Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 nov 0 reacties

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op maandagmiddag 26 november in Muziekgebouw aan ’t IJ de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uit aan dirigent en componist Reinbert de Leeuw. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

Het Cultuurfonds heeft de prijs aan De Leeuw toegekend vanwege zijn grote betekenis voor eigentijdse muziek in binnen- en buitenland. Als pianist, componist, inspirator en dirigent vindt het Cultuurfonds hem een baanbreker en voorvechter voor nieuwe muziek.

Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. De ontvanger krijgt een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. De ontvanger van de oeuvreprijs bepaalt samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds welke projecten voor cultuur, natuur of wetenschap vanuit het fonds op naam ondersteund worden.

De eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Geert Mak (2017), Heddy Honigmann (2016), Francine Houben (2015), Johan Simons (2014), Piet Oudolf (2013), Lidewij Edelkoort (2012), Anton Corbijn (2011) en het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010).

Outfit: nieuwe japon met veren en leren ruches van Claes Iversen. 


Foto: PPE/Vd Werf

De japon is geinspireerd op de zomercollectie van 2017. 

Koningin Máxima tijdens eerdere uitreikingen van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs: 


Foto's: PPE Agency/Nieboer/Vd Werf

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments