Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 nov 38 reacties

Laagje op laagje: Máxima’s nieuwe kapsel is een kwestie van stapelen

Máxima heeft een nieuw kapsel omarmd. Met een flinke snuf haarlak en een toupeerkam worden haar blonde lokken steeds vaker uit haar gezicht gekamd.

Tijdens het staatsbezoek aan Griekenland kregen we de meest glamoureuze versie te zien.

Foto: PPE/Nieboer

Ik vermoed dat dit kapsel het werk is van Elles Nijkamp, want zij durft qua make-up ook vaak nét wat verder te gaan. Kijk maar naar de rode oogschaduw van de koningin.


Stapelen
In Canada kregen we een vergelijkbaar kapsel te zien tijdens de contraprestatie. Moet je zien wat een volume! Door de diamanten korenaren is één zijkant niet opgekamd.

Foto: PPE/Nieboer

Het verkrijgen van volume is overigens makkelijker dan je misschien denkt. Koop bij de Kruidvat voor twee euro een toupeerkam, hou een lok naar boven, kam tegen de richting in, et voilà: je wordt als vanzelf een leeuw met manen waar je U tegen zegt.

Je kunt zelf bepalen hoe hoog je het haar wilt hebben. Is het net iets te laag? Dan kam je gewoon nog een extra pluk tegen de richting in. Touperen is stapelwerk. Laagje op laagje op laagje.

Blijkbaar weet de koningin zelf ook wel raad met de toupeerkam, want bij werkbezoeken duikt de leeuwenlook ook steeds vaker op. Zie je het verschil qua volume?

Foto: PPE/Nieboer

Als je nieuwe oorbellen wilt showen, komt het kapsel natuurlijk goed van pas.

Foto: PPE

Is het daarmee ook een mooi kapsel? Ik vind dat het antwoord op deze vraag sterk samenhangt met de uitvoering en ook met de kleding die erbij wordt gedragen. In Griekenland sloot alles prachtig bij elkaar aan, maar in veel andere gevallen had ik toch liever de beroemde -of beruchte- lok gezien. Jij?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Zij is één leeuwin,mooi en charmante ook zonder bijvoegingen en zij heeft prachtige dochters,💋💋❤️🇲🇦

Touperen is heel slecht voor het haar, en dat geloof ik ook, maar Beatrix heeft haar hele leven sterk getoupeerd haar gehad, en bij haar zie je er niets van, nog steeds , ook bij haar gezicht , veel en vol haar.
Eigenlijk best bijzonder .

in ieder geval stuk stoerder dan de minder geslaagde “lieve meisjes”-look die ze met haar haarbanden uitstraalt. Persoonlijk vind ik het getoupeerde haar wel heel mooi, zeker in combi met de zwarte coltrui en de rode laagjesjurk (hoe mooi is die !) . De versie in Canada vond ik voor een koningin erg over de top, maar wellicht ligt het aan deze foto. hoewel ze daarmee wel de concurrentie aankan met menig filmster.
Ik vind het wel heel leuk dat Maxima durft te experimenteren, al dan niet met succes.

Ik ben geen liefhebber van een hoog achterover gekamd kapsel bij onze koningin. Doe mij maar een heerlijke lok, links of rechts met een haarwrong bijv.

Ff de correctie voor je gedaan ;).

Thanx

Dit staat haar prachtig. Mag ze zeker mee door gaan!

Dat mag wat mij betreft ook!

Ik zie t graag!
En voor de minder high-profile bezoeken: een beetje touperen en dan een staart(je).

Zoals het haar in Canada en Griekenland zat, vind ik het wel okay. Maar als je het dan toch op deze manier wil dragen vind ik een staart net iets leuker. Het is een uitdaging als je zulk dun “Flodder” haar hebt. Maar denk dat hier wel oplossingen voor zijn. Hair in-wave, carmenset……waardoor het er voller en verzorger uitziet als ze het toch los wil dragen……

Niet zo mijn smaak, dan liever mooi opgestoken haar.

Ik vind dit kapsel ter afwisseling echt heel mooi en verzorgd staan!
Ze mag dit wat mij betreft vaker doen, al neem ik graag aan dat dit voor de kwaliteit van het haar wel belastend zal zijn.
Veel beter dan het sluike, piekerige, wat verwaaide model waarop we met elkaar zo vaak negatief reageren.

Die Franse staart dat stond mooi wat ze toen droeg bij t bezoek van de argentijnse president? Die blauwe jurk met die gaten op de schouders en die volants met witte randjes

Alleen wel mooi bij de rode bloemen jurk met die kwasten (herdragen graag!)
Bij de rest echt vreselijk en soms lijkt het een snelle oplossing voor vet haar

Heel simpel, nee niet mooi!

Moet altijd grinniken als ik Maxima met dit kapsel zie.
Zo stapt een vriendin van me, met mega dik haar de badkamer uit, als ze haar haren heeft gewassen.
Ik vind het Maxima niet mooi staan.
Bovendien doet het haar haren geen goed.

Het sloot prima aan op haar kleding en haar juwelen. En in Canada vond ik het super met mooie sieraad aan de zijkant. Ben het niet eens dat het te hard of te steil zou staan. Vele anderen, zoals prinses Charlène, prinses Diana deed het ook af en toe; als het maar niet een alledaags iets wordt. Maar de koningin kan bijv goed een staart hebben, of in een knot, dus we zullen andere stijlen blijven zien, zoals we verschillende stijlen hebben gezien in Griekenland. Ze blijft ons verassen en dat is toch prima?

Zeker ze blijft ons verassen maar niet altijd positief.

Ik ga helemaal voor de beroemde lok hoor, past veel meer bij Maxima, (ze hoeft toch niet op Beatrix te lijken😜😜) of gewoon een lekker opgestoken kapsel!!!

Ik vind het haar goed staan. Niets mis mee en zeker niet ordinair. Lekker fris en weer eens wat anders. Hoewel ik nog steeds denk dat ze beter gewoon een stuk van haar haar af zou kunnen knippen. Vrouwen met sluik piekhaar is het gewoon niet gegeven om heel lang haar te hebben, afknippen ziet er vaak veel beter uit.

Sluik piekhaar is inderdaad niet mooi, maar aub niet afknippen, zonde! Ze kan er zo beeldig uitzien met haar mooie lange lokken, zoals beide dagen los in Athene, ook een paardestaart zoals gisteren en eergisteren of opgestoken is prima!

Daar ben ik het van harte mee eens. De schaar in dat haar en niet zo streepjes-achtig verven. Hoe zou Maxima’s eigen kleur haar staan in haar gezicht en bij haar huid?

Ik denk dat ze al redelijk grijs is.

Nee ik vind het niet mooi bij haar staan, het maakt haar ouwelijk in veel gevallen. Alleen bij de foto met de haarspeld in de zijkant van het haar vind ik het nog vlot staan.
Over dat touperen, nou, misschien dat het bij sommige haartypes makkelijk is maar heeft nog nooit gewerkt bij mij.
Ik heb dat in het verleden best regelmatig geprobeerd maar ondanks dat ik redelijk stevig haar heb waarvan je dan zou verwachten dat dat zou blijven zitten zakt het binnen een half uurtje weer plat bij mij.
Ik vraag me dan ook af of dat juist misschien alleen werkt als je redelijk dun of slap haar hebt zodat de zwaartekracht niet mee gaat doen.
Ook érg slecht voor je haar trouwens.

Er zit nephaar onder.

Wat meer volume kan ik begrijpen, maar teveel kan heel snel ordinair worden.
Wat ik wel leuk vind als ze het in een staart doet en dan met meer volume.

Ik vind het aan één kant, zoals in Canada, het mooist en dan aan de andere kant zo’n prachtige speld.

Nee, al het haar zo strak achterover gekapt en getoupeerd maakt hard. Wat losser om het gezicht staat veel vriendelijker. Enne.. een stuk eraf🥴.

Je denkt toch zeker niet dat deze volle lange bos van haarzelf is ?😂, dit is nephaar voor zeker 65%. Ze is op natuurlijke wijze bedeeld met ultra dun en korter haar. Nee had ze maar zulk een prachtige stevige bos haar als Kate of Mary. Helaas!

Weet je zeker dat je reactie aan mij gericht is?

Welke variant het ook is, vreselijk. Ik zou het touperen lekker bij Beatrix laten als signaturelook. Ze heeft zoveel prachtige andere kapsels om uit te kiezen

Nee, ik kan het niet mooi vinden. Zeker niet i.c.m. het ultrasteile haar erbij.

Nee, het is geen mooi kapsel en inderdaad zie ik enkel bij dit soort, mijnsinszien een wat ordinair model kapsel, enkelt hele korte rokjes, leggings, of zwempakken met een decolleté tot aan de navel. Ik vind het écht helemaal niets. En als er geen kapster, zoals Máxima er op sommige foto’s mee staat, aan te pas komt is het super onverzorgd. Dan kan ze nog beter de schaar erin laten zetten.

De laatste keer in Griekenland met dit kapsel was het meest ordinair. Zoals het zit tijdens de online bijeenkomst met de zwarte pull is het nog aanvaardbaar.

Ik vind dit kapsel helaas echt niet mooi. Wel ben ik het met je eens dat het in Griekenland het mooiste zat en ook de rode oogschaduw vond ik erg goed gekozen. Als we het dan toch over laarsjes hebben: wat zou het leuk zijn als ze de rode lange laagjes jurk weer eens herdraagt!

Ja, die rode laagjesjurk vind ik ook heel leuk! En anders mag ze hem aan mij geven 😉

Van bovenstaande foto’s heeft de derde(met t zwarte truitje)mijn persoonlijke voorkeur, verder zie ik haar eigenlijk liever met een mooie glovende slag in haar lange blonde lokken, zoals we haar bijv zagen bij contraprestatie in Berlijn en tijdens het interview ter gelegenheid van haar 50e verjaardag

Vind een getoupeerd kapsel voor eender wie het mooist in een opgestoken contekst.