Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 nov 0 reacties

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2017 uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt maandagmiddag 27 november in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2017 uit aan schrijver Geert Mak. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland. Aan de prijs is een bedrag van 75.000 euro verbonden. Daarnaast krijgt de ontvanger een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro.

Het Cultuurfonds heeft de prijs toegekend aan Geert Mak vanwege zijn grote staat van dienst als schrijver van boeken over onze historie. “Door zijn ongeëvenaarde verteltrant heeft hij de historie voor velen tot leven gewekt. En niet alleen de geschiedenis van Nederland, maar ook die van Europa.”, aldus het Prins Bernhard Cultuurfonds. De eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Heddy Honigmann (2016), Francine Houben (2015), Johan Simons (2014), Piet Oudolf (2013), Lidewij Edelkoort (2012), Anton Corbijn (2011) en het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010).

Outfit: Koningin Máxima draagt een nieuwe japon met snijgarens aan de zoom van de rok en manchetten. Snijgarens zijn op lengte gesneden filamenten (draadjes). 


Foto: monarchypress.com

Ik gok dat de japon een ontwerp is van Natan:

Máxima en snijgarens:

Máxima tijdens de eerder uitreikingen: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments