Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 feb 0 reacties

Koningin Máxima opent Oncode Institute voor kankeronderzoek

Hare Majesteit Koningin Máxima verricht maandagochtend 5 februari 2018 de opening van het Oncode Institute, een onafhankelijk virtueel instituut waarin kankeronderzoekers in Nederland zich verenigen. De lancering vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Het Oncode Institute richt zich op drie pijlers: excellent onderzoek, intensieve samenwerking en het benutten van wetenschappelijke kennis voor patiënten. Het doel is om fundamentele inzichten over kanker zo snel en efficiënt mogelijk te vertalen naar betere en meer betaalbare zorg. De komende vijf jaar investeert KWF Kankerbestrijding, samen met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), in totaal €125 miljoen in Oncode Institute.

Bij de opening spreken onder meer Hans Clevers (Prinses Máxima Centrum), Koos Boering (KWF Kankerbestrijding), Jan Schellens (Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek), Robbert Dijkgraaf (Princeton Instituut for Advanced Study) en David Livingston (Harvard Cancer Center). 

Outfit: koningin Máxima draagt een nieuwe rode japon van Dolce & Gabbana en een bekende auberginekleurige mantel van modehuis Natan. De vilten relevé sluit perfect aan bij de kleur van de mantel en komt uit het atelier van Fabienne Delvigne. (Oranje/rood en paars zijn de huisstijllkleuren van Oncode. Máxima's kleding sluit hier dus mooi bij aan, al is het bij de koningin wel altijd de vraag of hier sprake is van een bewuste keuze of een 'lucky shot'.)

Zoals op onderstaande foto goed te zien is, is de japon voorzien van opvallende stiksels rond de halslijn, taille en zoom. Máxima is niet de enige royal die het kledingstuk in haar kast heeft hangen, want ook prinses Mette-Marit en prinses Mary zijn er mee gesignaleerd. 

Bekende mantel en hoed:

Máxima's hofschoenen komen van Gianvito Rossi, een Italiaanse ontwerper waar de koningin tegenwoordig vaste klant is. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments