Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 dec 0 reacties

Koninklijke Familie bij uitreiking Prins Claus Prijs 2018

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Mabel zijn donderdag 6 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2018 aan de Market Photo Workshop; een cultureel platform en opleidingsinstituut in Johannesburg, Zuid-Afrika. Prins Constantijn reikt als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds de prijs uit. Naast de hoofdlaureaat ontvangen ook zes andere laureaten hun prijs uit handen van Prins Constantijn.

Met de jaarlijkse Prins Claus Prijzen eert het Fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land. Market Photo Workshop is opgericht door de Zuid-Afrikaanse fotograaf David Goldblatt (1930-2018). Het oprichten van de fotovakschool voor zwarte Zuid-Afrikanen vond plaats tijdens de periode van apartheid. De fotovakschool stelde hen in de gelegenheid hun ervaringen in beelden uit te drukken. In de afgelopen dertig jaar is de opleiding gegroeid en aangepast, maar met behoud van de radicale geest en idealen van sociale rechtvaardigheid. Volgens het Prins Claus Fonds is Market Photo Workshop een veelzijdig opleidingsinstituut en cultureel platform van internationale betekenis waar studenten uit heel Afrika naartoe komen. Het instituut begeleidt en steunt toekomstige fotografen bij hun carrière en brengt hun de idealen van de sociale fotografie bij. Onder de verdiensten van het instituut valt het opzetten van een sterk lokaal en regionaal netwerk en een uitgebreid beeldarchief van uniek historisch en sociaal belang.

Outfit
Aan het begin van de middag zagen we de koningin bij de opening van het nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen in een geel/blauw ensemble van modehuis Natan, maar daar was tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijzen niets meer van te zien. De koningin had voor de gelegenheid blijkbaar een outfit naar het paleis laten brengen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments