Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 okt 0 reacties

Koningspaar biedt excuses aan

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanmorgen opnieuw excuses aangeboden voor hun uitstapje naar Griekenland. Hieronder lees je de tekst en wat informatie over Máxima's sobere look. 

"Met spijt in het hart richt ik mij tot U. Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn Uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben.

Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.

Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij ons best gedaan om – binnen de grenzen van het coronabeleid – ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt. Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Wij hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon, en digitaal. Met U en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden.

Wij blijven ons samen met U inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken, zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen.

We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar."

 

Qua mode heeft de koningin vanmorgen -uiteraard- iets sobers uit de kast gehaald. De witte top met aangeknipte draperie kennen we van het WEF in Davos. De pantalon, met brede riem, is nog neit eerder in beeld gekomen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments