Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 aug 0 reacties

Koningin Máxima tijdens Sail 2015 (2)

Afgelopen zaterdag was het koninklijk gezin bij Sail2015, maar dat ze ook bij het concert waren is minder bekend. Ook de beelden van gisteren zijn lastig te vinden, maar gelukkig biedt social media uitkomst 😉

Zaterdagavond droeg koningin Máxima tijdens het concert een zwarte jumpsuit. Bewegende beelden vind je bij de Telegraaf. 

Printscreen uit het filmpje:

Zondag was het gezin opnieuw op het water te vinden. Máxima draagt haar stoere hoedje weer, maar met name het collier trekt mijn aandacht: Het Alhambra-collier van Van Cleef en Arpels. Foto met dank aan @kes91212 via Instagram. 

Van Cleef & Arpels is een prestigieus juweliershuis in Parijs. Het is opgezet in 1896 door de neven Alfred van Cleef en Salomon Arpels en staat bekend om de juwelen met bloemmotieven en dieren. 

De Alhambra-collectie bevat bijvoorbeeld juwelen met het symbool van Van Cleef & Arpels: een klavertje vier. Al vier decennia lang dragenvrouwen colliers, armbanden, oorstekers en ringen die symbool staan voor geluk, gezondheid, voorspoed en liefde. 

Achter het vervaardigen van de iconische juwelen schuilt een hoop vakwerk. Op de website van van Cleef en Arpels is een uitgebreide video te zien van het proces. 

De start van het proces: het verzamelen van perfecte materialen. 

Het materiaal – in dit geval parelmoer- wordt vervolgens geslepen in de vorm van een klavertje vier. 

Ondertussen wordt het goud gesmolten en gebruikt voor het collier en de hanger. 

Elk collier wordt vervolgens nauwkeurig gecontroleerd en elke pendant wordt in de perfecte vorm geslepen. 

Als alles is goedgekeurd, wordt het parelmoer in de pendant geplaatst en is het collier af. 

Het collier van koningin Máxima is gemaakt van parelmoer en onyx en zagen we voor het eerst tijdens de aankomst in Monaco voor het huwelijk van Albert en Charlene en voor de tweede maal tijdens Sail 2015! 

Foto's met dank aan:

Van Cleef & Arpels 

 

 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments