De Zweedse Koninklijke familie was gisteren aanwezig bij de högtidssammankomst van de Zweedse Academie. Jaarlijks is het gezin van Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia grotendeels aanwezig. Dit jaar was het gezelschap compleet. Een video is hier te bekijken.

Naast de Koning en Koningin, waren ook Kroonprinses Victoria, Prins Daniel, Prins Carl-Philip en Prinses Sofia, Prinses Madeleine en Christopher O'Neill aanwezig.

Koningin Silvia draagt een donkere japon, die door haar bruine mantel niet goed te zien.

Kroonprinses Victoria gaat gekleed in een zwarte positiejapon. De ontwerper is niet bekend. In haar kapsel draagt ze aan de zijkant een broche/haarsieraad.

De Zweedse blogger Kungliga Modebloggen meldt op haar website dat Prinses Sofia gisteravond een nieuwe groene galajapon draagt van Viktoria Chan! Viktoria heeft al verschillende keren kleding gedragen van dit merk, en ik denk dat we wel kunnen stellen dat dit merk tot 1 van haar favorieten behoort! Over het algemeen draagt Sofia vooral veel wisselende merken, maar dit merk komt regelmatig terug!

Sofia's oorhangers zijn ontworpen door Caroline Svedbom! Ze kosten omgerekend zo'n € 167,-.

Prinses Madeleine ging gekleed in een zwarte galajapon met kant en een diep decolleté.

Prinses Madeleine droeg de japon, die is ontworpen door Ida Sjöstedt, eerder bij een galamiddag ter ere van het 15-jarig bestaan van de Childhood Foundation!

Prinses Madeleine draagt haar zwarte clutch van Bottega Veneta bij zich.

De screenshots uit de video van Expressen zijn helaas niet scherp. Omdat er echter een Nederlandse fotograaf aanwezig was, heeft PPE een mooie fotoserie!

Afbeeldingen ©Bottega Veneta, ©Ida Sjostedt, ©Viktoria Chan, ©Caroline Svedbom, screenshots video ©Expressen en ©RoyalPressEurope (zie onderstaande video in de tweet!).

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 31 dec 2015 - 19:27

dank je voor de uitleg ik dacht dat het nederlands was ik heb nog maar 12 lessen engels achter de rug en dit was me nog niet bekend weer wat taalkennis opgedaan hartelijk dank en een gelukkig nieuwjaar

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 23 dec 2015 - 15:00

Ha Jeannine, stunning is een engels woord. De betekenis is volgens mij adembenemend.
En zo zien de dames er inderdaad uit: prachtige japonnen, juwelen en ook de bijbehorende heren zijn trouwens niet verkeerd ;-)
Het nieuwe kapsel van Sofia vind ik ook stunning, nog mooier dan haar vorige, langere haar. De oorbellen zijn helemaal mijn smaak.

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 23 dec 2015 - 15:58

ja zo bedoelde ik het Jeannine, dat het adembenemend is. Thanks voor de uitleg Jens!

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 23 dec 2015 - 14:43

stuning is een woord wat wij hier in Belgie niet gebruiken wat willen jullie er juist mee verwoorden bedoel je geweldig of is er een betere verklaring gewoon intresse en uitbreidingvan mijn woordenschat

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 23 dec 2015 - 10:33

dubbel

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 23 dec 2015 - 10:32

Wow Victoria is echt stunning! En het geweldige haar met dat sieraad erin, echt prachtig. De rest ook heel mooi. Wat een feestje voor ons deze maand om het Zweedse koningshuis te mogen volgen. Het lijkt met een sprookje ;-)

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 22 dec 2015 - 20:15

Het is weer een lust voor het oog -:)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 22 dec 2015 - 12:04

(Dubbel, sorry - mocht dus weg)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 21 dec 2015 - 22:11

Inderdaad, prachtige avondtoiletten, schitterende juwelen en fraaie kapsels, zoals toch steeds bij de Zweedse royale dames ! De nieuwe, groene jurk van Sofia (al helemaal 'echt' een prinses !) staat haar bijzonder goed ! En ja, Paula, wat ziet het er bij hen in de maand december (denken we ook aan de Nobelfeesten) zo gezellig en warm uit ! Ook het luxueuze decor van feeëriek verlichte paleizen en andere grootse gebouwen draagt niet weinig bij tot die unieke mengeling van praal én bijna familiale knusheid !

afbeelding van Paula

Paula

maandag 21 dec 2015 - 21:27

Die Zweden kunnen zich kleden. En dat rijmt. Práchtig, er zit werkelijk geen misser tussen en de kapsels zijn subliem. Ik ben gewoon jaloers op hun feestjes daar. Het ziet er zo gezellig en warm uit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 21 dec 2015 - 21:35

Nee, dat is niet zo. Ik dacht het eerst ook, Madeleine droeg deze groene jurk nl ook aan het begin van haar zwangerschap. De jurk van Madeleine was van By Malina. Rond haar middel zit de jurk anders dan Sofia's jurk. Daar is het verschil te zien. Verder is er inderdaad weinig verschil te zien. Geen idee of ze dezelfde maat hebben, maar anders had ze de jurk bijna kunnen lenen.

Kijk maar eens goed naar deze 2 foto's, en dan met name net onder de buste:
Sofia http://www.ppe-agency.com/preview.php?start=0&id=170097&zoektype=2&searc...
Madeleine http://www.ppe-agency.com/preview.php?start=0&id=105680&zoektype=2&searc...

afbeelding van Mariëlle

Mariëlle

maandag 21 dec 2015 - 22:02

Ik twijfelde inderdaad ook een beetje, maar kon niks vinden over de ontwerper van Madeleines jurk, dus ik dacht: misschien is het dezelfde, zeker gezien het feit dat ze in die familie wel meer uitlenen ;) Maar je hebt gelijk, Sofia's jurk heeft geen bewerkingen rond haar middel.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 21 dec 2015 - 20:00

W À U W wat zien ze er weer mooi uit. Victoria is echt de Belle van het bal. Prachtig hoe zij steeds voor de dag weet te komen en prachtige kledingkeuze. De jurk van Sofia vind ik qua kleur geweldig, qua model iets minder. En ook prachtige oorbellen. Ook Madeleine ziet er stijlvol uit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 21 dec 2015 - 20:48

Ze heeft tot nu toe nog geen positiekleding gedragen. Wel gemakkelijk, als je niet zo heel snel dik bent (en je toch in het dure segment zit (al valt Viktoria Chan mee qua prijs)). Deze kleding kan ze later mooi nog eens dragen!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 21 dec 2015 - 18:35

Prachtige japonnen dragen de dames weer bij deze ceremoniële bijeenkomst ! Jammer dat de prachtige bontmantel de japon van Koningin Silvia verbergt..

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?