Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 feb 0 reacties

Koningspaar ontvangt Bondspresident Gauck

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bieden maandagavond 6 februari Bondspresident van Duitsland, Joachim Gauck, en zijn partner, mevrouw Daniela Schadt, een diner aan op Paleis Noordeinde. Namens het kabinet is minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

Bondspresident Gauck is in Nederland van maandag 6 tot en met dinsdag 7 februari. Op 7 februari brengt hij in de ochtend een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. ’s Middags neemt bondspresident Gauck een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht in ontvangst. Het eredoctoraat wordt hem uitgereikt tijdens de Dies van de Universiteit Maastricht in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. Op 12 februari wordt in Duitsland een nieuwe president gekozen.

Outfit koning Willem-Alexander: koning Willem-Alexander draagt, passend bij de dresscode, een smoking met een dubbele rij knopen (double breasted). Ook draagt hij een fluwelen vlinderdas en een pochet met de -voor zover ik nu kan zien- casual fold (vouw). 

Outfit koningin Máxima: koningin Máxima draagt een nieuwe robijnrode avondjapon -of kaftan, zoals u wenst- van Valentino. An sich al een verrassing, maar om haar hals draagt ze bovendien het collier van de pauwenstaart-parure.

 

Japon van Valentino:

De japon is momenteel te koop voor 2250 euro. 

Juwelen: 

Koningin Máxima draagt om haar hals een collier uit de zogeheten pauwenstaart-parure. De set werd in 1897/1898 voor koningin Wilhelmina ontworpen door juwelier Schürmann. Voor de set werden robijnen gebruikt uit de nalatenschap van koningin Sophie. Op onderstaande schetsen is te zien hoe het juweel op meerdere manieren gedragen kan worden. Koningin Máxima draagt vanavond de uitgebreide versie (links). 

Koningin Juliana droeg het collier op de dag van haar inhuldiging, maar het is vooral prinses Irene die in de jaren zestig werd gezien met het juweel. De laatste vier decennia bleef het collier -ondanks haar schoonheid- buiten beeld. Koningin Máxima gaf het juweel vanavond weer een nieuw leven. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! 

Prinses Irene met het diadeem en het collier: 


Foto: Anefo

Máxima's kalfslederen clutch komt van Dior en is een geschenk van Hollande aan Máxima. Ze kreeg het tasje tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk in maart 2016. 

Máxima's avondschoenen komen van Sergio Rossi:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments