Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 sep 21 reacties

Koningin Máxima deelt ontroerende selfie

Sinds het overlijden van haar zus Inés, zet koningin Máxima zich in voor preventie van zelfdoding. Vandaag deelde ze in dit kader een selfie.

Koningin Máxima: ““Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 1.850 mensen door suïcide. Op World Suicide Prevention Day denken wij extra aan de mensen die zijn overleden, aan de mensen die een poging hebben overleefd en aan iedereen die iemand moet missen of op enige manier door zelfdoding is geraakt. Ik draag een geel lintje; de kleur van hoop en roep iedereen op mentale problemen bespreekbaar te maken. Zo kunnen we samen mensenlevens redden.”

Foto: Koningin Máxima/RVD
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ach die Máxima. Het gaat het om het idee mensen, niet om de foto deze keer. Probeer zelf eens een selfie te maken met je telefoon: ik schrik me altijd wezenloos als hij nog op de selfiestand staat (en mijn gezicht dus prominent in beeld komt) als ik ergens een foto van wil maken.

Moest wel twee x kijken om Maxima te herkennen.

Idd, Net zoals 3 weken geleden kon ik haar op de bovenste normale foto ook eerst niet herkennen. Mooi dat maxima zich inzet voor het mentaal welzijn. Toch volgende bedenking : is aanvaarden dat er een jaartje bijkomt en dat het “halen” van schoonheidsidealen niet meer binnen bereik liggen ook geen vorm van zorg voor mentaal welzijn ?

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Wat is laatste, wat mij betreft nou weer voor onzin, ze zag er de afgelopen dagen toch ook prima uit? Zal deze Selfie, wat al gerefereerd is, meestal toch rare plaatjes oplevert, op World Suicide prevention day ook niet op een persoonlijk moeilijk moment zijn en waarschijnlijk altijd wel zal blijven!? Ze(durft)menselijk, haar emotie te tonen, prima toch!

Alleen al de opmerking:” ik herkende haar niet” wordt beledigend opgevat?!
Moet toch niet gekker worden.

Deze opmerking is misplaatst. Excuses. Ik kreeg hem niet verwijderd.

Gewoon mooi!

Wat heeft Máxima een totaal ander gezicht gekregen. Had haar niet herkend

Dit pak vind ik echt afschuwelijk. Máxima heeft zoveel moois. Jammer

Een mooi gebaar!

Een spreuk zegt: Wat je in je hart bewaart raak je nooit meer kwijt!”
Dat zal zeker gelden voor de plaats die Inez inneemt in het hart van haar zus Maxima.
Goed dat onze koningin zich inzet voor de preventie van zelfdoding, maar ook uiting geeft aan het medeleven met hen die hiermee in aanraking kwamen.

Klopt Lieske, ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Mooie en krachtige oproep!
Ik vind de foto een beetje vreemd. Waar is haar neusvleugel? En qua make-up unusual….

Oh heden, denk dat er met het fotoshoppen iets niet helemaal goed is gegaan, vergeten om de neusvleugel terug te zetten. Het doel is uiteraard vele malen belangrijker.

Het is een selfie, en eerlijk gezegd vind ik die over het algemeen niet zo geweldig, qua foto’s. Je staat altijd een soort van scheef of apart in beeld.
Dat doet echter niets af aan het feit dat deze oproep waardevol is. En haar gedachten zullen vandaag zeker terug gaan naar zusje Inez.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Het is fantastisch dat zij zich hiervoor met hart en ziel inzet! Juist als royal kan ze veel betekenen om zo’n moeilijk onderwerp, wat ook haar persoonlijk geraakt heeft, bespreekbaar te maken. Het is fijn dat we in een tijd leven dat ook andere royals psychische gezondheid uit de taboesfeer halen en daarmee deuren openen.

Helemaal mee eens. Ik vind het zo goed dat er steeds meer openheid komt wat betreft pyschische problemen. Maar ook zaken als dyslexie, waar ook verschillende royals mee worstelen.

Selfies leveren toch vaak een beetje vreemd beeld op, en zoals onder al aangehaald, het zal voor haar ook vast een moeilijke dag zijn, denk dat je dat van de foto af kan zien!

Ach, Max

Wat een mooi gebaar! Zo waardevol maar wat zal ze het vandaag net als veel anderen die een dierbare verloren hebben, moeilijk hebben.

Grote klasse dat ze zich met hart en ziel inzet voor de geestelijke gezondheidszorg, ook in Austin heeft ze in dat verband een ontmoeting gehad met jongeren!