In deze log lees je 27 april alles over de kleding van Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen. Tips zijn altijd meer dan welkom! 

Outfit Máxima:  koningin Máxima draagt een een donkerblauwe cape van chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur. De donkerblauwe jurk is gemaakt van een combinatie van zijde crêpe Georgette en organza. In een degradé om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd.;Bron: Textiel Museum. Vanaf morgen is Máxima's jurk hier te bewonderen. 

-Advertentie- 

- Einde advertentie-


Foto: Yvonne van Woudenberg

Máxima's oorhangers komen van de Turkse juwelier Kafkas en zijn speciaal voor vandaag voorzien van een saffier. Een nieuwe samenstelling, dus de teller staat nu op 4. 

-Advertentie- 

- Einde advertentie-

De schoenen van Máxima zijn de zogeheten hofschoenen van Gianvito Rossi: 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Outfit Willem-Alexander: koning Willem-Alexander draagt een grijs/bruin (?) pak en een nieuwe das in de toepasselijke kleur oranje. 

Outfit Amalia: De prinses draagt een gele mantel van Zara. 

Japon van Natan:

Outfit Alexia: 

Outfit Ariane: De prinses draagt een bekende cape van Natan: 

Afbeeldingsresultaat voor inhuldiging cape site:modekoninginmaxima.nl

Vast overbodig om te zeggen, maar hierbij nogmaals het nadrukkelijke verzoek om geen kwetsende of negatieve reacties te plaatsen over de drie jonge prinsessen. Bij voorbaat dank! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van marinde

marinde

vrijdag 28 apr 2017 - 20:23

Wat een leuke dag was het gisteren.
Máxima zag er waanzinnig mooi uit in de kleding van Jan Taminiau. Ik vond haar heel elegant in de soepele mantel. Mooi dat ze die mantel uitdeed wanneer het kon waardoor we ook de prachtige jurk konden zien. Complimenten aan Jan!
De prinsesjes zagen er ook mooi uit. Ik zou geen geel hebben bedacht bij Amalia maar het staat haar goed. De jurkjes van Alexia en Ariane vind ik mooi. De cape van Ariane wat minder qua kleur bij het jurkje. De ballerina's van de meisjes vind ik minder maar dat is een kwestie van smaak. Ik houd er niet zo van maar weet ook niet zo gauw een alternatief. Korte laarsjes met een (heel) klein hakje misschien?
De boeketjes vond ik leuk gemaakt. Weer eens iets anders....
Ten slotte het pak van de koning: mooie kleur en mooi gemaakt. De witte pochet vind ik wat saai en voorspelbaar.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 28 apr 2017 - 08:48

Ik hoop maar dat deze prachtige jurk met bijpassende mantel toch nog eens gedragen zullen worden nadat ze in het museum hebben gehangen. Het is zo'n verrassende creatie! Alles klopt eraan, van het model, de rijkdom aan stoffengebruik, tot aan de in elkaar overlopende kleuren. Een plezier om naar te kijken.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 28 apr 2017 - 08:46

Wat een prachtige koninklijke familie! Lekker ontspannen iedereen! Er is al zoveel gezegd, ik heb er niks meer aan toe te voegen!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 28 apr 2017 - 08:00

Wat zag Maxima er prachtig uit! En JT als designer te hebben gekozen is perfect gedaan. De koning in een goed zittend kostuum. De prinsesjes zagen er ook heel mooi uit. Wat hebben ze mooi haar. Het leren jasje van Laurentien wil ik ook. Mooi en eigentijds gecombineerd op de prachtige jurk die ze droeg. Die stijl mag ze van mij blijven volgen. De rest van de dames en hun mannen ook heel verzorgd. De outfit van Amée vind ik niet zo mooi.
De koninklijke familie was echt in hun element. Ik heb genoten van het interview op de avond daarvoor. Wat deed Wilfried de Jong dit goed, zonder opdringerig te zijn. Respectvol gedaan.

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 28 apr 2017 - 00:23

Op Newmyroyals krijgt Maxima er van langs dat ze wel aandacht schenkt aan haar eigen uiterlijk maar niet aan dat van de prinsesjes.

(Even reacties van NMR verwijderd om 2 redenen; De website NMR staat op onze ''zwarte lijst'. Ze gebruiken zonder toestemming HQ-foto's van Nederlandse fotografen, maar door anoniem te blijven kunnen ze niet vervolgd worden. 2. Op alle tekst, zelfs reacties, zit copyright)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 28 apr 2017 - 07:50

Zo'n discussie op Newmyroyals getuigt van weinig verstand en van weinig respect. De kinderen hebben een eigen wil, ook in de keuze van hun kleding. Om dan te beweren dat Maxima alleen aan zichzelf denkt slaat echt nergens op.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 28 apr 2017 - 08:44

Hmm, ja en nee. Ja, die meiden hebben hun eigen smaak, karakter en onafhankelijkheid om zich te kleden zoals ze willen. Maar het zijn wel kinderen die op Koningsdag een speciale rol hebben en voor het oog van miljoenen mensen zich moeten presenteren. En daar is aandacht aan besteed; ze lopen er immers niet in jeans en sneakers bij (en waarom eigenlijk niet?). Maar enige harmonie in kleur of stijl en de meiden leren wat hen staat en passend is voor de gelegenheid/leeftijd, is mooi voor het plaatje. En dan hoeft het echt geen eenheidsworst te zijn zoals in hun kleuterjaren. Bovendien dat ze een warme jas aan krijgen bij kouder weer is wel een moederstaak en daar laat Maxima wel wat liggen dit jaar.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 28 apr 2017 - 13:04

Ik ben blij dat ze verwijderd zijn, want ik vond het een negatieve toon hebben en hou die toon graag bij de prinsesjes weg. Verder zagen ze er wat mij betreft mooi genoeg uit. Perfecter afgestyled maakt meer kleine volwassenen van ze dan kinderen, dus ik vind juist dat Maxima dit goed heeft gedaan. Als ik naar de kinderen van het Belgisch koningshuis kijk vind ik dat ze vaak mooi bij elkaar passen, maar het is wel stijf en tuttig en helemaal niet jeugdig. Volwassen kunnen ze de rest van hun leven nog zijn!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 27 apr 2017 - 23:09

Later viel me op dat op de rug gezien de kleuren van de prinsessen goed matchten: geel, bruin, beige.

afbeelding van bonnarca

bonnarca

donderdag 27 apr 2017 - 22:50

Ik begrijp wel wat Paula wil zeggen met de schoentjes van de Prinsessen. Er zijn ook ballerina's die er iets steviger uitzien. Ik denk inderdaad dat deze nogal koud moeten zijn geweest. De meisjes zagen er mooi uit. De oudste en de jongste lijken meer op de Koning. Alexia is eerder Maxima en toch een ander type. Ariane had een mooi kleedje aan, alleen werd het weggestoken door de cape die er, qua kleur, niet echt bij matcht! Vroeger droegen de Prinsesjes dezelfde kleding, wat een beetje tuttig overkwam. Nu dragen ze elk hun eigen stijl maar misschien kan dat ook als de kleuren iets meer op elkaar worden afgestemd? Op die manier zou het meer één geheel zijn. Dat zie je iets meer bij de Belgische koningskinderen.

Heeft iemand een idee van welk merk het handtasje is van de Koningin? Ik vind dat een prachtig model en had het graag eens opgezocht.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 27 apr 2017 - 22:19

ik vind het pak van de koning heel mooi het zag er op tv bruin van kleur uit ik had het nog nooit eerder gezien echt heel mooi vind ik

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 27 apr 2017 - 21:23

De meisjes dragen elk jaar van die platte, dunne schoentjes. Ik wacht met smart tot ze gewoon mooie leren schoentjes aan doen. Deze flatjes lijken me én heel koud én vind ik geschikter voor toen ze nog klein waren. Amalia zeker is al echt een jonge dame, dat is geen meisje meer.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 27 apr 2017 - 21:43

Ehhh, mag ik vragen wat er mis is met een ballerina? Ik ben 31 en draag ze ook nog graag! Als je een nette platte schoen zoekt, kom je toch al snel uit op een ballerina? Sneakers zijn nu hartstikke hip, maar denk niet dat de meeste mensen dat gewaardeerd hadden. Een loafer of veterschoen zijn dan de alternatieven, maar toch ook snel tuttig. Ik zou niet weten wat de prinsesjes dan aan hadden moeten doen. Laarsjes vind ik nu ook niet bepaald gepast.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 27 apr 2017 - 23:43

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ballerina's bij kleuters nog wel mooi vind, maar dan liever met een bandje, maar daarna niet meer. Dan graag een mooie schoen. Mijn 13 jarige is nu dol op DrMartens, staat stoer ook onder een rok. Geen hakken maar ook niet zo ongezond voor je voeten als die te platte ballerina's.
Bijvoorbeeld deze: http://www.drmartens.com/nl/p/womens-shoes-polished-smooth-patent-lamper...
Er zijn zo veel mooiere schoenen dan ballerina's.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 28 apr 2017 - 16:49

Oeff Marja en Paula....ik loop al tegen de zestig en loop nog altijd op ballerina's. Ik vind ze heerlijk en ze staan overal bij (wel zonder panties overigens) : bij een chino, een spijkerbroek maar ook bij een jurkje. En volgens mij een stuk beter voor je voeten dan 'hofschoenen'.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 28 apr 2017 - 17:12

Er zit gelukkig nog heel wat tussen ballerina's en 'hofschoenen' maar een leuke hoge laars had de jongste 2 zeker niet misstaan onder hun verder prima setjes. Amalia zit wat tussen tafellaken en servet met haar 13 jaren maar ook voor haar zou een hoge laars best passen. Op hoge hakken kun je nog lang genoeg lopen.
Mijn kind is inmiddels gewoon door mij verpest die draagt altijd en overal DrMartens, hoge, lage, sandalen Ik draag ze zelf onder mijn mantelpak als ik op bedrijfsbezoek moet.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 28 apr 2017 - 05:03

Afschuwelijk die dr Martens. Zeker onder een jurk of rok. Helemaal hip maar not my cup of tea. Niets mis met ballerina's, die van Hilfiger hebben bijvoorbeeld een heerlijk voetbed en zijn geschikt voor elke leeftijd.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 27 apr 2017 - 22:31

Grappig LindaVanDeventer, mijn buurvrouw en ik vinden laarsjes wel gepast voor de dames, zeker gezien het weer. Persoonlijk vind ik panty's voor die jonge meiden niet geschikt. Komt ook door mijn eigen jeugd, moest ze dragen, brrrrrr vreselijk hahaha

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 27 apr 2017 - 20:17

Weten we al wie het hoedje van Maxima heeft gemaakt? En de jurk van Alexia - komt die inderdaad van LaDress?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 27 apr 2017 - 21:01

Ik neem aan dat Maxima's hoedje ook gewoon door Taminiau is ontworpen?

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 27 apr 2017 - 20:01

Zo is onze koningin een beauty met koninklijke allure!
Hoedje had ook een streepje van dat bruin( metaal?) in gemogen om het meer éénheid te maken; de lange cape, mwah, maar de jurk is prachtig.

De prinsessen bewonder ik voornamelijk om de manier waarop ze zo'n dag doorstaan: het lijkt me vreselijk.

Josine, complimenten voor je interview ( de T.v. Heb ik niet gezien).
Één vraagje nog: is er een ander woord voor " outfit" te vinden?

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 27 apr 2017 - 21:19

Een ander woord voor "outfit" is simpelweg "kleding".

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 27 apr 2017 - 19:21

Echt een heel mooie outfit van Maxima. Prachtig kapsel, leuke haarcreatie. Ik vond het weer erg leuk om naar te kijken (en om hier weer de info over alle outfits te vinden, bedankt!)
WA ook een goed zittend pak met mooie das.
De drie meisjes alle 3 verschillend qua outfit en kapsel. Leuk om te zien, ik stel me zo voor dat ze zelf ook inbreng mogen hebben hoe ze er uit willen zien. Iets meer eenheid in hun kleding zou gekund hebben. Maar ze hebben het weer goed gedaan zo in de belangstelling!

afbeelding van Els

Els

donderdag 27 apr 2017 - 17:40

De cape van Ariane is gewoon bedoeld omdat ze het koud zou hebben. Wat maakt het uit of hij al eens gedragen is?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 27 apr 2017 - 19:16

Waar staat dan dat het wat uitmaakt? Op deze site komen mensen omdat ze mode interessant vinden, en daar hoort ook bij of kleding al vaker gedragen is. De een vindt het fantastisch, de ander ziet het liever niet en ook daarover kun je discussieren op ModekoninginMáxima. Fijn he ;)

afbeelding van juliette

juliette

donderdag 27 apr 2017 - 17:22

Ik vind dat ze er alle 5 super mooi uitzien
Willem Alexander draagt een super mooi pak met een goede pasvorm.
Maxima draagt een echt kunstwerkje , prachtige mantel en een mooie jurk met al dat handwerk.
Amalia ziet er verfrissend uit in het geel en een echte dame in Natan.
Alexia is een kopie van Maxima en kleed zich daar ook naar , mooi jurkje
Ariane is echt nog een prinsesje in dat roze en het capeje, leuk dat ze herdragen maar ik heb die cape nu wel genoeg gezien
Ik vind iedereen er top uitizien maar ik mis vooral door Ariane een beetje een geheel.
Het zou mooier zijn als alle 4 de dames 1 dezelfde kleur terug lieten komen in hun outifts zodat het plaatje iets beter klopt.
Hun kapsels vond ik wel echt prachtig en leuk dat alle 3 de meisjes een heel ander kapsel hadden

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 27 apr 2017 - 16:11

Wow, wat een prachtige outfit! Lengte, materiaal, kleur, model allemaal prachtig. Super elegant, en comfortabel warm. En NL ontwerp met een link naar de textielstad. Super.

(Ik wil het lenen!!!)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 27 apr 2017 - 16:08

Wat een mooi pak draagt de Koning trouwens!

afbeelding van zara

zara

vrijdag 28 apr 2017 - 08:38

Ja, vind ik ook! De bruinige kleur van de stof was misschien niet spectaculair, maar de broek en het jasje waren zo mooi smal gesneden. Dat maakte hem mooi slank, en het benadrukte de lengte. De kleur van de das vond ik ook heel mooi, geen schreeuwerig oranje, maar een heel aantrekkelijke, gedekte kleur.

afbeelding van Channa

Channa

donderdag 27 apr 2017 - 16:07

Prachtig ensemble van Maxima. Wat is Taminiau toch goed; de stof valt prachtig en er zit zoveel vakmanschap in. Donker is het niet; het blauw is feller dan het lijkt. Staat Maxima geweldig; goed afgestyled ook. Helemaal top.
Meisjes en de jarige ook mooi.

afbeelding van Djuuls

Djuuls

donderdag 27 apr 2017 - 15:40

Ik ben er bij geweest. Was een geweldig bezoek, super goede sfeer. Ik heb Maxima, Laurentien, Constantijn en Annette een hand gegeven!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 27 apr 2017 - 16:06

Leuk zeg!

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 27 apr 2017 - 15:39

Prachtige outfit van Maxima en wat een mooi "hoedje ".
Willem Alexander ook heel mooi in nieuw pak. Kleur staat hem goed.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 27 apr 2017 - 15:26

En dan nog iets: waarom waarom geen boeketje bloemen voor de dames. Ik snap het idee maar wat een aanfluiting zo'n struik sisal met vilt. Had dan een rij met hoeden voor de Koningin op dat ontdekkingsplein gezet. Dan hadden de studenten ook naar hartelust kunnen ontwerpen en uitvoeren.
En kunnen de burgemeesters en commissarissen in het vervolg wat achteraan of achter het podium gaan staan ipv prominent vooraan? Dan kunnen we de koninklijke familie wat beter bekijken. Ik herinner me ook nog mevrouw Bijleveld die telkens voor de koning stond. Gelukkig is hij iets langer :).

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 27 apr 2017 - 14:59

Prachtige look van Máxima. Hele verfijnde japon en prachtig gestyled met de jas. WA vind ik mooier in het blauw maar het kostuum zit goed en de stropdas is mooi.
Amalia heel mooi, jurkje Alexia ook wel donker met het vestje en de gapende Ariane schattig. Die cape heb ik nu ook wel gezien.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 27 apr 2017 - 15:44

Arme Ariane. Volgens mij had ze het behoorlijk koud in haar mouwloze jurk.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 27 apr 2017 - 16:52

En ze voelde zich niet zo prettig volgens mij. Ze zat zo verveeld te kijken. Snap ik. Ze is nog maar 10

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 27 apr 2017 - 15:02

Jens@ Graag sluit ik mij bij jouw woorden aan!

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 27 apr 2017 - 14:55

Ik vind dat Maxima er fantastisch uit ziet en de jarige komt mooi tot zijn recht. Prachtige kleurencombinatie en mooie belijning en uitstraling. De koning ziet er ook echt geweldig uit, weer eens wat anders en daardoor echt feestelijk. Een mooi paar samen en de prinsesjes maken het af. Hun spontaniteit is hartverwarmend.

Josine, heel hartelijk bedankt voor alle informatie, ik geniet er (dagelijks) enorm van en deze Koningsdag des te meer.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 27 apr 2017 - 14:50

Wat staat dat zachtgele Amalia goed! Kleding Maxima had niet beter gekund.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 27 apr 2017 - 14:42

Josine, 80 uur naar een jas zoeken! Wat fanatiek! :D
Ik heb weer genoten vandaag van de kleding van zowel Maxima als Willem-Alexander. Deze laatste in een mooi zittend bruin (dacht ik althans) pak en bruine schoenen. Ik vond deze kleur hem veel beter staan dan lichtblauw. Dit zou hij vaker moeten dragen.
Maxima in een prachtig zwierige jas waarin de kleuren in elkaar overliepen. Haar kapsel was zo mooi en het hoedje, de tas en de Rossi's maakten het af. Heel passend en zat perfect!
Amalia wordt echt een dame, ik kijk zo graag naar haar. Haar gele jas was lente-achtig en zacht. Dat Alexia het niet te koud had in enkel een vestje is mij een raadsel. Kleine Ariane houdt erg van die lichtbruine cape, ik had haar graag in wat nieuws gezien.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 27 apr 2017 - 14:37

Trouwens vind ik dat Maxima qua opvallendheid het goed heeft gedaan. Ze ziet eruit als de koningin, maar ze overheerst niet met haar kleding. De prinsessen komen zo ook tot hun recht. Goed gedaan!

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 27 apr 2017 - 13:41

Ik vind Maxima er super uitzien. Kan niet beter in mijn ogen. Ook de koning ziet er ok uit.
En wat me verder opvalt: wat komt Amalia zelfbewust, natuurlijk en ontspannen over! En dat voor een puber van 13. Leuk om te zien.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 27 apr 2017 - 13:04

Tja, ik weet nog niet wat ik hiervan vind! De omschrijving klinkt in ieder geval heel kunstig / ingewikkeld!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 27 apr 2017 - 12:44

De outfit van Maxima vind ik erg winters, ook al past dat bij de temperatuur. En het model maakt haar wat lijzig. Alexia matched mooi met haar. Alleen ik hoop dat ze het niet te koud heeft met dat vestje. Ik ben blij Willem-Alexander eens in wat anders dan blauw te zien. Deze kleuren en dit model pak staan hem goed. Die cape van Ariane heb ik nu wel genoeg gezien en het jurkje oogt wel erg meisjesachtig voor een nieuwbakken tiener. En Amalia ziet er modern uit, al weet ik niet of dit geel de meest passende kleur voor haar is, gezien haar teint en blonde lokken. Maar al met al zien ze er verzorgd gekapt en gekleed uit.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 27 apr 2017 - 12:24

Ziet er goed uit. De meiden zien er lente achtig uit en maxima meer winters; de combi vind ik niet zo goed.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?