Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 jun 0 reacties

Koningin Máxima spreekt op jubileumsymposium Wijzer in Geldzaken en bij opening gebouw Zuid van de Performance Factory

Activiteit 1: Koningin Máxima spreekt op jubileumsymposium Wijzer in Geldzaken

Hare Majesteit Koningin Máxima spreekt donderdagochtend 21 juni op het symposium ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het platform Wijzer in geldzaken in de Ridderzaal in Den Haag. Samen met minister van Financiën Wopke Hoekstra en andere aanwezigen blikt zij terug op de inspanningen van het platform de afgelopen tien jaar en kijkt ze vooruit naar hoe de financiële redzaamheid van mensen in de toekomst nog verder kan worden vergroot. De activiteiten van platform Wijzer in geldzaken begonnen in 2008 met de lancering van het strategisch actieplan. De gezamenlijke partnerorganisaties ontwikkelden initiatieven om verantwoord financieel gedrag te bevorderen. Voorbeelden zijn de jaarlijks terugkerende Week van het geld, waarin inmiddels tienduizenden gastlessen op basisscholen zijn gegeven en de Pensioen3daagse waardoor miljoenen Nederlanders in actie komen om zich te verdiepen in hun pensioen. Het platform onderzoekt en monitort de financiële situatie van Nederland en deelt haar kennis. Jaarlijks bezoeken vier miljoen mensen Wijzeringeldzaken.nl voor informatie, tools en tips. Het symposium op 21 juni heeft als thema ‘Wijzer in geldzaken, missie volbracht?’. De laatste wetenschappelijke en praktische inzichten worden gedeeld met betrokken instellingen en partnerorganisaties. Zo spreken onder meer Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden, dr. Raymond Montizaan, onderzoeker bij het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht en Martijn Aslander, stand-up filosoof. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Activiteit 2: Koningin Máxima opent gebouw Zuid Performance Factory

Hare Majesteit Koningin Máxima opent 21 juni 2018 gebouw Zuid van de Performance Factory in Enschede. De Performance Factory is gevestigd in een voormalige textielfabriek. Woningcorporatie Domijn heeft in 2011 samen met buurtbewoners, ondernemers en de gemeente Enschede het vervallen fabrieksterrein een nieuwe functie gegeven. Het is nu een werk- en ontmoetingsplek met ruimte voor sport, horeca, kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap. Twaalf jaar geleden werd het complex van vijf hectare met vier fabrieksgebouwen aangekocht door de woningcorporatie. Gebouw Zuid werd onlangs geheel verbouwd. Dit gebouw met een kenmerkend zaagtanddak dateert uit 1908 en was onderdeel van de Ter Kuile textielfabriek. Bij de verbouwing is rekening gehouden met de geschiedenis van het gebouw en op veel plekken zijn oude elementen weer zichtbaar gemaakt of hergebruikt. Er zijn 25 commerciële en maatschappelijke organisaties gevestigd die naast de eigen doelstellingen ook mensen kansen bieden voor talentontwikkeling en ondernemerschap. Koningin Máxima krijgt na aankomst een korte film te zien waarin de ondernemers van de Performance Factory zich presenteren. Aansluitend volgt een rondleiding door gebouw Zuid, waarbij onder andere de foodhal en enkele sociale ondernemingen worden bezocht. Na de rondleiding verricht Koningin Máxima de openingshandeling en spreekt met mensen die betrokken zijn bij de Performance Factory.

 

Outfit(s) Koningin Máxima:

De Koningin draagt een nieuwe japon van Natan, overtrokken met een doorzichtige stof met lila geborduurde bloemen.

Foto ©Patrick van Katwijk

Vanmiddag droeg ze dezelfde kleding, gecombineerd met een releve van Fabienne Delvigne, die ze inmiddels al heel wat keren gedragen heeft. Haar clutch komt van Bottega Veneta.

foto van Josée Zwaga.

Foto met dank aan ©Josee Zwaga

f

Een couture item van Natan, met deels vergelijkbare geborduurde bloemen:

Gisteravond was Maxima bij een diner van Tent Partnership for Refugees. Helaas heb ik tot nu toe geen foto van haar gezien.

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments