte hoed had nog niet eens nodig geweest.
Jammer Letizia, in je eigen land schijn je al niet erg geliefd te zijn en ik snap dat.

Heb het al eens eerder opgemerkt, koningin Letizia staat letterlijk en figuurlijk strak. Strak van botox en fillers, maar ook strak van een soort spanning omdat het koningshuis in Spanje momenteel verre van populair is. Daarnaast is koningin Letizia een enorme perfectionist (op het control freakerige af) waardoor de spanning er op foto’s soms van af druipt. Het verbaast me daarom des te meer dat ze nu geen hoed draagt. Hoe klein de haaraccessoire ook zou zijn geweest, het had een hoop discussie voorkomen.

Daar sluit ik mij vollledig bij aan, ik vind haar soms bijna gemaakt en daardoor mist Letizia charme (die ze wel heeft ergens)

Ja, ik verbaasde mij ook al. En dat voor een perfectioniste als Letizia