Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 apr 0 reacties

Koningsdag 2019: Kleding koninklijk gezin

Vandaag viert de koninklijke familie in Amersfoort de verjaardag van koning Willem-Alexander. In deze blog lees je vanaf 11 uur meer over de kleding van het koningspaar en de drie prinsessen.  I

In deze blog kun je terecht voor de kleding van Prinses Laurentien en de Van Vollenhoven prinsessen.

Kleding koning Willem-Alexander: 
De koning draagt vandaag -zoals gewoonlijk- een donkerblauw pak en een lichtblauwe hartjesdas van Salvatore Ferragamo. 

Kleding koningin Máxima: 
Koningin Máxima draagt een linnen culotte + een linnen top met geborduurde applicaties van modehuis Natan, haar favoriete modehuis. Bijna drie kwart van haar garderobe komt hier vandaan. Haar schuine hoed van bananenvezel-ontworpen door Fabienne Delvigne- laat keurig volgens het protocol de linkerkant van het gezicht onbedekt. Volgens de etiquette uit vervlogen tijden hoort een vrouw rechts van de man te zitten/lopen, en door deze hoedenregel kunnen man en vrouw elkaar dan goed aankijken, ondanks de hoed. 

Foto: RVD

De culottes van Natan zitten blijkbaar erg lekker. 

Máxima's oranje clutch sluit goed aan bij een van de thema's van de dag: duurzaamheid. Het tasje van het Belgische label A Bag with a Story is namelijk gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen en onder goede arbeidsomstandigheden. De clutch gaat, passend bij het achtergrondverhaal, al enkele jaren mee. 

Foto's: PPE

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Kleding prinses Amalia: 


Amalia draagt een vrolijk gekleurde midi-jurk van moussline zijde. Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan. Ook te zien: roze pumps met hoge hak én de bekende chilipeper-clutch uit de kast van haar moeder. 

Kleding prinses Alexia:

Op haar instagram-account liet Alexia al weten fan te zijn van Sandro Paris. Vandaag draagt ze -niet voor het eerst- een jurk van het label. 

Kleding prinses Ariane: 

Geplooide jurk van het Franse label Maje. 

Om het feest compleet te maken, verloten we vandaag een paar echte Máxima-oorbellen van Justine Marcella. De handgemaakte medaillons zijn 18 bij 23 mm en gevuld met een recente staatsiefoto van onze koningin. Kans maken? Laat me dan via [email protected] weten waarom je ze graag zou willen dragen. Vanwege de drukte wordt er niet op elke e-mail gereageerd, maar uiteraard worden ze wel allemaal gelezen!  Update: gewonnen door Fenne

 
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments