Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 17 okt 30 reacties

Letizia is niet bang voor een ANWB-look

Het staatsbezoek van Spanje aan Duitsland is begonnen. Hier lees je meer over Letizia’s looks.

Bij het vertrek uit Spanje droeg de koningin een pak met krijtstreep, waarmee ze op overtuigende wijze bewees dat ze niet bang is voor het etiket ‘ANWB-koppel’. Haar schoenkeuze, met dikke zool en vetersluiting, heeft naar verluidt alles te maken met haar voetproblemen. Door het gebruik van hoge hakken heeft Letizia metatarsalgie (overbelasting voorvoetgewrichten) opgelopen.

Foto: BSR

Aangekomen in Duitsland droeg de Spaanse koningin een fuchsia set van Hugo Boss. Zwart werd ingezet als accentkleur.

Foto: BSR

Zojuist ging het staatsbezoek dan écht van start met een welkomstceremonie. Letizia droeg tijdens de plechtige gebeurtenis een jurk van Carolina Herrera. De drie broches zijn er zelf aan toegevoegd.

Foto: BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind het krijtstreep pak met de brogues eronder heel leuk. Misschien had ze er, voor de balans, een blouse met volants onder kunnen doen, zoals Maxima aanhad deze week. De roze set vind ik heel mooi, met ballerina’s. De blauwe jurk staat haar ook heel goed, hij zit aangesloten rond haar middel, maar dat kan ze heel goed hebben. Misschien is het goed om zo af te wisselen met schoeisel, had ze misschien veel eerder moeten doen, om problemen te voorkomen.

Een ander aspect is de ondergrond waarop moet worden gelopen. Op een vlakke ondergrond is het al een toer op 10-15 cm hoge hakken. Maxima en haar collega’s zien we ook vaak op kasseien, klinkers, en zelfs op gras (Ascot) op dit soort hakken lopen. De enige optie om dan niet telkens met de naaldhak in de ondergrond weg te zakken, is om het volledige lichaamsgewicht op de voorvoet te zetten. Het verbaast me dan ook niet erg dat Letizia last heeft van haar voorvoeten.

Eindelijk, Letizia durft elegantie ondergeschikt te maken en gebruikt haar verstand. Voeten moeten een leven lang mee. Wie vindt dat hoge hakken gedragen horen te worden (om welke reden dan ook) gaat er zélf maar op lopen. Ik zou willen dat modeontwerpers veel meer gebruik zouden maken van schoenen die lief zijn voor voeten.

Ik heb me vaker verbaasd over de zogenaamd elegante torenhoge hakken die de vrouwelijke royals dragen. Je voeten verpesten, ik vind het nogal wat.
In sommige commentaren lees ik tussen de regels door trouwens best veel ongeschreven regels over ‘hoe een vrouw eruit zou moeten zien ‘. Ze moet elegant zijn, geen schoenen dragen die op herenschoenen lijken, etc.
Maar waarom zou ze niet?

Dat was ik over die mannenschoenen 😉
Nee dat bedoelde ik niet als ongeschreven regel, ik vergat eigenlijk te zeggen dat ik over dit geval sprak, bij het broekpak van Letizia, dat is vrouwelijk en elegant en dáár vind ik die schoenen te mannelijk bij.

Nou is het natuurlijk wel zo dat tegenstellingen in je kleding juist heel leuk kúnnen zijn, maar weer, deze broek die redelijk strak gesneden is, redelijk kort, daar knallen die grote schoenen ineens onderuit als, ja toch als Pipo-schoenen, dan gaat het er niet eens meer om of ze te mannelijk zouden zijn maar meer dat ze enorm groot zijn in verhouding tot het pak én Letizia zelf.
Als ze ze bij een wijdere broek zou dragen dan zouden ze heel anders overkomen, minder er uit knallen en zou alles meer in verhouding zijn.

Ik snap dat mensen schoenen met hakken mooier vinden. Maar het is inderdaad heel onverstandig om daar op te lopen. Pas sprak ik mijn verbazing uit dat niemand van de vrouwelijke royals blijkbaar last van zn voeten heeft. En ziedaar, toch iemand.

Alle 3 hele mooie stijlvolle outfits. Ik vind de schoenen bij het pak heel gaaf.

ja die voetproblemen. Ik heb er zelf ook last van gekregen helaas. Voor mij ook alleen bij uitzondering nog hoge hakken. Waarschijnlijk baalt Letizia net zo hard als ik want ik was een groot fan van de hoge (lees hoogste) hak !

ik vind het pak inclusief schoenen geweldig. Broek heeft precies de juiste lengte bij dit soort schoen. Ook de fuchsia combi vind ik prachtig. Jurk is ok, maar niet helemaal mijn smaak.
Goed begin! verheug me op meer moois

Wat een prachtige blauwe jurk! Mooi model en mooie kleur.

Leuk, om ook dit staatsbezoek te mogen volgen!
Het krijtstreep kostuum staat de koning prima.
Daarnaast vind ik nóg een krijtstreep van de koningin wat té veel van het goede.
Wat een prachtig kapsel op foto 2 van Letizia! De fuchsia blouse is mooi, maar de broek vind ik voor dit staatsbezoek niet geschikt; dit model oogt vrije tijdsachtig. Kleur zwart erbij wel heel pittig!
De blauwe japon op nummer 3: het bovenstuk vind ik mooi, maar met het rokgedeelte is naar mijn idee iets mis….
Hij lijkt er scheef aangezet, gezien de verdeling van de naden; en de zoom is naar mijn smaak niet mooi genaaid ( erg zichtbaar, en ’t lijkt net alsof de rok langer was en nu ingekort).
Persoonlijk zou ik voor één broche gekozen hebben en een mooie armband dragen.

Mooi broekpak dat staat super met die loafers.
Roze set opmerkelijk voor zo n 1e dag, maar staat goed.
De blauwe jurk is netjes en geschikt maar heeft geen wow.

Bij een ANWB stel zie ik heel iets anders voor me, maar zeker geen mooie krijtstreep .
Letitia doet het goed, geen wauw effect, maar wel smaakvol en elegant en zoals we gewend zijn van haar, keurig verzorgd

Verstandige keuze die platte schoenen, zien er veel beter uit dan ballerina’s. Ballerina’s laten je voeten altijd zo lomp lijken, dat is nu niet het geval.
Kom maar op met de hele collectie Dr Martens, er is altijd wel een exemplaar dat er bij past.

Ballerina’s maken je voeten lomp?? Dan vraag ik je hetzelfde als Leene, wat voor schoenen heb jij voor ogen dan als zijnde ballerina’s?
Dit is niet lomp toch? https://www.zalando.nl/only-shoes-onlbee-ballerinas-os411a040-f11.html

Ik vind eerlijk gezegd de schoenen die Letizia nu aanheeft erg grof en lelijk, niet passend bij haar postuur, ik zag eerst de schoenen en daarna pas Letizia, het lijken me letterlijk mannenschoenen

Vooor wat betreft je opmerking over de grove schoenen van Letizia: ik had precies dezelfde gedachten, dit is zo niet mooi! Doorgaans vind ik haar altijd heel vrouwelijk gekleed en altijd van haar tot teen verzorgd, maar nu …. Die schoenen tonen echt lomp, pipo-achtig. Zijn er nu echt geen andere schoenen voor haar pijnlijke voeten?

Grappig dat je dat zegt, Pipo-achtig, daar dacht ik ook aan maar wou het niet zo zeggen 😉
Ik heb nooit goed hakken kunnen dragen, ik droeg ze dan ook nauwelijks terwijl de “hoge” hakken veel lager waren in mijn jonge(re) jaren.
Daarom weet ik dat je best charmantere platte schoenen kun vinden, alhoewel sinds hoge hakken van zo’n 10cm in de mode zijn dat lastiger is geworden omdat het nu óf plat of 10 centimeter is en een hakje daartussen in, 4 centimeter ofzo praktisch, niet te vinden is of als ze er wel zijn ik het dan een te tuttige schoen vind.
In ieder geval, ook Letizia moet dus echt wel platte charmante schoenen kunnen vinden, zeker met haar budget 😉 dus conclusie, ze vind deze grove schoenen leuk (iets wat ik dan weer niet begrijp van haar)

Ballerina’s lomp🤔 dan weet ik niet wat voor ballerina’s jij voor ogen hebt. Ik vind bij kleine vrouwen de schoenen die Letizia aan heeft vaak echt niet mooi staan. Daar lijken je voeten echt plomp in. Ik snap het hoor… Ik kan ook niet op hoge hakken lopen. Al die prinsessen verpesten hun voeten. Maar ik had er een platter fijngevormd laarsje onderaan gedaan. Nu lijkt het net op ze op het land gaat werken. Pak vind ik ook maar zo zo.
Blauwe jurk is prachtig en ik vind het roze ensemble ook leuk

Haha, de “kistjes” van dr Martens zijn niet lomp?🥴

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Ik vind het krijtstreeppak helemaal niets, en de schoenen eronder ook niet…😮. Maar vervelend dat ze last van haar voeten heeft.
De roze en blauwe outfit staan haar mooi! Haar kapsel zit mooi golvend bij de 2e foto. En ik zie toch hakken bij outfit 2 en 3. Snap het wel, hoe fijn platte schoenen ook lopen, hakken staan eleganter.

Josine, volgens mij zijn dat geen broches op die blauwe jurk, maar applicaties die al bij het oorspronkelijk ontwerp hoorden (zie foto’s van de modeshow van Carolina Herrera)

Wow, dat krijtstreep pak staat haar geweldig!!! Al had ik dan wel mijn man even in een effen exemplaar gestoken😜😜 De fuchsia set kleurt perfect bij haar, heel mooi alleen had ik een iets wijdere pantalon mooier gevonden, oogt nu beetje iel rond de benen. Het blauwe jurkje is top, alleen zit de rok volgens mij iets verdraaid. Maar al met al een bemoedigend begin van dit staatsbezoek, benieuwd naar meer!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Eindelijk verstandig, geen hoge hak. Deze schoenen staan toch harststikke leuk bij dit pak. Vaker dragen is mijn advies. Wow, fuchsia is een perfecte kleur voor Letizia, vooral met accentkleur zwart. Mooi pak. De blauwe jurk is perfect. Wat een mooie belijning en deze kleur blauw doet veel meer voor haar dan navy blue of zwart. Ik vind de mouwen prachtig en hebben de juiste lengte, dat geldt ook voor de roklengte. Alles is mooi in balans. Behalve de broches, waarom 1 rechts en 2 links? Een broche op de linkerschouder was m.i. voldoende en mooier geweest.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ik zeg kom maar op met de verschillende Dr Martens schoenen. Die passen echt overal bij.

Wat een super leuke keuze het roze pak voor een staatsbezoek. Ik verbaas me al tijden over de enorme hakken die de Koninklijke hoogheden dragen, niet gek dat ze last van hun voeten krijgen, hoe mooi ik dit soort pumps ook vind.
Ook de blauwe jurk met broches vind ik heel erg leuk. Op New Amy Royals is te zien dat de broches ook op het originele ontwerp zitten. Het blauwe pak… niets mis mee, staat haar goed.
Leuk dat jullie aandacht aan dit bezoek geven, ik kijk uit naar de outfit tijdens het staatsbanket.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

vind t teveel op de blauwe jurk. en de mouwen en de broches

Nou, dit duo in krijtstreeppak doet me toch echt niet aan ‘ANWB stellen’ denken. Fuchsia: staat haar goed en de jurk staat haar heel goed!

Prachtig zijn de kleuren, de snit, de uutstraling … allemaal geslaagde outfits ..

En dan de “oxford” schoenen … mooi mooi