Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 apr 14 reacties

Lady in Red: zo mooi is Máxima in het rood

Rood kent vele tinten. Bordeaux, wijnrood, tomatenrood: je kunt het zo gek niet bedenken, of het hangt wel in Máxima’s kledingkast. Vandaag kijken we naar een selectie van haar felrode (ofwel Valentinorode) tenues.

Voor het overzicht ben ik Máxima’s digitale kledingkast ingedoken. Vooral bij de avondjurken bleek rood in trek. Zou dat komen door flagdressing? Ik vermoed van wel. Veel landen hebben (een vleugje) rood in hun vlag en daardoor leent de kleur zich goed voor een modieuze hommage.

Tijdens het staatsbanket voor de Franse president (april 2023) droeg ze bijvoorbeeld een jurk in de kleur van het ordelint. Très chique!

(c) PPE

In Canada is de nationale kleur rood. Tijdens het staatsbezoek in 2015 koos Máxima voor een Valentinorode Valentinojurk.

(c) PPE

Op Prinsjesdag 2021 liet de koningin zien dat de kleur prima gecombineerd kan worden met (licht)blauw.
Foto: PPE

Zien we hieronder Valentinorood? Twijfelgevalletje, als je het mij vraagt, maar het is in ieder geval Valentino en rood.

(c) PPE

Heeft Máxima zin in een verhullende kaftan, dan kan ze altijd kiezen voor onderstaande creatie van Valentino.

(c) PPE

Een felrode plisséjurk van Mattijs van Bergen hangt ook in Máxima’s kast.

Felrood, maar dan wel met kleurverloop rond de taille. Ontwerper: Jan Taminiau.

(c) PPE

Toen Willem-Alexander tijdens een passessie Máxima in onderstaande jurk zag, zei hij: “Je bent prachtig.” Geef hem eens ongelijk!

(c) PPE

Een oudje, met spannend decolleté. Ontwerper: Edouard Vermeulen van NATAN.

(c) PPE

Er zijn nog wel meer rode avondjurken in Máxima’s walk-in closet te vinden, maar het is nu tijd voor de dagkleding. Bijvoorbeeld een rode, mouwloze jurk met broderie d’art. Ontwerper: NATAN.

In Oostenrijk, waar de nationale kleur rood is, droeg Máxima deze felrode capejurk van NATAN.

In Duitsland kwam een rode jurk met diagonale overlaag in beeld. Label: NATAN.

20-03-2015 © PPE/Nieboer

Een veelgestelde vraag: droegen Máxima en Brigitte bewust rood-wit-blauw, als verwijzing naar de Franse vlag? Ik denk het niet, want in 2021 liet Macron het blauw in zijn vlag donkerder maken. Marineblauw. Dus áls Brigitte en Máxima voor flagdressing hadden gekozen, had de Première Dame ongetwijfeld een andere blauwtint gedragen.

(c) PPE

De nationale kleur van Polen is…. juist ja: rood. Máxima’s mantel is dat ook bij de ontvangst van de Poolse president.

© PPE/Nieboer

Team Rood op Curacao.

Máxima op Curacao. 01-02-2023. (c) Bruno

Is Máxima op zoek naar een rode jumpsuit, dan kan ze kiezen voor deze creatie van Valentino.

© PPE/Nieboer

In deze blog zie je voornamelijk creaties die ná de inhuldiging in 2013 zijn aangeschaft. Dat Máxima ook nog rode outfits heeft van oudere datum, blijkt wel uit onderstaande collage.

PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind de rode jumpsuit van Valentino het meest chique en een echte wauw factor.

Máxima in het rood : een echt succesverhaal ! De strapless-jurk (foto nr. 8, aan de zijde van toen nog haar Prins), waarbij Ze het schitterende Mellerio-diadeem en dat fraaie ordelint draagt, vind ik nog steeds de allermooiste !

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Ik vind de kaftan en die van Timiniau het mooist en deze nieuwe vreselijk .de mouwen de strik op de sjerp teveel herrie Tegenover de chic van mevrouw Macron zeer onbescheiden.

Maxima en rood…. ja, het staat haar goed.
Toch wil ik persoonlijk even relativeren, want er zijn zo veel méér kleuren die haar ook bijzonder goed staan.
Eigenlijk kan ze heel veel tinten hebben, behalve effen licht beige en lichtgrijs; die doen weinig voor haar.
Af en toe vind ik het vlammende rood heel mooi, maar het ligt wel aan de gelegenheid en situatie om het te dragen, omdat het een best wel aanwezige en wat overheersende kleur is.
De rode kaftanjurk van Valentino en de plissé japon van Mattijs van Bergen vind het allermooist uit deze getoonde collectie!

Tot mijn eigen verbazing vind ik eigenlijk maar drie avondjurken ECHT mooi: de rode Valentino met de geborduurde cape-mouw, de Jan Taminiau die ze ook in Japan droeg, en de Natan (al is die wat eenvoudiger).

Wasstraat rood prachtig. De avondjurken en het jumpsuit van Valentino, en de avondjurk met plissé van Matthijs van Bergen vind ik het mooiste. Van de rode mantel zal ik de kraag laten vermaken, dit staat wat propperig. De rode jurken zijn ook mooi, al vind ik de diagonale iets te kort. Het rode pakje/jurk van voor de inhuldiging mag wat mij betreft weg. Beetje te oubollig

Rood staat Máxima geweldig, zij straalt hiermee zoveel energie en passie uit. Wat heeft ze toch mooie rode avondjurken, zoveel mooier dan de jurk van vorige week. Mijn favoriet blijft de Taminiau jurk met kleurverloop en de jumpsuit van Valentino zie ik ook graag terug.

‘Vlammend Maxima rood’ voor ‘vurig latina temperament’😁. Wat een prachtige kleding, de Valentino avondjurk met eenvoudige belijning, is zo mooi net als de cape jurk met borduursel en het rode jumpsuit. Mocht de eerstgenoemde niet meer goed passen, wat normaal is, zou ik hem zeker na laten na maken, het ontwerp is zo eenvoudig, tijdloos en chique. Hoe teleurstellend is dan het ontwerp van Claes deze keer, het is in mijn ogen ‘grote stappen snel thuis’. Een rode (koker) rok zou ook wel eens leuk zijn, met een witte top of blouse (met rode dots?), dus hupsakee, laat eens wat maken, zodat het perfect en lekker zit!!

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Rood is haar kleur! Fantastisch! En wat een mooie kleding. Wat hebben we een mooie koningin.

Rood staat haar super.
Niet alle dag-uitvoeringen zijn toppers .
Ik mis t gucci pak. Zou zo graag willen dat ze dat weer draagt.

Het Gucci pak was fuchsia roze. Maar die mag ze zeker weer herdragen!

Rood is echt een geweldige kleur. Ik hoop de jumpsuit van Valentino heel gauw terug te zien, die staat haar prachtig!

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Rood is zeg maar: ‘haar ding’! Rood staat Maxima fantastisch en brengt haar tot leven en ook al zijn niet alle ontwerpen even geslaagd, de kleur maakt het helemaal goed! Maar wat zitten er juweeltjes tussen zoals de rode jumpsuit van Valentino of de twee avondjurken van Taminiau!!!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Super mooi al die rodé outfits! Deze kleur staat haar fantastisch. Ik vind niet alle avondjurken een topper en sommige lijken een beetje teveel op elkaar, maar hierin schittert ze echt altijd! Ook qua dagkleding en mantels.