Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 03 okt 0 reacties

Koningin Máxima opent borstkankermaand tijdens jubileum Borstkankervereniging Nederland.

Hare Majesteit Koningin Máxima opende op donderdagochtend 1 oktober de jaarlijkse borstkankermaand tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) in World Forum The Hague.

Tijdens borstkankermaand wordt ieder jaar in oktober wereldwijd aandacht gevraagd voor borstkanker. Het thema dit jaar is ‘Borstkanker heb je niet alleen’ met speciale aandacht voor de rol van naasten en de impact die de ziekte ook op hen heeft.

Koningin Máxima opende de borstkankermaand officieel door het boek ‘Alles over borstkanker’ in ontvangst te nemen. Het boek is onder andere geschreven door borstkankerchirurgen Marie-Jeanne Vrancken Peeters en Hester Oldenburg van het Antoni van Leeuwenhoek, het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis in Amsterdam. Daarnaast presenteerde BVN de laatste cijfers over borstkanker en wordt stilgestaan bij de noodzaak en de doelen van de vereniging. Koningin Máxima sprak over de late gevolgen van borstkanker, over vroege opsporing en over erfelijke/familiaire aanleg met mensen die hier zelf ervaring mee hebben. Ook sprak ze enkele van de 230 vrijwilligers van BVN over hun inzet en betrokkenheid.

Borstkankervereniging Nederland zet zich sinds 1980 in voor de belangen van alle mensen met borstkanker, erfelijke aanleg daarvoor en hun naasten. De vereniging streeft naar passende behandeling, zorg en steun. Tijdens borstkankermaand brengt BVN borstkanker en erfelijke/familiaire aanleg onder de aandacht en verzorgt onder andere (online) bijeenkomsten voor lotgenotencontact.

Mode
Outfit: Fuchsiaroze japon van zijden stretch crêpe met een boothals en asymmetrische plooien, zowel vanuit de schouder als het rokgedeelte. 
Label: Natan
Eerder gedragen: Ja (o.a. tijdens het Staatsbezoek aan Polen in 2014)
Accessoires: Releve van Fabienne Delvigne

Mondkapje: de Koningin draagt voor het eerst een mondkapje bij aankomst en vertrek i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen. Het gaat hier om een zwart exemplaar van het Nederlandse label SaveSafe. Wat vinden jullie van het feit dat ze – net als veel Nederlanders – kiest voor een eenvoudig zwart stoffen mondkapje, en niet net als Koningin Mathilde bij bijna iedere outfit een bijpassend mondkapje laat maken?

De kleur roze is niet bij toeval gekozen. Roze is de kleur van Pink Ribbon en allerlei andere initiatieven die draaien rondom het onderwerp borstkanker. 

In Polen met de jurk: 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments