Koningin Máxima woonde maandagmiddag 25 januari in het Art Centre in Delft een bijeenkomst bij over ‘Het verder brengen van de decentrale duurzame energiebeweging’. Het ministerie van Economische Zaken initieerde de bijeenkomst, waaraan vertegenwoordigers van de energiecoöperaties, overheden, energiebedrijven en financiële instellingen deelnamen. Bij de bijeenkomst stond de financiering en het ruimtelijk beleid bij duurzame energieprojecten centraal. Burgers starten de projecten steeds vaker zelf, in hun eigen buurt.

Koningin Máxima startte haar bezoek met een gesprek over hoe deze ontwikkeling verder gestimuleerd kan worden. Het gesprek ging over de financiering en ondersteuning van de projecten. Daarnaast sprak zij over welke organisatievormen zich voordoen bij het opwekken van decentrale duurzame energie en hoe dit optimaal kan worden ingepast in een gebied. Voorbeelden zijn zonnepanelen op daken, windmolens en nieuwe woonwijken waar wordt verwarmd en gekookt zonder gas. Deze ontwikkeling zet de komende jaren door met nieuwe manieren om energie te produceren (zon, wind, groen gas, duurzame warmte), energie te verdelen (‘slimme netten’) en te gebruiken (warmtepompen, elektrische auto’s).

Vorig jaar bezocht Koningin Máxima TexelEnergie dat onder andere duurzame energie produceert met gebruik van wind, zon en biomassa (houtkachel). TexelEnergie, winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, heeft zich laten inspireren door het Deense eiland Samsø. Dit eiland is dankzij windenergie en andere energiebronnen een CO2-neutraal eiland. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezochten Samsø tijdens hun staatsbezoek aan Denemarken in maart 2015.

Tijdens het bezoek droeg de koningin een bruine mantel van modehuis Natan, die we al zeven keer eerder zagen. De pillbox is wel nieuw. 


Foto: Michael van Hulst/Eneco 

Klik hier voor een log over de bruine mantel. 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 01 feb 2016 - 16:31

Wat leuk dat ze deze prachtige jas nog een keer draagt! Deze kleur vind ik haar erg mooi staan. De pillbox vind ik ook erg mooi. Mag ze van mij vaker opzetten!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 01 feb 2016 - 13:50

Alhoewel die kleuren haar niet verkeerd staan, vind ik het geheel wat saai en somber. Ze zou deze kleuren kunnen combineren met oudroze ofzo, prachtig lijkt me dat!

afbeelding van Henny

Henny

zondag 31 jan 2016 - 11:01

Persoonlijk vind ik het een heeeeeel saaie kleur om het ton sur ton te dragen. Veel mooier om het te kombineren met een andere mooie kleur, zoals blauw of roze.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 31 jan 2016 - 06:21

Oh die mantel. Van mij had ie langer gemogen. De pillbox lijkt gemaakt van dierenvel/-haar. Ben er niet weg van maar ik kan het totaalplaatje ook niet goed zien.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zaterdag 30 jan 2016 - 21:10

Deze activiteit was jl. maandag. Ze is nu echt wel in Argentinië hoor!
Niet haar mooiste jas trouwens :(

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 30 jan 2016 - 21:19

oops, niet goed gelezen inderdaad!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 30 jan 2016 - 19:56

Ik vind de hofdame er ook leuk uitzien. En deze pillbox heeft veertjes en Máxima's pillbox bij opening operatiekamers was niet gemaakt van veertjes :)

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 30 jan 2016 - 19:09

Ik denk trouwens net, haar vader was toch jarig donderdag jl? We dachten eigenlijk dat ze naar Argentinië zou gaan, niet? Omdat haar agenda ook vrij leeg was de komende tijd.

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 30 jan 2016 - 20:33

@Iris - Morgen is haar schoonmoeder jarig (78 jaar), misschien dat ze daar op de koffie gaat !

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 30 jan 2016 - 18:35

Ze draagt de robe manteau als een mantel met dezelfde beige jurk eronder als voorheen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 30 jan 2016 - 18:30

Wat leuk een extra activiteit van Máxima. Altijd fijn haar onverwacht even te zien.
Dit blijft een mooie robe mantea in een kleur die haar geweldig staat! De pillbox vind ik super, maar droeg ze deze niet eerder bij het licht roze jurkje van Natan? Hopelijk zien we deze snel weer terug!

afbeelding van heleen00

heleen00

zaterdag 30 jan 2016 - 17:36

Ziet er leuk uit! Ik ben (zover ik nu kan zien) fan van de pillbox!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

zaterdag 30 jan 2016 - 17:16

Ik vind de mantel wel mooi, al snap ik niet dat ze het eens met een ander shirt ofzo combineert. Misschien is het leuk om de flappen recht te doen, met knopen erop, en dan gaten erdoor heen, is wel rigoureus, maar ze heeft toch wel lef:)
Het kapsel ziet er goed uit, en combineert goed met hoed. Ik denk dat het een leuk totaalplaatje is!

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 30 jan 2016 - 17:11

Ik hoop dat ze de bruine laarzen weer aan heeft bij de mantel, dat vind ik erg mooi. Over het hoofddeksel kan ik nog niets zeggen, ik heb grote twijfels of ik het mooi vind, ik wacht nog even op meer foto's.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 30 jan 2016 - 17:13

Ik vermoed dat je dan lang kunt wachten ;-). Er werden nl geen foto's vrij gegeven, dus ik ben bang dat dit het enige plaatje is wat we te zien krijgen.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 30 jan 2016 - 17:16

Aha, ok jammer en raar maar weer dat er niet meer foto's zijn, toch?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 30 jan 2016 - 17:38

Beetje apart vind ik wel. Met andere werkbezoeken worden er juist eigenlijk altijd foto's vrij gegeven. Maar ja, dat is natuurlijk meestal van het OranjeFonds. Of de serie werkbezoeken die de Koning aflegt met ministers.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 30 jan 2016 - 16:35

Deze mantel is niet haar beste keuze, te kort en te klokkend.,
Ze heeft de laatste tijd mooiere mantels gedragen, zoals de ruiten mantel van de nieuwjaarsreceptie !
Pillbox voor zover te zien heel mooi!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?