Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 18 mei 30 reacties

Laurentiens toppers én missers

Zoals ik in de vorige blog al schreef, heeft prinses Laurentien toppers én missers in haar kast hangen. Hier zie je ze.

Toppers 👍

Wat een leuk jurkje is dit. Al jaren oud zo te zien, maar van mij mag het gerust nog eens uit de kast!

Laurentien in 2006 bij het een project voor lezen en schrijven. Foto ©PPE/vd Werf

Een paarse blousejurk met openvallende mouwen. Ook deze zou ik best nog wel eens terug willen zien.

2011 Prinses Laurentien bij Theater Carre ivm de voorleesweek. Foto ©PPE/vd Werf

Tijdens de prins Claus prijs uitreikingen in 2013 droeg prinses Laurentien dit bordeaux rode jurkje. Wat jammer dat we deze maar 1 keer hebben gezien.

Foto ©PPE/vd Werf
Foto ©PPE/vd Werf

Wat een mooi blauw broekpak draagt Laurentien hier. Volgende keer alleen wel even de kraag van de top er onder goed doen, dan is het plaatje compleet.

Foto ©PPE/vd Werf
Foto ©PPE/vd Werf

Het was in 2008 de tweede keer dat ik zelf ging kijken bij de koninklijke familie op koninginnedag. Wat vond ik Laurentien hier leuk gekleed! Prachtige kleur, perfecte lengte en mooi, zo’n robe manteau. De bloem in haar kapsel maakt het plaatje helemaal af.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Vrolijk in het rood gekleed tijdens het huwelijk van prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer. By the way: leuk hoedje!

Foto ©PPE/Nieboer

Eenvoudig, maar zo mooi. Laurentien in lichtblauw tijdens het dankdiner voor koningin Beatrix op 29 april 2013.

Foto ©PPE/Nieboer

Op koningsdag gaat Laurentien vaak leuk gekleed. Zo ook op de 1e koningsdag in 2014, waar we haar zien in een blauw ensemble van Talbot Runhof via Hardies.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinsjesdag 2022. Persoonlijk vond ik dit de mooiste prinsjesdag outfit die prinses Laurentien gedragen heeft.

Foto ©PPE/Nieboer

En last but not least nog een printje, een favoriet van Josine, want: typisch Laurentien.

Missers 👎

Een regelrechte misser, deze schoenen. Komt het door de zwarte panty? Sowieso not my cup of tea.

Foto ©PPE/vd Werf

Leuk, een zwart rokje. Deze werd echter op een gegeven moment te gedateerd, te kort en te wijd. Enne… helemaal niets mis met kleding vaker dragen. Graag zelfs. Maar 11 keer in het openbaar hoeft eigenlijk niet zo. Inmiddels blijft het rokje al een tijdje thuis 😉.

Foto ©PPE/vd Werf

Alleen het jurkje, maar dan met een ander jasje of vest, zou mijns inziens wel leuk geweest zijn. Maar dit is helaas iets too much.

Foto ©PPE/vd Werf

Een echte misser tijdens de viering van de 40e verjaardag van de toenmalige prins van Oranje. Gelukkig was ze niet de enige met een misser op het betreffende feest ;).

Foto ©PPE/Nieboer

Dit jurkje, gedragen tijdens het jubileum van Paul van Vliet in Theater Carre, was het toch ook niet helemaal.

Foto ©PPE/Nieboer

Qua panty’s maakt de prinses soms opmerkelijke keuzes.

PPE
Foto ©PPE/Nieboer

Tja.

Wat vind jij van deze toppers en missers? Ben je het er mee eens, of had je liever andere gezien?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een leuke en kleurrijke vrouw is Laurentien toch. Gewoon haar eigen stijl, misschien niet voor iedereen, maar wel authentiek.
Die eerste zwart/wit/grijze jurk had ik nog niet eerder gezien, Wat is dat een leuke jurk en met die schoenen erbij; echt Laurentien. Absoluut voor herhaling vatbaar.
Van de missers vind ik de zwart/wit/rode schoenen echt leuk, maar dan aan een bloot been. Als de voorkant van de schoen dicht was geweest is de zwarte panty/kous erbij prima.

Leuk mens, maar ik ben hier om de looks te beoordelen, dus moet streng zijn.
Allereerst: waarom toch dat geblondeerde – kort pittige kapsel? Het donkere haar strak naar achteren op de 40e verjaardag van WA staat zoveel beter en ligt waarschijnlijk ook dichter bij haar natuurlijke kleur. Overigens vind ik deze outfit prima, met een flatterende halslijn. Laurentien wordt knapper naarmate je meer huid ziet, Waarom dit in de categorie misser zit is me volstrekt onduidelijk.
Grote sieraden waar Laurentien nogal van houdt, bijvoorbeeld op Prinsesdag 2022, verpesten de look volledig. Ja en de panties, gruwel!
Mooiste outfit: het rode ensemble, die vind ik subliem, maar had nog beter gekund zonder de knalrode lakschoenen, die zijn me net iets te tacky.
Tot slot: Laurentien verdient een heel goede stylist en kapper. Gewoon vanaf nul beginnen. Eerste les: less is more.

Van wie moet je streng zijn? 😳😂
Dit modeblog is nog altijd voor de fun en een mening geven over kleding is niemand zijn/haar werk hier.
(behalve voor Josine 😉)

Ik neem mode commentaar uiterst serieus!

Ja maar dat is wat anders dan streng moeten zijn 😉

Persoonlijk vind ik boven de knie bijna nooit heel leuk staan bij een volwassen vrouw. Maar dat ben ik en zo te zien vindt Laurentien daar iets héél anders van. Prima! De laatste jurk vind ik een topper, prachtige kleur!

Voor mij is Laurentiens grootste topper de prachtige gala-outfit die ze droeg naar het huwelijk van Haakon & Mette-Marit in Oslo, 2001. Ook prachtig in combinatie met de juwelen.
https://www.gettyimages.be/search/2/image?family=editorial&phrase=laurentien%20norwegian%20royal%20wedding%202001

Wat is het toch een kleurrijk mens.
De toppers zijn inderdaad leuk en vooral het paarse en bordeaux rode jurkje zou ik nog wel eens terug willen zien.
De schoenen die als misser worden bestempeld vind ik juist het leuk en zou ik nog wel eens terug willen zien met een zwarte wijde broek, want het rokje kan inderdaad echt niet meer. Ook de outfit voor het feest van Willem Alexander kan ik geen misser vinden (ook de jurk die Máxima toen droeg niet) op het kapsel na.
Alle haar frutsels mag ze achterwege laten, ze lijkt juffrouw Saartje wel. En ik ben heel blij dat we haar weer zien met het kapsel met de lok (troonswisseling en inhuldiging). Dat witte uitgebleekte haar dat alle kanten uitstaat, doet niets voor haar.

Eens met Anne Roos wat betreft de gebloemde jurk: ook voor mij een topper. Het kapsel vind ik niet zo mooi. De truc voor Laurentien is denk ik om vooral in haar gezicht voor zachte kleuren te kiezen.

Wat staat donker haar haar goed! Ik blijf maar hopen dat ze ooit het haar op een lengte half lang gaat dragen maar dat gaat niet gebeuren. Het Cecile Narnix kapsel. Ik denk dat ik dan heel veel kleding zoveel mooier had vinden staan. Het is nu naar mijn smaak allemaal veelte druk en veel.
De meeste schoenen vind ik heel cool! En dan een rustige jurk erbij of een mooi blauw pak zonder te veel schmuck zou haar ook heel mooi staan maar ja dat is lekker makkelijk want dat staat iedereen prachtig!
De dankavond jurk inderdaad staat haar prachtig.

Ja ze hebben een vergelijkbaar profiel en het staat zoveel rustiger en zachter bij Cecile

De lichtblauwe jurk in 2013 bij het dankdiner vind ik echt topper nr 1! Prachtig! Persoonlijk vind ik deze veel meer rust uitstralen dan de vaak drukke prints.
En de ‘misser’ van het 40e verjaardagsfeest van WA vind ik topper nr 2! 🙂 Wat een mooie vorm van de jurk, staat haar echt super. Cremekleurig met bloemenprint maar niet te druk. Ik vind hierbij alleen het kapsel een misser. Denk er een mooi kapsel bij en het staat 10x beter.
De laatste misser, de blauwgroenige jurk is natuurlijk vooral een misser door de blijkbaar harde wind, dus zie er dan nog maar eens elegant uit te zien in zo’n dun stofje…

Laurentien heeft een heel eigen smaak en stijl. Hoewel niet altijd helemaal mijn smaak, ziet ze er altijd heel verzorgd uit. En wat een fantastische benen heeft ze!!

Leuk om te zien welke outfits door Petra als toppers en missers uitgezocht zijn.
Het grappige van deze rubriek is dat dit héél erg smaakgebonden is.
Wat de één een topper vindt, stopt de ander direct in de zak van Max…. 😉
Als ik mag kiezen ga ik voor topper nr. 1 direct naar de lichtblauwe avondjurk (dankdiner 2013) en op nr. 2 staat dan de bordeaux rode jurk (2013). Een goede 3e vind ik de fuchsia kleurige robe manteau (2008).
Qua missers vind ik de keuze van Petra heel bescheiden, want als ik de door Laurentien gedragen kleding van de afgelopen jaren voorbij zag schuiven, zitten daar naar mijn smaak veel grotere missers bij dan ik hier nu zie. :🙄
Maar…misschien komen die nog langs in een volgend blog met een andere titel! 😀
En ja, Laurentien heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld, waar zij zich prettig in voelt, en wie ben ik dan om daar iets van te vinden?!
Het is meestal mijn smaak niet, maar dat hoeft ook niet. Zou saai worden!

Ik vind de kleding van haar vaak teveel bedacht. De meeste toppers die hier gekozen zijn vind ik ook leuk. De laatste topper; de print jurk vind ik heel leuk en heb ik niet eerder gezien.
De grootste misser staat hier niet bij dat was een grijzige avondjurk met cape of cape mouwen en waarin het leek alsof ze een punt beha aanhad. Eerlijk gezegd liep ze toen mijn of meer voor gek. Ik weet niet wat daar mee mis is gegaan. Soms heb ik vaker het idee dat ‘ the foundation ‘ niet goed is bij haar.

Ik zie erg mooie toppers, maar ook wel wat missers. Ik blijf het erg leuk vinden dat zij een heel eigen stijl heeft, maar soms is eenvoud ook prachtig. Zie blauwe lange jurk en blauw pak. Staat haar zo goed!

Vaak treft de kleding van Laurentien niet mijn smaak of ze combineert een prachtig kledingstuk met, in mijn ogen, rare accessoires of schoenen. Maar hier zie ik toch wel wat toppers. De felrode jurk met het vestje vind ik prachtig, tikje kort, maar dat was destijds mode. De paarse blousejurk idem dito. De laatste topper, de lange jurk is ook leuk, maar die glimmende rode schoenen en tasje zijn dan weer op zijn Laurentiens.

Wat kan deze dame er fantastisch uitzien! De jurk aan de vooravond van de inhuldiging bijvoorbeeld, echt top! Ze zou haar kleding gewoon eenvoudig moeten houden en niet van die opvallende ontwerpen dragen waarmee ze de plank vaak misslaat. Ze heeft dit helemaal niet nodig!!

Wat een goede toppers!
En de missers vallen op de paarse outfit na, heel erg mee.
Haha, hoe komt dat dat t meevalt? Vooringenomenheid van ons? Of altijd de vergelijking maken met Maxima?

Ik zie allemaal leuke outfits en schoenen, alleen zijn sommige jurkjes/rokjes voor nu te kort, maar verder, prima, en echt Laurentien-stijl.

ik zie eigenlijk alleen maar toppers. zo zichzelf

De lichtblauwe is heel mooi. En de bordeauxrode set ook. De missers vallen me reuzemee, dat had ik erger bedacht;-)

Ik vind wel meer missers maar dat is zo persoonlijk, ze heeft in ieder geval een geheel eigen smaak. Rokken vaak te kort maar jee, ik zou willen dat ik zulke benen had als Laurentien!
Wel heel jammer zijn de missers doordat onderkleding/lingerie gewoon niet goed was zoals bij het huwelijk van Felipe en Letizia in 2004, het feest van Maxima 40 jaar in 2011, januari 2012 bezoek aan basisschool De Windroos), prinsjesdag 2012 en 2016. Gelukkig allemaal lang geleden.

Het bordeaux rode jurkje uit 2013; de robe manteau uit 2008; het rode jurkje tijdens huwelijk en het “printje” zijn toppers. Wat betreft de missers, dat de eerste set “too much” is vind ik onzin. En het laatste mintkleurige jurkje is heel leuk behalve haar onderkleding. Haar donkere, achterover gekamde haar staat heel goed!