Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 11 jul 51 reacties

Leonor, Sofia en Letizia bij uitreiking Prinses Girona Awards en viering 15-jarig bestaan Foundation

Het Spaans koninklijk gezin was gisteren aanwezig bij de uitreiking van de Prinses Girona Awards. Vanzelfsprekend was Leonor, die zelf de huidige Prinses van Girona is, daarbij aanwezig. Ook koning Felipe, koningin Letizia en infanta Sofia waren aanwezig bij de uitreiking.

Foto ©PPE/Nieboer

De Prinses Girona Awards Foundation bestaat dit jaar 15 jaar. Dat werd op deze dag uitgebreid gevierd. Prinses Leonor en Infanta Sofia waren gisteren eerst aanwezig bij de presentatie van het onderzoek “Professionele impact van kunstmatige intelligentie op jongeren”, dat is uitgevoerd door Deloitte. De presentatie werd gehouden in het kader van de uitreiking van de Prinses Girona Awards 2024.

Foto ©CasaReal
Foto ©CasaReal

 Koning Felipe en koningin Letizia hadden daarnaast samen met prinses Leonor en Infanta Sofia een ontmoeting met leden van de Jonge Adviesraad van de Prinses Girona Foundation.

Foto ©CasaReal
Foto ©CasaReal

’s Ochtends waren prinses Leonor en Infanta Sofia aanwezig in de Santa Clotilde-tuinen in Lloret de Mar. Zo’n 30 jonge mensen deelden hun ervaringen met verschillende programma’s van de Foundation met Leonor en Sofia. Het doel van de programma’s is het ondersteunen van de persoonlijke en professionele ontwikkeling en deze te bevorderen. Het evenement werd georganiseerd door Marc Schneeberger, die winnaar is van de Prinses Girona Research Award 2023. Aansluitend was er een muzikaal optreden en werd er een trailer van de documentaire Teacher Generation getoond.

Foto ©CasaReal
Foto ©CasaReal
Foto ©CasaReal

De uitreiking van de Prinses Girona Awards 2024 vond plaats in het Costa Brava Congrespaleis. Deze werd voorgezeten door koning Felipe. De Prinses Girona Awards worden uitgereikt om onderzoek, artistieke creativiteit, innovatie, solidariteit en ondernemerstalent te blijven bevorderen van jongeren tot 35 jaar oud. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die met hun werk, inzet en toewijding tot doel hebben een positieve impact te genereren op onze samenleving.

Foto ©CasaReal
Foto ©CasaReal
Foto ©CasaReal
Foto ©CasaReal

Prinses Leonor hield, zoals gebruikelijk een toespraak tijdens de uitreiking van de Awards.

Mode Letizia

Koningin Letizia droeg witte jurk met zwarte tulpen. Een ontwerp van Carolina Herrera. Ze combineerde deze met zwarte sandalen (met hak) van Hugo Boss en een clutch van Carolina Herrera. Ook de oorbellen zijn afkomstig van Carolina Herrera.

Foto ©PPE/Nieboer

Koningin Letizia droeg een olijfgroene jurk van het label Aje, die ze naar verluidt huurde bij Lend the Label. Zo gaat ook zij mee in het duurzaamheids offensief, wat verschillende Royals de laatste tijd laten zien.

Foto ©CasaReal

Sandalen met hak van & Other Stories.

Oorbellen van Coolook:

Mode Leonor

Bij de prijsuitreiking droeg prinses Leonor een donkerblauwe kanten jurk met cut-outs. De jurk komt van het label Self-Portrait.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Donkerblauwe slingbacks van Carolina Herrera.

Eerder op de dagen zagen we de prinses van Asturië en Girona met een appelgroene blazer van Hugo Boss op een witte pantalon en met een witte top.

Foto ©CasaReal

Mode Sofia

Infanta Sofia zien we tijdens de prijsuitreiking in een grijsblauwe blouse en broek van The ARE.

Foto ©PPE/Nieboer

Morgen gaat prinses Leonor naar Portugal voor een officieel bezoek. Ook daar hopen we verslag van te doen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
51 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ach hellepie 🫣 Is het mij toegestaan niet enthousiast te zijn?

😶 Leonoor – M.i. “cheap” ogende popi cut out jurk incluis niet jong ogend bedaard schoeisel…
😶 Letizia – Ach nee, remembers me aan het hardroze exemplaar wat Máxima eertijds droeg tijdens staatsbezoek aan Groot Brittannië, ontwerper effe niet paraat maar dus echt niet enthousiast
😶 Sofia, meiske meiske, wanneer zien we jou eens “echt” of hellepie is dit echt jouw ‘vleesch nog vis’ stijl?
In basic een mooie meid maar vaak lijzig, nietszeggend veelal ‘net niet’ gekleed…. Je bent zo jong nog – dit meen je niet – #watskeburt ?

Soms ben je echt een verademing PK! Ik ben het helemaal met je eens. Vooral wat betreft die jurk van Leonor, echt een cheap look. De zussen en ook moeder regelmatig, vinden cut out blijkbaar echt fantastisch want ze hebben het alle drie regelmatig. Echt zo goedkoop.

Grappig dat je dit zegt over Leonor. Veel jongeren vinden een mid heel juist veel toffer dan hoge hakken, dus ik denk dat Leonor zich met deze hakjes juist super hip voelde. De jurk vind ik ook helemaal een jurk voor haar generatie.

Wellicht ga ik mogelijk niet voor super hip 😊, Leonor oogt zo vele jaren ouder dan ze werkelijk is.
Heur oorversierselen vind ik overigens wel mooi en haar uitstraling p/krachtig, indrukwekkend 🙌🏼

Last edited 9 dagen geleden by PK020

WauW. Wat zien ze er toch altijd mooi uit. Die groene jurk van Letizia zou ik ook wel willen hebben, net als de sandalen die ze erbij draagt. De zwart witte jurk is echt zo chique. Leonor en Sofia zien er stijlvol en eigentijds uit. Echt leuk hen zoveel te zien.

De schoenen bij de witte pantalon van Leonoor zijn ook erg mooi. Enig idee van de ontwerper?

Aan de bijzondere hak te zien, denk ik dat het deze zijn. https://www.polinetmoi.com/fr/toutes-les-chaussures/16601-mary-jane-tacon-fanni.html

Dank!

Prachtig en zeer betaalbaar.

Toen Leonor klein was, droomde ik altijd dat mijn kind er later ook zo uit zou zien. Zo ontzettend lief gezichtje had én heeft ze. Heb echt een zwak voor d’r.

En?? Is het uitgekomen?
Of heb je een hele stoere dochter gekregen ?

Josine, kijk dan maar eens even op de website van Hola, daar staan foto’s van haar bezoek aan Portugal, zo mooi!!
https://www.hola.com/moda/20240712706552/princesa-leonor-traje-rojo-tacones-pendientes-viaje-portugal

Last edited 9 dagen geleden by Catherine

Wat leuk Catherine djw. 🤓
Deze kroonprinses staat haar mannetje 🚹 / vrouwtje 🚺 wel.

Wat een krachtige uitstraling. Heel mooi om te zien. Ze ziet er zelfverzekerd uit, komt misschien ook door de kleur kleding. Misschien ook wel fijn om iets zonder de ouders te doen. Knap hoor

Wat een prachtige foto’s van Leonor. Dat rode broekpak staat haar geweldig

Wat leuk Josine, Leonoor heeft inderdaad een mooi “koppie”, heel symmetrisch en met een open vriendelijke uitstraling.

Betreffende het gepluk aan elkaar, dat zien we Máxima en de dochters ook steeds doen. Alexia kruipt soms helemaal weg in de armen, hand in hand, geaai over de armen en zo meer. Ach elk gezin is anders en soms is de ene meer dit en de ander meer dat- mooi

Dat vind ik wel een verschil met de Spaanse prinsessen.
Onze prinsessen ,hangen, erg aan hun moeder, houden haar heel vaak vast, handen vasthouden, enz. dat ik het soms zelf een beetje vreemd vind.Maar als ze het zelf fijn vinden, gewoon doen.
Maar hopelijk niet meer zo lang, op deze leeftijd past dat niet neer zo.
In Spanje zie ik dat niet, daar is het moeder die voortdurend plukt en trekt om alles perfect te hebben voor de camera.

De witte jurk met zwarte tulpen, wat mooi. De olijfgroene mooi van model.
Ik vind ze heerlijk, maar hun kleur niet.
Komt denk ik, omdat de kleur me niet staat, en vind het bij Letizia ook maar matig.
Waarom in vredesnaam huur je zoiets, terwijl je kasten vol hebt? Herdraag , en geef geen geld uit.

Twee heel verschillende maar prachtige jurken van Letizia!
De olijfgroene lijkt mij ook heerlijk in vakantietijd, terwijl de wit/zwarte tulpenjurk wat stijlvoller voor een gelegenheid overkomt. Heel mooie pasvorm heeft die!
Wat staan de “gehakte” sandaaltjes er weer prima bij.
Ik ben geen liefhebber van cut-outs maar deze donkerblauwe jurk met kant erover vind ik Leonor toch heel mooi staan!
Zo leuk, dat ze zowel in uniform als nette stijlvolle kleding bijzonder goed voor de dag komt!
Een mooie jonge vrouw.
Haar zus Sofia kan ik nog niet zo goed duiden….!
De korte jurkjes geven haar een kinderlijk voorkomen, terwijl ik dat lichtblauwe pak toch ook nog niet echt bij haar vind passen….!
Op die leeftijd best moeilijk om uit te vinden wat geschikt voor je is.
Gewoon lekker zoeken en uitproberen, dan komt het vást goed.
Super fijn dat ze erbij is en deelneemt aan diverse activiteiten en bijeenkomsten.

Iedereen ziet er weer prachtig uit, maar de Self Portrait jurk van Leonor springt eruit voor mij! Geweldige en beetje gewaagde look, maar wat mij betreft geslaagd.

Waar ik aan zit te denken, dragen de dochters ook kleding van Letizia ?

Denk dat ze dat niet meer kunnen doen, dochters zijn stukje groter dan Letizia.

Ze zien er alle vier weer prachtig stijlvol en passend bij de gelegenheid uit. Voor mij springen de jurken van Letizia er uit, de olijfkleurige zou ik zo kopen, een heerlijke jurk voor de vakantie.
Zo goed dat de prinsessen een paar keer per jaar met leeftijdgenoten het gesprek aangaan met wisselende thema’s.
Ik lees hieronder commentaren dat het te perfectionistisch en gecontroleerd overkomt, maar vergeet niet dat het koningshuis in Spanje in tegenstelling tot NL veel meer onder een vergrootglas ligt en er veel meer kritiek is. Hoe hard ze ook werken en ver van Jetset gedrag blijven, een groot deel van de bevolking heeft niets met het koningshuis en er is geen media code zoals in Nederland, waardoor ze sowieso wildvoer zijn voor de roddelblaadjes. Dus ik snap Letizia wel, dat zij haar dochters voor faux-pas wil behoeden.

Wat zien ze er allemaal ontzettend leuk en verzorgt uit. Ook Felipe(laten we hem niet vergeten) keurig in een casual outfit. Ik vind het zo mooi dat alles mooi op elkaar is afgestemd. Een klein minpuntje vind ik de blauwe pak van Sofia. Komt nu een beetje massief over. Verder dikke complimenten

Ik heb met verbazing naar wat filmpjes zitten kijken van het Spaanse gezin.Ongelooflijk wat is Letizia een control freak, voortdurend plukkend en trekkend aan kleding , haren ,armen van haar dochters, positie, zodat echt alles perfect is voor de foto,s
Niets ontgaat haar, heel knap om zo alert te zijn, , en waarschijnlijk goed bedoeld, maar of de dochters het waarderen?

Klopt Elisah,
Ik heb ook wat bedenkingen bij Letizia.
Dat getrek en gepluk krijg ik wat van, teveel control gedrag naar mijn zin, eerlijk gezegd.
Maar ik ken haar niet dus misschien valt het in het echt allemaal wel mee.

Als ik een dochter van haar was, zou ik haar hand een x weggeslagen hebben. Zo’n beweging die je maakt naar een lastige 🪰.

😂😂 Mijn moeder had er ook een handje van, ik begrijp je reactie dan ook helemaal. Alleen “en plein public” probeer je toch netjes te blijven.

Het zou gebeurd zijn voor ik er erg in had 😔😔

Ha ha, dat is wel erg direct.

Maar ik weet wel zeker dat ik een keer zou zeggen…. MAM !! toe nou !!

Als moeder voel je denk ik ook wel aan wat je wel en niet kunt maken. Of in ieder geval hoe je dochter zou kunnen reageren. Bij mijn jongste dochter zou ik écht niet zo moeten gaan plukken, mijn oudste zou het juist fijn vinden. Die ervaart daar steun aan. Als ouders zeggen dat ze al hun kinderen op dezelfde manier opvoeden, denk ik altijd: dan lijken ze hopelijk heel veel op elkaar.

Heel goed mogelijk Josine. Het zijn maar momentopnames die we te zien krijgen. Ik oordeelde over me zelf. 🪰PÁTS 😆
Mooi hè, de verschillen in karakter tussen jullie kinderen.

Ik zou dat echt noooooit durven richting mijn moeder. Niet dat ze een haaibaai is, dat beslist niet, maar ik geloof dat ik mag gaan rennen voor m’n vader als ik m’n moeder een pets zou geven, haha. Ik zou eerder heel woest fluisteren: blijf van me af!!

Hahaha, je wil niet wéten hóeveel spijt ik achteraf zou hebben 😩 Maar ja, die 🌶️🌶️ in mijn karakter hè.

Ik voel ook wat reserve. Ze kunnen zo op voor ‘het perfecte plaatje’. Kleuren altijd op elkaar afgestemd, meiden al jaren in de goede volgorde/poses gezet. Aan de andere kant, ik zie ze wel gelukkig met elkaar zijn. Ze voelen zich zichtbaar goed bij de controle, dus prima dan

Misschien vinden ze het ook wel prettig, mama kijkt wel of alles goed gaat en goed zit.
Maar als gezin vind ik ze heelijk om te zien, echt liefdevol, zonder klef te zijn .

Als je zoals hier in Spanje, waar ik woon, ze gewoon onder elkaar bezig ziet, dan zie je dat de dochters hun moeder gewoon aanbidden, overigens hun vader ook. Anderzijds is het zo dat de dochters, natuurlijk vooral de oudste, ook meer en meer eigen zelfstandige activiteiten hebben, waarbij de ouders dus niet aanwezig zijn. Kroonprinses Leonor gaat bij bijvoorbeeld morgen op officieel bezoek naar Portugal, enkel begeleid door de Minister van Buitenlandse Zaken. In Nederland zie ik dat nu toe echt niet gebeuren?

Volgens mij zijn ze in Spanje sowieso erg van het aanraken en knuffelen. Ik zie dat ook bij mijn Spaanse familie. Maar ik vind dat o zo schattig.

Daar heb je natuurlijk gelijk in, na zo veel jaren in Spanje ben ik dat gewoon en vind ik dat normaal, maar ik kan me indenken dat het misschien anders overkomt op Nederlanders/Belgen/ Duitsers enz.

Ik heb dit jaar ontzettend genoten van het solo-optreden van Alexia. We kregen een superleuke, spontane jonge meid te zien. Ik hoopte dat dit meer zou gebeuren. Dat hoop ik nog steeds…..

Ohhh, ik denk ook zeker dat het een hecht en liefdevol gezin is , maar het ging mij meer om de perfectie van Letizia .

Wat zien de Spaanse dames er weer schitterend uit. Vooral de blauwe jurk met de cut outs van Leonor is spectaculair. Deze prinsessen zien er altijd prachtig, vlot en eigentijds uit.

De sandaaltjes zitten waarschijnlijk heerlijk. Inmiddels ook in het zwart (eerder deze week droeg ze deze in het wit). En wat een prachtige jurk ( de zwart/witte)
Ook de sandaaltjes van Other Stories vind ik supermooi.
Voor het overige allemaal redelijke outfits, maar niet spectaculair.

Leuk dat er nog steeds foto’s langskomen van recente activiteiten.

Alles van Laetizia mooi, behalve de mosgroene jurk,. Het lijkt net alsof haar ene borst hoger zit dan de andere door het asymmetrische.
De top van blauwe pak van Sofia vind ik iets te iel/kort. Denk dat het aan de achterkant niet heel charmant is.
En eens dat de korte blauwe jurk wat kinderlijk maakt.
Van Leonoor mooi maar ook wel een tikje saai.
De blauwe jurk staat haar prachtig.
Mooie meisjes

Last edited 11 dagen geleden by Doro

Sofia en die korte jurkjes vind ik geen succes; het maakt haar kinderlijk. Die mooie combi van The Are is een heel wat betere keuze.
Leonoor in die blauwe jurk met kant en cut-out’s van Self-Portrait ziet er spectaculair uit👏
De olijgroene gehuurde japon van Letizia had m.i. mooier geweest in een andere kleur; ik vind deze kleur niet zo mooi bij haar huidskleur, maar wel een mooi initiatief. Wel stunning oorbellen erbij🤩

allemaal mooi, behalve het blauwe jurkje van Sofia, dat vind ik vooral leuk voor het strand, niet voor een gelegenheid als deze.

Dit is weer uitermate verzorgd , bijna perfe tionistisch, echt alles klopt, kleding, accessoires, kapsels, wat een zorg en aandacht wordt er besteed aan hun uiterlijk.en dan ook van het hele gezin.
En eigenlijk vind ik alles wel mooi, het is rustig, chique, elegant, ik hou ervan