Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 jan 0 reacties

Koningin Máxima in Davos – dag 2

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 januari het World Economic Forum (WEF) in Davos. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima heeft in Davos onder meer gesprekken over de verbetering van toegang tot financiële diensten met regeringsvertegenwoordigers van een aantal landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fintechorganisaties en het bedrijfsleven. Daarnaast woont zij een aantal plenaire sessies bij, waaronder ‘Customer Data, Cyber and Innovation in Financial Services’ op dinsdag 23 januari. Donderdag 25 januari is Koningin Máxima onder meer aanwezig bij het ‘Financial Inclusion Breakfast: Expanding beyond Access’ en bij de ‘Financial and Monetary Systems Stewardship Board Meeting’. Goede toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen of pensioenen (inclusieve financiering) draagt bij aan de economische ontwikkeling van mensen, aldus de Wereld Bank Groep. Wereldwijd kunnen echter nog altijd 2 miljard mensen hier geen gebruik van maken. Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds januari 2016 is zij op uitnodiging van het WEF lid van de ‘Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems’. In deze functie vraagt zij aandacht voor inclusieve financiering. Andere experts in dit kader zijn regeringsvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van centrale banken en private instellingen. Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten. Het thema van het WEF dit jaar is ‘Creating a Shared Future in a Fractured World’.

Outfit 2: Blijkbaar heeft Máxima gewisseld van kleding, want zojuist verscheen op Twitter een foto van Máxima met een gebloemde midirok. Hij oogt als een recent ontwerp van Baum und Pferdgarten. Hopelijk volgen er nog scherpere beelden.


Foto: Monique van Daalen

Outfit 1: koningin Máxima draagt op de tweede dag van haar verblijf in Davos een double breasted broekpak met pied-de-poule motief van modehuis Natan. Een bekende outfit, want Máxima droeg hem 12 dagen geleden ook tijdens de opening van Musis in Arnhem. 

Máxima met de outfit op 12 januari:

Broekpak van Natan:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments