Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 mei 0 reacties

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan LUMC

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 20 mei een werkbezoek gebracht aan de afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het bezoek vond plaats in het kader van het wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt.

Het LUMC doet onderzoek naar zowel vaccins als antivirale geneesmiddelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo testen onderzoekers van de afdeling Medische Microbiologie in het laboratorium of potentiële vaccins beschermende immuniteit tegen het virus opwekken. In het SCORE-project (Swift Coronavirus Therapeutics Response) worden bestaande geneesmiddelen op hun werking tegen COVID-19 onderzocht en worden nieuwe virusremmers ontwikkeld om patiënten met COVID-19 te kunnen behandelen. Het LUMC werkt in deze onderzoeksprojecten samen met diverse nationale en internationale kennispartners en bedrijven.

Koningin Máxima bezocht het onderzoeksgebouw van het LUMC en sprak daar met medewerkers van de afdeling Medische Microbiologie. Virologen en analisten gaven uitleg over hun werkzaamheden in het laboratorium bij het ontwikkelen en testen van vaccins en antivirale middelen. Daarnaast werd in een demonstratie met behulp van een elektronenmicroscoop zichtbaar gemaakt welke schade het virus in geïnfecteerde cellen aanricht. Deze informatie biedt inzicht in de vermenigvuldiging van het virus en helpt bij de ontwikkeling van virusremmers. Afsluitend vond een rondetafelgesprek plaats met experts van verschillende Nederlandse universiteiten en andere betrokken organisaties over de huidige stand van zaken in het onderzoek naar vaccins en antivirale middelen in Nederland. Het belang van samenwerking tussen de verschillende kennisinstellingen werd daarbij benadrukt.

Mode 
Outfit: witte pantalon en witte blouse, ontwerper onbekend. Haar suède mantel is nieuw en komt -net als haar schoenen van eerder deze week en haar beige look van vorige week- van een Spaans confectieketen. De eer viel dit keer toe aan Massimo Dutti. 
Accessoires: Witte clutch van Sophie Habsburg (nieuw) en beige espadrilles. 

~~~~Advertentie~~~~

 

~~~~ Einde advertentie~~~~

Mantel van Massimo Dutti: 

Aan de knopen te zien, lijkt de blouse ook van Massimo Dutti te komen. 

 

Máxima's nieuwe clutch komt van Sophie Habsburg en zal misschien bekend voorkomen. Ze heeft hem namelijk ook in het bruin. 

Shoppen à la Máxima 

Suède jas, €139,00

Witte blouse, €25,99 

Witte broek, €49,99

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments