Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren afgelopen zondag in Nijkerk aanwezig bij het tienjarig jubileum van de Protestantse Kerk in Nederland. Voor de gelegenheid koos de koningin een smaragdgroen tailleur, gecombineerd met pastelkleurige accessoires en juwelen van smaragd en diamant. 

Het groene ensemble is afkomstig van modehuis NATAN en eerder gedragen in Luxemburg en Leeuwarden. 

Van de drie keren dat Máxima de outfit heeft gedragen, vind ik de combinatie van gisteren het mooiste. Het lijkt er ook op dat de koningin iets is afgevallen, waardoor het pakje beter zit. Minpuntje blijft desondanks de mouwinzet, die zorgt voor een ietwat onflatteuze houding en verhouding. 

De turban die Máxima draagt is gemaakt door de Belgische modiste Fabienne Delvigne en vier keer eerder gedragen. 

De ovalen broche van diamant en smaragd is lange tijd uit beeld gebleven, maar kwam dankzij Máxima in 2005 weer in de spotlights. De precieze herkomst is onbekend, maar wel weten we dat Juliana en Beatrix het juweel in de jaren '50 tot '80 meerdere malen hebben gedragen.

Ik ben benieuwd of koningin Máxima bewust voor smaragdgroene kleding en juwelen heeft gekozen. De periode tussen Pinksteren en kerst wordt in de PKN namelijk aangeduid met de kleur groen, die terug te zien is in de aankleding en de liturgie. Helaas doet het hof hier geen uitspraken over. 

 Foto's met dank aan:

www.monarchypress.com
www.royalpress.nl
 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 16 sep 2014 - 09:46

Wilma dat denk ik eerlijk gezegd ook niet. Dit pakje is rok met jasje, de japon in Brunei is een geheel met bovendien een andere 'kraag' ;) ik denk alleen dat de japon van brunei net iets te kort zal zijn voor prinsjesdag maar misschien gaat hij mee naar het staatsbezoek in Azië :)

afbeelding van Wilma

Wilma

dinsdag 16 sep 2014 - 00:39

Ik hoop ook de japon van Brunei nog eens te zien...was prachtig ...kan me niet voorstellen,dat hij "vermaakt" zou zijn tot het pakje wat Maxima bij het jubileum in Nijkerk droeg.....

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

maandag 15 sep 2014 - 21:40

Ik vind het (gras :-)) groene pakje best wel leuk. De kleur past wel bij mid-september. Ik vond het na de overkill van tulbanden vorig jaar best wel weer eens aardig er eentje te zien. Het pakje zit beter dan de vorige keer.
Wat mij betreft is religie een privézaak, ook voor het koningspaar. Als niet christen vind ik het altijd wat ongemakkelijk als het staatshoofd één bepaalde godsdienst, zoals pkn steunt. Ons land kent inmiddels een rijke gevarieerde cultuur op het gebied van religies en levensbeschouwingen. Door zich uit te spreken voor een daarvan doet hij anderen, van wie hij tenslotte ook koning is, wat tekort. Wat mij betreft houdt hij zijn ideeën en geloof dan ook voor zichzelf.

Op naar morgen, ik hoop op rood dat staat haar vaak zo mooi..

afbeelding van car

car

maandag 15 sep 2014 - 19:20

Benn zo benieuwd naar morgen!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 15 sep 2014 - 20:34

Wat een stijlvolle keuze. Het groen met de nude tinten staan Máxima etg mooi. Wel vraag ik me iedere keer af als ik dit pakje zie of we de groene jurk die ze in Brunei droeg (en die volgens mij van dezelfde stof is) ooit nog eens te zien krijgen of dat het pakje uit die prachtige jurk gemaakt is...
En natuurlijk ben ik ook heel benieuwd of Máxima ons morgen met een nieuwe jurk verrast...

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 15 sep 2014 - 16:31

Ik vind dit echt een prachtig pakje. De kleur staat haar ook goed. Het enige minpuntje vind ik ook de mouwinzet. Staat niet heel flatteus.

afbeelding van zara

zara

maandag 15 sep 2014 - 15:49

Als het over de kleur gaat: ik vind de kleur van het pakje meer een soort heel dik en verzadigd 'gras-groen' :-) en het effect wordt nog versterkt door de glans van de stof. Het hoedje, tasje en de schoenen passen er erg mooi bij, en ze neutraliseren de sterke kleur van de groene stof. Een goede keuze voor deze gelegenheid, ziet er pittig en toch chique uit! En alweer een ensemble dat al een paar keer is gedragen. Chapeau!

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 sep 2014 - 17:18

Sorry dubbel

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 sep 2014 - 17:05

Hahaha Gras heb je in heeeeeeel veel kleuren groen ;) Ergo verf opmerking van Josine...

afbeelding van zara

zara

maandag 15 sep 2014 - 19:01

Oh jee... :-)

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 15 sep 2014 - 16:48

De kleur en stof van het pakje vind ik prachtig,maar het model flatteert haar niet.Sieraden en andere accessoires allemaal heel mooi.

Nog even over de opmerkingen over de kerkdienst of viering ik vraag me af wat er dan niet goed was?
Orchidee heeft het treffend verwoord een christen ben je ook buiten de kerk.

Nu iets anders wat mij en ook mijn man opviel. Het leek net of Maxima last van haar ogen had. Ze knipperde steeds met haar ogen en soms kneep ze haar ogen
bijna dicht.
Misschien dat ze daarom ook vaak een zonnebril draagt?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 15 sep 2014 - 18:25

Volgens mij draagt Máxima contactlenzen. Dat verklaart het knipperen én de zonnebril...

afbeelding van Iris

Iris

maandag 15 sep 2014 - 17:13

Nou blijkbaar is het nog nooit iemand hier opgevallen maar Maxima knippert altijd nogal met haar ogen vind ik. Soms doet mijn man haar wel eens na en dan knippert hij ook zo ha ha.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 15 sep 2014 - 16:19

Misschien had ze wel iets in haar oog zitten ;)))

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

maandag 15 sep 2014 - 16:57

Of ze had misschien een beetje slaap?

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 15 sep 2014 - 13:39

Prachtige stof en een prachtige kleur.Zoals ik het heb geleerd heeft smaragdgroen een gele ondertoon en jadegroen ( lange avondjurk) een blauwe ondertoon.
De pasvorm van het pakje vond ik maanden geleden al slecht en nu nog.De combinatie met nudetinten is heel mooi.De tulband zakte naarmate het later werd hoe langer hoe meer naar achteren.Niet goed vastgezet.Jammer.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 sep 2014 - 14:50

Met het gevaar over te komen als iemand met een ongelofelijke groen-obsessie... ;)

Jade heb je in heel veel kleuren groen, van bijna wit tot bijna zwart, maar inderdaad over het algemeen met een koele ondertoon. Smaragd heeft altijd een heldere kleur, en ook een koele ondertoon. Peridot is voorbeeld van een groene edelsteen met een gele ondertoon. Ik weet dit toevallig omdat ik oorbellen met die edelstenen heb (kleintjes ;)), en ik let altijd erg op bij welke tint ik ze draag. peridot is mooi bij legergroen en olijfgroen, jade en smaragd bij de koele groene tinten.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 15 sep 2014 - 15:05

@Merel: juist aanvullend jouw informatie over smaragd en jade, en je toevoeging van peridot (die kende ik nog niet) is zo leuk om te lezen (hmm, ja, misschien toch een kleine groen-obsessie ?? :-) ). Zo kent aventurijn in zijn groenvariaties ook een diep, mosachtig groen. Leuk, al die verschillende tinten groen in zowel stof als (half)edelstenen !

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 15 sep 2014 - 15:04

Wikipedia: Een van de moeilijkste aspecten van het realistisch schilderen van een landschap is het gebruik van de juiste kleur groen. Het menselijk oog merkt een miniem nuanceverschil groen, in tegenstelling tot andere kleuren, direct op. Om een natuurlijke kleur te bereiken kan daarom de verf nooit direct uit de tube worden gebruikt, maar moet altijd worden gemengd.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 15 sep 2014 - 13:10

Dit vind ik helaas een van haar mindere outfits. Het geeft haar iets van een opgeblazen look, maar ik kan het niet precies uitleggen. Vooral bij de armen vind ik het raar zitten. En die tulbandhoeden mogen wat mij betreft verboden worden. Ik vind ze gewoon niet mooi en kan er niet aan wennen. De kleur van het pakje vind ik trouwens wel best mooi en goed staan bij Maxima.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 15 sep 2014 - 14:39

Ik denk, als ik de foto's van wat dichterbij bekijk, dat de pas van het voorpand doorloopt in de mouwen. Een soort aangeknipte mouw. Ik ben geen couturier (slechts een simpele huisnaaister:-).. maar m.i. heb je daar heel soepele stof voor nodig om het mooi te laten vallen. Deze zijde lijkt me daar iets te stijf en te dik voor.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 15 sep 2014 - 14:42

AnneR de sluiting van het jasje wijkt ook.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 15 sep 2014 - 14:54

Ja, dat zag ik ook. Als je de verschillende foto's bekijkt zie je dat de halsuitsnijding soms heel mooi valt tegen de huid aan en de sluiting idem, maar op sommige plooit het. Bedoel je dat de sluiting van de voorpanden niet even lang zijn ? Of dat het bovenste voorpand iets meer van het achterste voorpand afstaat bij de hals? (Op zich vind ik het wel heel mooi genaaid!)

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 15 sep 2014 - 15:22

Het is de sluiting die vooral in het midden wijkt of plooit. Verder valt de sluiting goed.Het jasje sluit natuurlijk ook erg aan.
Persoonlijk zou ik mij er aan ergeren.
Ik hoop dat ik het zo goed heb verwoord.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 15 sep 2014 - 19:24

Precies dat is wat ik bedoel. Misschien heb ik het helemaal mis maar wordt haar kleding niet op maat gemaakt?

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 15 sep 2014 - 19:59

Geen idee, :-)
Josine zal dat beter kunnen beantwoorden. Maar met deze stof (ik denk zonder elastische toevoeging in de stof) is aansluitend 'stijf' aansluitend. Wat op maat is bij het maken, kan wat later te strak zijn door bijv. een iets opgezette buik, iets aangekomen zijn etc., of iets te wijd als ze afvalt. En de vraag is wie haar kleding (ver)maakt ?

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 15 sep 2014 - 22:22

Tja dat is het probleem als je een aansluitend jasje draagt. Misschien dat Josine de vraag kan beantwoorden.
Ik ben benieuwd wat voor creatie we morgen zullen zien.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 16 sep 2014 - 07:24

Misschien toch iets nieuws voor 200 jaar prinsjesdag? Ik ga voor iets blauws :-)
Al zou het heel goed kunnen dat ze een (vermaakte?) japon herhaalt.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 15 sep 2014 - 13:00

Ha, allemaal.
Leuk dat het seizoen weer begonnen is!
Dit pakje vind ik mwah.
Ik vind het zo jammer dat Maxima bijna altijd kiest voor één manier van dragen.
Als ze nou eens zou spelen met verschillende combinaties qua kleur bij bekende pakjes zou het Nóg veel mooier worden.
Hierbij bijvoorbeeld die roze/rode grote hoed (geloof dat ze die droeg bij een roE jurkje) en clutch en dan naar mijn smaak liefst schoenen in de kleur van de tailleur. Maar Maxima kiest geloof ik liever voor schoenen in de kleur van de hoed.

afbeelding van Imke

Imke

maandag 15 sep 2014 - 18:31

Een rode/roze hoed zou ik bij dit groen niet zo gauw kiezen, in elk geval niet bij deze gelegenheid, dat wordt nogal heftig.... Maar ik zou het ook leuk vinden als ze wat creatiever om zou gaan met de setjes die ze heeft. Ook jasje en rok zou ze kunnen combineren van verschillende ensembles.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 15 sep 2014 - 19:36

Doro en Imke, dat ben het met jullie eens. Ik vind ook dat als Maxima meer combineert met haar kleding, dat je dan verrassende outfits krijgt. Maar helaas kiest ze iedere keer, wanneer ze iets herdraagt, voor de zelfde creatie. Wellicht is ze zelf niet zo creatief om nieuwe combinaties te maken. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze dat gewoon niet wil. Jammer, want er hangt genoeg in haar kast waar je weer iets nieuws van kunt maken. Misschien moeten wij maar eens aanbieden om te helpen, haha.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 15 sep 2014 - 14:36

Hallo Doro

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 15 sep 2014 - 12:59

Ze zag er weer prachtig uit. Jammer dat je geen foto hebt geplaatst met het mooie boeket dat ze kreeg. Het geel/oranje kleurde zo mooi bij deze japon.
Wat jammer dat er de laatste tijd zo "gezeurd" wordt over de lengte van de rok.
Toen ze deze outfit in Luxemburg droeg, heeft niemand daar een woord over gerept.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 15 sep 2014 - 13:14

Grappig dat je dat zegt, want ik had het er pas nog over met Leon dat er vaak punten zijn waar iedereen een periode erg op let en dat het dan weer overwaait. Bv botox, haarkleur, schoenmaat, onderkleding, armbanden, etc. We raken nooit uitgepraat ;)

afbeelding van Pien

Pien

maandag 15 sep 2014 - 14:02

Ik denk dat er meer op de roklengte gelet wordt omdat die weer wat langer wordt.
Laatst was ik in Luxemburg stad ,heb etalages lopen kijken en daar was geen jurk of rok meer te zien boven de knie.

afbeelding van Pien

Pien

maandag 15 sep 2014 - 12:06

Prachtig pakje en vooral de kleur staat haar heel mooi..
De de rok is naar mijn mening een paar centimeter te kort, iets langer zodat de knieën niet te zien zijn vind ik wat verfijnder.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 15 sep 2014 - 12:28

Hoi Pien,

Welkom op deze website! Leuk dat je je hebt aangemeld :)

Groetjes,
Josine

afbeelding van Pien

Pien

maandag 15 sep 2014 - 12:34

Bedankt Josine, ik lees al langere tijd mee en vind het leuk om mee te gaan schrijven.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 sep 2014 - 11:45

Ik vind dit een van de lelijkste pakjes die ze heeft.

De kleur vind ik vreselijk. Volgens mij is het geen smaragdgroen (want dat vind ik wel mooi ;)), dat is 'blauwer', denk smaragdgroene zee. Deze kleur groen heeft een gele ondertoon. Ik vind daarom de smaragden sieraden er bij vloeken (en dat in een kerk, grapje...), want die zijn dus wel blauwgroen... Zie verschil met de foto met de avondjurk, dan liggen die twee kleuren groen wel in elkaars verlengde. En de combinatie met beige/roze snap ik ook niet (maar zou ook niet weten wat er wel bij deze kleur zou staan).
En het model.... de mouwinzet geeft een heel vreemd silhouet, de overslag van het jasje wijkt, de stolpplooien trekken, de rok is net te kort.

Over smaak valt niet te twisten ;)))))

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 15 sep 2014 - 11:51

Kleur is altijd lastig te beoordelen op foto's, maar ik weet wel dat de smaragden van de koninklijke familie lang niet allemaal dezelfde tint smaragdgroen hebben en dat ook over de kleur smaragdgroen verschillend wordt gedacht qua tint. Op mijn facebook heb ik onlangs een oproep gedaan voor een boek met daarin de juiste benamingen, maar tot nu toe ben ik nog geen goede Nederlandse lijst tegengekomen. In eerste instantie leek De Heldere Ster me wel fijn, maar zij gebruiken ook weer niet altijd de namen die gebruikelijk zijn in de modewereld. Ach ja, het is in ieder geval groen/donkergroen ;)

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 sep 2014 - 12:07

Het is niet het smaragdgroen dat ik in mijn hoofd heb, maar of dat de correcte benaming is, geen idee :)
Maar hoe we de kleur ook noemen, blijft dat ik vind dat het pakje 'geler' van toon is, en de smaragden zijn 'blauwer', ik vind dat niet mooi passen. Qua tinten vind ik het dan mss met die hele grote gekleurde broche mooier gecombineerd (bruin en rood tinten), al is dat wel een beetje een eng ding...

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 sep 2014 - 12:24

Haha. Precies! Dat vind ik prachtig met de smaragden sieraden !

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 15 sep 2014 - 13:25

Wat ik haar ook altijd zo mooi vond staan was de groene midi jurk die ze ooit in een Arabisch land heeft gedragen.
Die hoop ik zeker nog eens terug te zien..................!
Zelf draag ik nooit groen, maar ik vind het bij Maxima heel mooi!!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 15 sep 2014 - 14:39

Ik ben dol op groen,maar je hebt gelijk het was een prachtige jurk!!!!!!
Die moet zeker een herkansing krijgen.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 15 sep 2014 - 15:42

Ik denk dat de mooie jurk vermaakt is in het pakje. Dus ben ik bang dat we die , helaas, niet meer zullen zien. Maar ik ben het met je eens, het was een prachtige jurk!

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 15 sep 2014 - 16:49

O Magda, als dat waar is vind ik het echt jammer, want ik vind dit pakje leuk, maar de jurk schitterend!!! Hoop dat je ongelijk hebt.......ha ha!!

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 sep 2014 - 13:31

Die is in dezelfde stof als dit pakje, dus de kleur blijft een pijnpuntje voor mij ;), maar het model van die jurk vond ik fantastisch!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?