Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 apr 0 reacties

Koningspaar bij Koningsdagconcert 2018

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn zijn maandagavond 9 april 2018 aanwezig bij het Koningsdagconcert in De Oosterpoort in Groningen.

Het Koningsdagconcert staat dit jaar in het teken van de muziek van de Amerikaanse componist, dirigent en onderwijsinspirator Leonard Bernstein. Deze vijfde editie wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest en studenten van het Prins Claus Conservatorium. Daarnaast leveren leden van het internationale dansgezelschap Guy en Roni en sopraan Lenneke Ruiten een bijdrage. De muzikale leiding is in handen van de Engelse pianist en dirigent Wayne Marshall. Naast werken van Bernstein klinkt er muziek van Michael Jackson, John Adams, Dick Dale en Alberto Iglesias. Erwin de Vries zingt liederen van de in 1986 gestorven Groningse volkszanger Ede Staal.

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen. Het concert wordt bijgewoond door genodigd publiek.

Outfit: Koningin  Máxima draagt tijdens het concert een bekende maxi-jurk van Mary Katrantzou.Voor de jurk liet de Griekse ontwerpster zich inspireren door vintage stropdassen, wat ook wel blijkt uit de print en de halslijn. 

Máxima met de jurk in 2016:

Máxima's outfits van voorgaande jaren: 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments