Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 jun 0 reacties

Koningin Máxima ontvangt vrouwen voor bijeenkomst Women20 netwerk van de G20

Hare Majesteit Koningin Máxima ontving vandaag op Paleis Noordeinde vertegenwoordigers van de Women20 (W20). Deze ‘engagement groep’ van de G20 bestaat uit internationale vrouwelijke leiders uit de publieke en private sector en het maatschappelijk middenveld. Het heeft als doel om inclusieve economische groei voor vrouwen te bevorderen.

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over versterking en ondersteuning van de W20 met kennis en technische expertise voor de implementatie van drie pijlers die de basis vormen voor economische versterking van vrouwen; toegang tot financiële diensten, digitale aansluiting en arbeidsparticipatie. Deelnemers waren onder meer vrouwen die een leidende rol hebben gespeeld tijdens de W20 voorzitterschappen van Turkije, Duitsland en Argentinië, evenals de huidige W20 voorzitter Japan en toekomstige voorzitter Saudi-Arabië.

De W20 is in 2015 gestart onder het G20 voorzitterschap van Turkije. Koningin Máxima nam op uitnodiging van Bondskanselier Merkel in 2017 deel aan de Duitse W20 Summit ‘Inspiring Women, scaling up women’s entrepreneurship'. In oktober 2018 hield zij een live videotoespraak tijdens de W20 bijeenkomst in Argentinië en was zij in december mede gastvrouw van het G20 side event ‘The Role of Finance for Women’s Economic Empowerment’ in Buenos Aires.

Koningin Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie zet zij zich wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Mondiale Platform voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20 en zet zij zich in om de activiteiten van de G20 op het terrein van inclusieve financiering te bevorderen.

Mode
Outfit: japon met asymmetrische mouw van oranje en bordeauxrode zijde 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Eerder gedragen: Ja 

Close-up van de stof:

Máxima met de japon in 2014, 2014, 2015 en 2017: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments