Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 apr 0 reacties

Koningin Máxima opent tentoonstelling Chinees porselein

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagochtend 7 april in Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling Verboden Porselein – Exclusief voor de keizer.

De expositie toont Chinees porselein uit de Ming-dynastie (1368-1644) dat exclusief voor de Chinese keizers is gemaakt. Van ieder ontwerp werden reeksen geproduceerd, zodat de keurmeesters alleen het beste porselein aan de keizer presenteerden. Het porselein dat niet lukte of gekozen werd, moest vernietigd worden. Dankzij archeologische opgravingen zijn deze stukken teruggevonden. In de tentoonstelling wordt ingespeeld op de smaak, maar ook op de religieuze of politieke boodschappen die de keizers met hun porselein hebben willen uitdragen.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling hebben Chinese en Nederlandse kunstenaars in keramieksteden Jingdezhen en Delft een serie objecten gemaakt van porselein en Delfts aardewerk. Koningin Máxima spreekt een aantal van deze kunstenaars tijdens de opening.

Outfit: koningin Máxima draagt een nieuwe japon van grijs kant van modehuis Natan en een matchende hoed met opgeslagen rand van Fabienne Delvigne. 

Het opengewerkte kant zien we terug in de nieuwe 'Atelier Louise 158'-collectie van Natan.

Pumps/hofschoenen van Gianvito Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor gianvito site:modekoninginmaxima.nl

Nieuwe clutch met opvallende sluiting:

Nieuwe oorstekers:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments