Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 jan 0 reacties

Koningin Máxima opent vernieuwde Musis ’huis voor muziek’ in Arnhem

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagmiddag 12 januari 2018 het vernieuwde Musis in Arnhem. De historische ‘Muzenzaal’ is geheel gerenoveerd en verbonden met de in mei opgeleverde Parkzaal. Musis is daarmee een multifunctioneel ‘huis voor muziek’ van Arnhem en de regio en tevens thuisbasis van Het Gelders Orkest.

Tijdens de opening op vrijdagmiddag staat de betrokkenheid van kinderen bij en met muziek centraal. Speciaal voor deze gelegenheid spelen Het Gelders Orkest en ruim honderd Arnhemse schoolkinderen onder begeleiding van het Fort van Verbeelding samen een eigen compositie. De kinderen spelen op zelfgemaakte laagdrempelige instrumenten zoals gestemde steigerbuizen, orgelpijpen en cementkuipen. Ook is er een kort optreden van slagwerkgroep Kaboem!, bestaande uit kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking onder begeleiding van een muziektherapeut. De opening van Musis wordt gevierd van 12 t/m 14 januari 2018 met een open huis, een concert van Het Gelders Orkest in samenwerking met Introdans, Toneelgroep Oostpool en ArtEZ, en diverse andere optredens en activiteiten. Tijdens de speciale familiedag op 13 januari, wordt het educatieproject met het Fort van Verbeelding nogmaals opgevoerd. Met haar erevoorzitterschap van de Stichting Méér Muziek in de Klas zet ook Koningin Máxima zich in voor de betrokkenheid van kinderen bij en met muziek. De Stichting heeft tot doel dat alle basisschoolkinderen in Nederland in 2020 goed en structureel muziekonderwijs krijgen. De samenwerking met de Arnhemse schoolkinderen is een eigen initiatief van Musis en Het Gelders Orkest.

Outfit: Koningin Máxima draagt tijdens de opening een nieuw  pied-de-poule broekpak van Natan en een vilten flaphoed van Fabienne Delvigne. 

Outfit van Natan:

Bekende hoed: 

Qua juwelen heeft Máxima gekozen voor oorhangers met een rode pendant uit de beginperiode van haar leven aan het hof….

……en ook de ring werd door Máxima gedragen in de eerste jaren van haar huwelijk. 

Nieuwe insectenbroches:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments