Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 jun 0 reacties

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Parnassia Groep Den Haag

Koningin Máxima heeft woensdagochtend 10 juni een werkbezoek gebracht aan een locatie van geestelijke gezondheidszorginstelling (GGZ) Parnassia Groep in Den Haag. Het bezoek ging over de (mogelijke) gevolgen van de coronapandemie op de geestelijke gezondheidszorg, waarbij er aandacht was voor zowel de huidige problemen als de kansen en nieuwe ontwikkelingen.

Koningin Máxima sprak eerst met mensen met psychische problemen over de impact van de coronapandemie op henzelf en hun behandeling. Hoe maak je een afweging tussen zorg op afstand of het risico op besmetting met het coronavirus? Ernstige psychiatrische patiënten hebben vaak lichamelijke klachten en vormen naast ouderen een zeer kwetsbare doelgroep. Leden van de Cliëntenraad van Parnassia Groep vertelden over de mogelijkheden tot (beeld)bellen, online behandelingen en huisbezoeken. Ook kreeg Koningin Máxima een toelichting op de online behandeling Super Brains. Deze app helpt mensen met ADHD de regie over hun leven te houden.

Vervolgens ging Koningin Máxima in gesprek met zorgverleners over toekomstperspectieven in de psychiatrie met als uitgangspunt zorg op maat en op afstand. Zo is netwerkpsychiatrie een vorm van zorg waarbij professionele zorg wordt aangevuld met steun vanuit het sociale netwerk van de patiënt om stabiliteit te creëren. Ontwerpers, filosofen, experts en ervaringsdeskundigen werken daarnaast in de beweging ‘redesigning psychiatry’ samen aan manieren om de mentale weerbaarheid van burgers en patiënten te vergroten, als middel om ergere psychische problemen te voorkomen. Ook kwam het Medisch contactcentrum aan bod, dat 24/7 contact met patiënten en naasten wil houden om direct inhoudelijke zorg te kunnen bieden.

Parnassia Groep is een grote GGZ-instelling in Nederland en biedt basishulp en specialistische hulp voor alle psychische en psychiatrische problemen. In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.

Mode 
Outfit: Grijs broekpak van Massimo Dutti, top van Zara 
Eerder gedragen: Ja, in een andere combinatie 
Accessoires: bekend parelcollier, beige clutch

 

Broekpak van Massimo Dutti: 

De eerdere combinatie, met witte blouse van Massimo Dutti: 

Máxima's top van vandaag komt van Zara en werd eerder gedragen met een beige culotte. 

Van het parelcollier heeft Máxima twee exemplaren:

Shoppen à la Máxima
Grijze blazer van Mos Mosh à 179 euro. 
Grijze pantalon van Mos Mosh à 139 euro. 
Beige top van Dante 6 à 129 euro. 
Parelcollier van Casa Jewelry à 119,95 euro
Beige clutch van Asos
Grijze parelstekers van Diamond Point à 1197 euro
Beige pumps van Asos à 33,99 euro

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments