Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 jul 0 reacties

Koningspaar op Curaçao, dag 1

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken 1 en 2 juli Curaçao. Zij wonen op uitnodiging van de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, de viering bij van Dia di Bandera. Ook staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is bij de evenementen aanwezig.

De Koning en Koningin Máxima starten hun bezoek aan Curaçao met een ontmoeting met de gouverneur. Aansluitend hebben zij een gesprek met de minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath en maken zij kennis met leden van de Raad van Ministers van Curaçao. Aan het einde van de middag brengt het Koninklijk Paar een bezoek aan het havengebied van Curaçao. Op de Megapier 2 in Otrobanda en het drijvende dok van Damen is er aandacht voor de ontwikkelingen in het havengebied.

Outfit: Máxima heeft voor het bezoek een bijzondere kledingkeuze gemaakt. Haar rode japon van katoen/zijde met een ingeweven ajourdpatroon komt van modehuis Natan en is al eerder op de Antillen gedragen in 2013. Ook de zalmroze uitvoering van het model is al eens gedragen tijdens een bezoek aan Aruba. 

Máxima's cocktailhoed kregen we voor het eerst te zien in 2011 tijdens een bezoek aan Saba. De broche van de koningin kregen we eerder te zien tijdens een officieel ontvangst op Paleis Noordeinde. De herkomst van het juweel is helaas onbekend. 

Máxima met de hoed op Saba:

Het jurkje zit vast heel lekker:

Aan het einde van de dag werd er ook nog een onderscheiding uitgereikt. Máxima wisselde haar rode jurkje om voor een gestreepte blauw/witte japon van Natan. Beelden staan op de website van het ANP. 

Máxima met de jurk tijdens een bezoek in 2014:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments