Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 apr 0 reacties

Koningin Máxima houdt openingstoespraak bij viering 15 jaar Prins Claus Leerstoel

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdag 12 april op Paleis Noordeinde in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden de openingstoespraak ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Prins Claus Leerstoel.

Andere sprekers bij de bijeenkomst zijn Carlos Moedas, Europees Commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie en Naledi Pandor, minister van Wetenschap en Technologie van Zuid-Afrika. De Nationale Denktank houdt een presentatie over de wijze waarop het gedachtegoed van Prins Claus over ontwikkelingssamenwerking overgedragen kan worden aan de nieuwe generatie. Aansluitend is er naar aanleiding van de presentaties een plenaire discussie door de leerstoelhouders van 2012 – 2016 en hun onderzoeksassistenten. De bijeenkomst wordt afgesloten door de voorzitter van het curatorium van de Prins Claus Leerstoel, professor Louise Gunning-Schepers.

De ‘Prince Claus Chair in Development and Equity’ is een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken. Vijftien jaar geleden hebben het ‘International Institute of Social Studies’ (ISS, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam) en de Universiteit Utrecht deze leerstoel ingesteld ter nagedachtenis aan Prins Claus (1926-2002). De leerstoel is bedoeld om een impuls te geven aan de carrière van uitmuntende, jonge wetenschappers uit ontwikkelingslanden en om kennisdeling te stimuleren. Met de ‘Prince Claus Chair’ wordt het respect uitgedrukt van de academische gemeenschap in Nederland voor Prins Claus als persoon en voor zijn werk, betrokkenheid en expertise op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Update: later op de dag woonde Maxima ook nog een workshop digitaal componeren bij op de Pabo van Hogeschool Leiden. Ze bezocht de lerarenopleiding voor het basisonderwijs in haar hoedanigheid van erevoorzitter Méér Muziek in de Klas. 

Outfit: tijdens de bijeenkomst droeg de koningin een rode japon met paarse stiksels van Dolce & Gabbana. 

In Leiden:

We zagen de jurk eenmaal eerder bij Máxima:

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments