Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 jan 0 reacties

Koningin Máxima in Davos dag 2 en 3

In deze log het modenieuws over het tweede gedeelte van dag 2 en natuurlijk dag 3. 

Outfit avond dag 2: Koningin Máxima draagt een tweedelige combinatie uit de collectie Photo to Fashion van Mattijs van Bergen. De blouse van zijden organza met print, heeft subtiel geplooide pofmouwen en brede manchetten. Opvallend detail zijn de grosgrain biezen langs de knoopsluiting, de manchetten en het rugpand. De blouse wordt gedragen met de semi-transparante hoog getailleerde bandplooibroek van twee lagen organza met print van een rookwolk die doorloopt rond de broekspijpen.

Voor Photo to Fashion zijn Mattijs van Bergen en het Nederlands Fotomuseum een interdisciplinaire samenwerking aangegaan. Van Bergen heeft zich laten inspireren door de fotocollectie van het museum om een prikkelende nieuwe modecollectie van zestien ontwerpen te creëren: de collectie ZWART. Door de geselecteerde zwart-witfoto’s van bekende fotografen als Ed van der Elsken, Cas Oorthuys en Richard Tepe te vertalen naar patronen en stoffen, gaat Van Bergen een dialoog aan met iconische beelden uit de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Het resultaat is een verfijnde modecollectie waarin op verrassende wijze fotografische beelden worden toegepast en de grenzen van zowel mode als fotografie worden opgezocht. Het Nederlands Fotomuseum heeft vervolgens drie hedendaagse Nederlandse modefotografen – Wendelien Daan, Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone – de vrije opdracht gegeven om deze nieuwe collectie in een voor hen unieke stijl te fotograferen. De collectiestukken van Van Bergen dienen zo op hun beurt als inspiratiebron en vertrekpunt voor nieuwe fotografische creaties.


Foto: Instagram/ozlemdenizmen 

Máxima heeft de creatie van Mattijs eenmaal eerder gedragen tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs:

Outfit dag 3: op de derde en laatste dag in Davos draagt de koningin een paarse blouse en een paarse pantalon van COS.


Foto's ©World Economic Forum, Jacob Polacsec


Foto's ©World Economic Forum, Jacob Polacsec

 

Outfit van COS:

We zagen de outfit al enkele keren bij Máxima. In China bijvoorbeeld, maar ook tijdens twee bezoeken in eigen land. 


Foto: Oranje Fonds/Bart Homburg 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments