Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 sep 0 reacties

Koningin Máxima opent nieuw pand Theater Zuidplein in Rotterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagochtend 16 september het nieuwe pand van Theater Zuidplein in Rotterdam. Naast Theater Zuidplein is in dit nieuwe gebouw ook een locatie van Bibliotheek Rotterdam gevestigd. Samen bieden zij een divers aanbod aan theater, kunst, literatuur, educatie en informatie.

Tijdens de opening krijgt Koningin Máxima samen met enkele genodigden een dans -en muziekoptreden te zien door huispartners Xclusiv Company en Productiehuis Flow. Tijdens een rondleiding door het nieuwe theatergebouw worden verschillende korte performances getoond, zoals de kindervoorstelling Ali en Nino van Witte Raaf, een interactieve dansvoorstelling van Women Connected en een workshop van Lab-Z. Ook spreekt Koningin Máxima met de makers en betrokkenen over hun producties, de connectie met de stad en welke gevolgen de uitbraak van het coronavirus heeft voor hun werkzaamheden en het theater.

Theater Zuidplein maakt en presenteert theater voor iedereen. Er is bijzondere aandacht voor mensen met diverse achtergronden en culturen, voor mensen met een klein budget en voor mensen die niet zo bekend zijn met theater. Het producerend huisgezelschap Stage-Z maakt landelijke theaterproducties over maatschappelijke kwesties in de grootstedelijke samenleving van nu. Het nieuwe pand van Theater Zuidplein biedt meer ruimte het Rotterdamse publiek te betrekken en meer mogelijkheden tot stage- en opleidingsplaatsen, onder andere in de eigen werkplaats Lab-Z.

Mode
Outfit: Tweedjurk en blazer van Oscar de la Renta 
Eerder gedragen: Ja, in Pakistan en Japan 
Accessoires: nieuwe hoed van Bettina Thomas 

Eerste foto, via Arno Tax: 

Tweede foto, via Patrick van Katwijk: 

Outfit van Oscar de la Renta: 

Eerder gedragen in Japan: 

Hoed van de Zuid-Afrikaanse hoedenontwerpster Bettina Thomas: 

Voor het debuut werden de verentooi wel wat versoberd. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments